Roborock S7 süpürge Fan Arızası

Mucit23

Üye
Selamlar,

Roborock S7 süpürgemizin yüksek bir yerden düştüğü için birkaç arızası vardı. Birçoğunu tamir ettim. Şuanda 109 Fanda Açık devre hatası veriyor. Sanırım vakum fanında bir hata var.

Tekrar robotu söküp fanı çıkardım.

WhatsApp Image 2026-03-08 at 23.36.57.jpeg

Robotu self diagnostic test kısmına soktuğumda fan kısmında fan hiç bir tepki vermiyor. Bu fanı test etmenin bir yolu var mı? Nasıl çalışır? Fanı dağıtıp elektronik kartını inceledim. Fiziksel olarak yanan patlayan bir komponent yok.

Fanın fiyatı 6000 küsür lira. Açıkçası baya pahalı. O yüzden fan dan almadan önce fanın arızalı olduğundan emin olmak istedim. Uygun fiyatlı bulabileceğim yerler var mı?

Son düzenleme:
Fan sorununu çözdüm. Yedek bir fan aldık ama boşuna almış oldum sorun fan ile alakalı değilmiş. Reddit forumlarında herkes fan değiştirince sorun düzeldiğini yazmıştı. Bende anakart üzerinde ki basit bir transistörün kırılmasından kaynaklı arıza oluşmuş.

Yeni Fan aldım ama taktım çalışmadı. Bende Fana giden sinyalleri kontrol ettim. Fana 15V bataryadan güç gelmesi lazım ama gelmiyordu. Fanın soketinin hemen yanında P kanal bir mosfet var.

WhatsApp Image 2026-03-13 at 13.05.37.JPG

Bu mosfet motora giden gücü anahtarlıyor. P kanal bir mosfet. Bunu süren NPN tipi bir transistör var tam arkasında.

WhatsApp Image 2026-03-13 at 13.05.372.JPG

QF3 transistörünü incelediğimde zaten kırık olduğunu hemen gördüm. Yerine BC817 taktım ve bingo fan çalıştı. Bu şekilde sorunu çözmüş olduk.

Forum istatistikleri

Konular
8,994
Üyeler
3,629
Son üye
okanbahadirsoygur

Son kaynaklar

Back