Devamı diğer yarısı gelice mi?Yeni havyan hay.....
Devamı diğer yarısı gelice mi?Yeni havyan hay.....
AynenDevamı diğer yarısı gelice mi?
Ben hep merak ediyorum. Acaba kendi başımıza bireysel olarak ithalat yapsak, böyle arada gümrük müşavirliği filan olmasa kar edebilir miyiz diye.Ticari gelince zaten kafadan binlerce lira gümrüğe veriyorsun, ürün bedava bile olsa.
Bilmez miyim daha yeni yeni elektronik öğrenirken sürekli ac-dc köprü diyot yaparken hazır köprü kullandırtmıyordu öğretmenimiz köprü yapana kadar 4007'ler ile onlarca bozdum dedim ki acaba ali'de var mıdır bu elektronikler bir baktım 2 liraya 100 adet 1n4007 diyot mağazaya bir baktım herşey 100 adet 1-2 liraya albiliyoruz 50 liraya öyle alışveriş yaptım ki emekli edecekti beni.Ticari gelince zaten kafadan binlerce lira gümrüğe veriyorsun, ürün bedava bile olsa.
Çok severek takip ettiğim Murat Sen ve diğer youtube kanalları olmasa adı dahi duyulmayacak bir üründü aslında.Evet baya methediliyor TS80P. Benim bunu almamdaki amaç istediğim yere götürebilmem. Mesela 3D yazıcı üzerindeki devrede bir lehim yapacağım, lehimleme istasyonunun yanına getiremiyorum. Mecbur istasyonun ana makinasını söküp 3D yazıcıya götürmem gerekiyor. Bir arkadaşta gazlı havya vardı, onu alıp deneyeyim dedim, neredeyse yangın çıkarıyordum
Bilmez miyim daha yeni yeni elektronik öğrenirken sürekli ac-dc köprü diyot yaparken hazır köprü kullandırtmıyordu öğretmenimiz köprü yapana kadar 4007'ler ile onlarca bozdum dedim ki acaba ali'de var mıdır bu elektronikler bir baktım 2 liraya 100 adet 1n4007 diyot mağazaya bir baktım herşey 100 adet 1-2 liraya albiliyoruz 50 liraya öyle alışveriş yaptım ki emekli edecekti beni.
Ürünler gümrüğe geldiğinde hiçbirisini mali müşavir olmadan alamayacağımı söyleyen bir mail attı ptt bana 50 lira uçtu gitti.
Abi bence sen elektronikte, mekanikte, yazılımda çok iyisin ama alış veriş yapmak sana göre değil. Bir şey alacağın zaman bana söyle ben alayım. Senin verdiğin parayla ikişer tane alır arada yolumu bulurumBenim de Türki gümrüğünde benzer bir anım var. Yıllar önce akvaryum hobisi ile uğraşıyordum. Almanya'dan bitki cımbızları, makası falan getirttim. Bir hafta sonra İzmit gümrüğünden mektup geldi. Ürünler gümrüğe takıldı gelin alın diye. Gittim. İma ile avanta vermem gerektiğini söyledi bana. Ben de öyle rüşvet müşvet işlerinden hep uzak durmuşumdur. İşime gelse bile elime yüzüme bulaştırır, rüşveti alanın da başına iş açarım Dedim ben kesinlikle avanta falan vermem, makas ve cımbızlar da hediyem olsun.
Memur da "abi bir dakka gel hele" dedi. İçeri girdik. 6 - 7 kişi daha var. Makaslar, hobi işleri, akvaryumculuk falan filan muhabbet koyulaştı. Çaylar kahveler geldi. İyi vakit geçirdik. Sonunda "tamam abi şu çayların kayvelerin parasını veriver ben şimdi getiriyorum senin cımbızları" dedi O anda anladım ki bizim Türk gümrüğünden kaçış yok, öyle veya böyle söğüşleniyorsun ...
Ben o zaman reşit olmadığım için mali müşavir adıma işlem de yapamıyordu.Benim de Türki gümrüğünde benzer bir anım var. Yıllar önce akvaryum hobisi ile uğraşıyordum. Almanya'dan bitki cımbızları, makası falan getirttim. Bir hafta sonra İzmit gümrüğünden mektup geldi. Ürünler gümrüğe takıldı gelin alın diye. Gittim. İma ile avanta vermem gerektiğini söyledi bana. Ben de öyle rüşvet müşvet işlerinden hep uzak durmuşumdur. İşime gelse bile elime yüzüme bulaştırır, rüşveti alanın da başına iş açarım Dedim ben kesinlikle avanta falan vermem, makas ve cımbızlar da hediyem olsun.
Memur da "abi bir dakka gel dedi". İçeri girdik. 6 - 7 kişi daha var. Makaslar, hobi işleri, akvaryumculuk falan filan muhabbet koyulaştı. Çaylar kahveler geldi. İyi vakit geçirdik. Sonunda "tamam abi şu çayların kayvelerin parasını veriver ben şimdi getiriyorum senin cımbızları" dedi O anda anladım ki bizim Türk gümrüğünden kaçış yok, öyle veya böyle söğüşleniyorsun ...
Güzel olmuş hocam güle güle kullanın. Ben de aynı kabloyu hazır olarak değil de resimdeki trigger devresi ile bir de silikon kablo ve bir barrel jak kullanarak güzel yaptım oldu. Power bank ile kullanıyorum. Yalnız benim powerbank 22.5 watt bazı lehimlemelerde bu güç yetersiz kalıyor. Daha güçlü powerlar da pahalı. Size sormak istediğim trigger ile powerdan çıkış aldığınızda kaç volt alıyorsunuz benim yaptığım kablodaki devrede max 20 volt destekliyor. Ayrıca 65 w adaptörünüzü nereden aldınız markası nedir. Sanırsam bu adaptörü de tetiklemek gerekiyor.Merhaba, TS100 ile ilgili birkaç tecrübe paylaşmak isterim.
Öncelikle, USB Type C PD adaptör (min 45W olsun) ve PD Trigger kablo almanızı öneririm. Bende 20V 5A bir kablo var. WITRN marka. Çok iyi çalışıyor TS100 ile.
Bir de portatif işler için basit bir gözlük kabını kullanarak çanta yaptım. İçinde 65W adaptör, type C PD Trigger kablo, uçlar ve lehim malzemeleri var. İki tane de powerbank var 45W ve 60W PD destekleyen. Elektrik olmayan yerde kullanacaksam onlardan birini de alıyorum yanıma. Laptop vs de şarj etmeye yarıyo
Türkiye de gerçekten teknik anlamda içerik sunan çok az sayıda içerik üreticisi var.
Harbi senin espiri eğitimine ihtiyacın var bak.Türkiye de gerçekten teknik anlamda içerik sunan çok az sayıda içerik üreticisi var.
%95 elektirk elektronik üstüne video çekenlerin tek amacını görüyoruz baskı devre üretici reklamları veya ürün tanıtımları. Bunlar tabii olacak bir yerde gelir kaynağı içerik konusu da lazım ama izleyenin istediği bu değil.
Timur abinin ut169 incelemesi kadar detaylı TÜRKÇE olarak daha önce bir incelemeye rastlamadım. Eğer fırsat bulursa Timur abi ortaya çıkaracağı içerikler bence günümüz video yayınlayanlardan farkla daha bilgilendirici bir içerik çıkarmış olur çünkü bildiğim kadarıyla Timur abinin sponsoru baskı devre üreticileri yok, şu ürünün videosunu çek diye gönderilmiş ürünleride yok. Tek amaç izleyiciyi bilgilendirmek olduğunda video kaliteli oluyor benim gözümde
Sen dediklerime yanlış bakıyorsun abi.Harbi senin espiri eğitimine ihtiyacın var bak.
Şu görsele de güleceğine ciddi mesaj yazdın ya pes artık.
Ortamda bir tek sen olsan Espirisine gülünmeyen adam olacaktım resmen