S23u mikrofon sesi çok az, çözümü var mı sökmeden?

Arkadaşlar merhaba.

Telefonum tozlu ortamda kaldı, mikrofon bozuldu, hoparlör çok cızırtılı ve cihaz şarj almaz hale geldi.

Ses kaydı aynı durumda, çok yakından yüksek ses zor anlaşılıyor. Hassasiyet aşırı düşük.

Toz sonrası telefonu pas sökücü püskürterek şarj sorununu çözdüm.

Birkaç gün sonra da benzin döktüm portlarına :) tiktoktan falan hoparlör temizleme seslerini portlarda benzin varken son ses açtım, tüm tozları kirleri attı dışarı. Biraz da hava tuttum. Hoparlörler de düzeldi, cızırtı falan yok şuan.

Mikrofona birkaç sefer telefon tamircisi hava tuttum, düzelmedi. Sonra oto lastikçiye gittim orda 8 beygirlik hava komprosöründen portlara hava tuttum, yine düzelmedi :)

Cihazı açmadan bir yolu var mı buradaki tozları temizleyebileceğim? Özel, ultra küçük bir fırça veya aşırı esnek plastik tel, yine benzin,flux veya izopropil alkol mü olur artık bilmiyorum, bunlara eşlik edebilecek titreşimli küçük bir motoru telefon gövdesinde mikrofona yakın bir yere yapıştırmak, ve sonrasında hava - hoparlör temizleme sesi falan.

Telefoncuların bu iş için kullandığı tozu yağı eriten, söken bir kimyasal yok mu?

Cihazım yeni ve açmak istemiyorum. Son bir kurtarma hamlesi deneyeceğim.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba.

Telefonum tozlu ortamda kaldı, mikrofon bozuldu, hoparlör çok cızırtılı ve cihaz şarj almaz hale geldi.

Ses kaydı aynı durumda, çok yakından yüksek ses zor anlaşılıyor. Hassasiyet aşırı düşük.

Birkaç gün sonra da benzin döktüm portlarına :) tiktoktan falan hoparlör temizleme seslerini portlarda benzin varken son ses açtım, tüm tozları kirleri attı dışarı. Biraz da hava tuttum. Hoparlörler de düzeldi, cızırtı falan yok şuan.

Mikrofona birkaç sefer telefon tamircisi hava tuttum, düzelmedi. Sonra oto lastikçiye gittim orda 8 beygirlik hava komprosöründen portlara hava tuttum, yine düzelmedi :)

Cihazı açmadan bir yolu var mı buradaki tozları temizleyebileceğim? Özel, ultra küçük bir fırça veya aşırı esnek plastik tel, yine benzin,flux veya izopropil alkol mü olur artık bilmiyorum, bunlara eşlik edebilecek titreşimli küçük bir motoru telefon gövdesinde mikrofona yakın bir yere yapıştırmak, ve sonrasında hava - hoparlör temizleme sesi falan.

Telefoncuların bu iş için kullandığı tozu yağı eriten, söken bir kimyasal yok mu?

Kendi kulaklarınızın da tıkalı olma ihtimali var. Özellikle büyük keyif olan kulak pamuğu ile kulak karıştırma , kirleri kulak zarına doğru iterek ve kulak zarına yapışmasını sağlayarak duyma performansını düşürüyor . Zamanında başıma çok geldi.

Kendi kulaklarınızın da tıkalı olma ihtimali var. Özellikle büyük keyif olan kulak pamuğu ile kulak karıştırma , kirleri kulak zarına doğru iterek ve kulak zarına yapışmasını sağlayarak duyma performansını düşürüyor . Zamanında başıma çok geldi.

Yeterince pas sökücü ve benzin var dostum :) Ayrıca ihtiyacın olursa bir tık yakındayım.

yeni telefonların mikrofonları L şeklinde bir kanalın içinde kısa kenarın ucunda. böylece içeri yanlışlıkl sivri cisim - sim kart aparatı takınca mikrofon zarar görmüyor. bu yüzden dışarıdan bir aparatla o L deliğin tıkalı ucun ulaşmak epey zor. hava tutmak muhtemelen kirleri daha içeri iter.

Aslında tam olarak öğrenmek istediğim şeyi söylediniz. Kiri eritecek bir kimyasal, bir enjektörle flux olabilir mesela, veya yine benzin, veya izopropil alkol. İçeriye yeterince enjekte ettikten sonra ilk mesajımda belirttiğim gibi mikrofona yakın bölgeyi titreterek çözmeyi denicem. Buraya çok esnek, kırılgan da olmayan bir teli klavuz gibi göndermeyi de deneyebilirim.

Bu yöntemlerin her ikisi de risk. En fazla mikrofon hasar görür, onu da zaten sürücü kartıyla değişiyorlar diye biliyorum.

Aslında tam olarak öğrenmek istediğim şeyi söylediniz. Kiri eritecek bir kimyasal, bir enjektörle flux olabilir mesela, veya yine benzin, veya izopropil alkol. İçeriye yeterince enjekte ettikten sonra ilk mesajımda belirttiğim gibi mikrofona yakın bölgeyi titreterek çözmeyi denicem. Buraya çok esnek, kırılgan da olmayan bir teli klavuz gibi göndermeyi de deneyebilirim.

Bu yöntemlerin her ikisi de risk. En fazla mikrofon hasar görür, onu da zaten sürücü kartıyla değişiyorlar diye biliyorum.
Vakum yapmayı niye denemiyor sunuz üflemek yerine? Lehim sökücü vakum istasyon ile.

Kimyasallar ve kir bir araya gelince yapis yapis olmayacak mi? Sonucta mikrofonun diyaframi incecik bir zar.
Şık olmasa da bir paylaşimda bulunayım. Çubuklu kulak pamuğu kullanmaya bayılıyorum. Bir zaman sonra farkettim ki bir kulağımın duyma özelliği bazen azalıyor. Sonra ne oluyorsa birden kendi kendine düzeliyor. Doktora gittim. Bana bir tür yağlı damla verdi. Bunu bir süre kullandım. İçerdeki bütün ifrazatı bir araya toplamış. Tekrar gittim muayeneye. Cımbısla hop diye bir kere de aldı. Büyük aşkım kulak pamuğu ile de vedalaştım.

Şık olmasa da bir paylaşimda bulunayım. Çubuklu kulak pamuğu kullanmaya bayılıyorum. Bir zaman sonra farkettim ki bir kulağımın duyma özelliği bazen azalıyor. Sonra ne oluyorsa birden kendi kendine düzeliyor. Doktora gittim. Bana bir tür yağlı damla verdi. Bunu bir süre kullandım. İçerdeki bütün ifrazatı bir araya toplamış. Tekrar gittim muayeneye. Cımbısla hop diye bir kere de aldı. Büyük aşkım kulak pamuğu ile de vedalaştım.

Bence senin gözlerinde de problem var. Konunun ilk mesajında yapılan teknik değerlendirmeleri ve çözüm girişimlerini tam olarak okuyamadığını düşünüyorum. Sorunun tozdan sonra aniden oluştuğunu, birçok telefoncunun sorunun telefonda olduğunu teyit ettiğini, farklı kişilerin de test edip aynı sonuca ulaştıklarını tek tek belirttim.

Yukarıda arkadaşlar bazı önerilerde bulunmuşlar. Bunları değerlendirebilirim, en uygun ve telefona en az hasar ihtimali olanları öncelikli olarak düşünüp uygun gördüğümde o methodlardan birkaçını uygulayacağım. Mesela vakkum ile içeriyi çekmeyi hiç düşünmemiştim.

Konu lütfen teknik yönden uzaklaşmasın.

Bence senin gözlerinde de problem var. Konunun ilk mesajında yapılan teknik değerlendirmeleri ve çözüm girişimlerini tam olarak okuyamadığını düşünüyorum. Sorunun tozdan sonra aniden oluştuğunu, birçok telefoncunun sorunun telefonda olduğunu teyit ettiğini, farklı kişilerin de test edip aynı sonuca ulaştıklarını tek tek belirttim.

Yukarıda arkadaşlar bazı önerilerde bulunmuşlar. Bunları değerlendirebilirim, en uygun ve telefona en az hasar ihtimali olanları öncelikli olarak düşünüp uygun gördüğümde o methodlardan birkaçını uygulayacağım. Mesela vakkum ile içeriyi çekmeyi hiç düşünmemiştim.

Konu lütfen teknik yönden uzaklaşmasın.
Yukarıda bir arkadaş kimyasal madde kullanmanın tozu ve pisliği iyice yapıştıracağını belirtmiş.. Bende uygun kimyasal madde kullanmanın gereksiz maddeleri bir araya toplayabileceğini belirtmek istedim. Derdim kulak temizliği yada hijyen paylaşımı yapmak değil. Konunuzun dağıldığını düşünüyorsanız özür dilerim efendim. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
15..20 senelik telefon sesi karşıya iyi gitmiyordu. Elektrik süpürgesi ucunu "fazla çekmeyecek şekilde" parmaklarımla mikrofon noktasına yönlendirip çekmiştim. Sorun çözülmüştü. 1..2 sene aralıklarla tekrarlıyorum. Bazen nefes olarak çektiğim oluyor.

Tozu, mikrofona zarar vermeyecek, veya en zararla eriterek, sıvılaştırarak çekebileceğimi zannediyorum. Ancak, s23u nun mikrofon hazinesini fiziksel, geometrik konumu/yapılandırmasını bilmiyorum. Tamir videolarında da göremedim.

Mikrofonun nasıl bir yerde, ne şekilde muhafaza edildiğini bilsem, bu çözümü daha kontrollü uygulayabilirim.

Tüm bunlara ek olarak, s23u da birkaç mikrofon var ve bunların dijital olması işimi zorlaştıracak. Ancak yukarıda etkili olabilecek çözüm yolları da önerilmiş.

Arkadaşlar merhaba.

Oksijenli su ile bir deneme yapsana. Eskiden KBB doktorları "kulak temizliğinde" Karbamid Peroksit (Carbamide Peroxide) Solüsyonu veya %3'lük Hidrojen Peroksit (H₂O₂) ile test et.

Forum istatistikleri

Konular
7,967
Üyeler
3,186
Son üye
Eray can gülal

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back