Rubber Keypad için baskı materyali

Cemre.

Üye
Herkese iyi çalışmalar,

Aşağıdaki tipte bir tuş takımını prototip maksatlı 3D yazıcı ile basmak istesek hangi materyali kullanabiliriz? Butonların arkasında karbon vb materyal olmayacak, PCB üzerindeki Tact Switch üzerinde kullanılacak.

1731955378109.jpeg

Tact Switch

Hec805ff7f4734aacbcfcf26b59c2cf9eU.png_720x720q50.png

Baskısını yapmak istediğim örnek tuş takımı.

Fikir verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

TPU filamnet esnektir. Onu kullanabilirsin. Ama baskı olayını iyi araştırmak lazım. Elastik bir şeyi basmak kolay olmayacaktır. Kendim deneyimlemediğim için fikir veremiyorum. Tek bildiğim TPU filamentin elastik olduğu. Oradan yürü.

3D yazici ile ugrasmak yerine bu tus takiminin once kalibini al daha sonra da silinonla istedigiin kadar bas.

Kaliplamak icin epoxy kullanirsin. Onun icine de silikon dokersin. RTV20 biraz yumusak kalabilir. Yuksek shore degerine sahip silikonlar satiliyor.

Bu sekilde iki renk baskili silikon yapmak istiyorsan nasil yapildigini bilmiyorum.

3D yazici ile ugrasmak yerine bu tus takiminin once kalibini al daha sonra da silinonla istedigiin kadar bas.

Kaliplamak icin epoxy kullanirsin. Onun icine de silikon dokersin. RTV20 biraz yumusak kalabilir. Yuksek shore degerine sahip silikonlar satiliyor.

Bu sekilde iki renk baskili silikon yapmak istiyorsan nasil yapildigini bilmiyorum.
Sert plastik ile baskıyı alıp bunun epoxy ile kalıbını çıkarayım, sonra yaptığım kalıba dökerek imal edeyim, anlaşıldı. Epoxy kalıplama için bir kaynak var mı? daha önce hiç yapmadım..

TPU filamnet esnektir. Onu kullanabilirsin. Ama baskı olayını iyi araştırmak lazım. Elastik bir şeyi basmak kolay olmayacaktır. Kendim deneyimlemediğim için fikir veremiyorum. Tek bildiğim TPU filamentin elastik olduğu. Oradan yürü.
TPU kullanmadım, direk basmak için bunu da denerim. Önereceğiniz kolay baskı alabileceğim bir model/üretici var mı?

TPU kullanmadım, direk basmak için bunu da denerim. Önereceğiniz kolay baskı alabileceğim bir model/üretici var mı?
Dediğim gibi daha önce Hiç TPU kullanmadım. Baskısının zor olduğunu duydum.
Aşağıdaki linkte sayfanın altına doğru bilgiler var. Orayı bir kontrol et istersen.
Ayrıca porima piyasa da iyi olarak bilinen bir firmadır.

Son düzenleme:
TPU baskı için Sava kullanıyorum, infill oranının %30 dan %100 arası değiştirerek sertliğini ayarlıyorum. Büyük ihtimalle 70-90 arası infill ve 3-4 sıra duvar yeterli olacaktır bu örnek için.

Çevrimiçi personel

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,933
Üyeler
2,811
Son üye
fatihk

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back