RK6006 Çok Çıkışlı Güç Kaynağı Montaj

Hocam gerçekten her cm³ ü kullanmışsınız.

Yazıda yer almıyor ama kutu arkasına bir fan ekledim. Regüle edilmemiş 12V ile beslediğim için şu anda rahatsız edici bir fan sesi var. Bir yerlerde ATX güç kaynaklarından söktüğüm sıcaklığa göre fan hızı ayarlayan devre vardı. Ondan 2 adet ekleyip fan sesini minimize etmem lazım.
 
Son düzenleme:
DC çıkışlara fan gürültüsü eklememek için biz 220V AC fan kullandık. Şebeke giriş sigortası ve ana anahtardan geçtikten sonra fan beslemesini alıyoruz. Böylece gürültüsü primer tarafında kalıyor. AC fan tavsiye ederim.

Fan soğutucu blok üzerine takılı 2 tane termostat (Normally Open) ile kumanda ediliyor.
45 derecede ilk termostat fanı 330nF bir kapasitör üzerinden açıyor. Böylece fan düşük devirde çalışmaya başlıyor.
65 derecede de ikinci termostat kapasitörü kısa devre yapıyor. Fan tam güce geçiyor.
Fana rağmen (ya da fan arızalandığı için) soğutucu blok 100 dereceyi geçerse o zaman da bir termik sigorta devreye giriyor ve tüm girişi beslemesini kesiyor.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,357
Mesajlar
137,201
Üyeler
3,314
Son üye
tarık bektaş

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back
Top