TAMAMLANDI Sedra & Smith Microelectronic Circuits 8th edition

taydin

Timur Aydın
Staff member
Sedra & Smith Microelectronic Circuits 8th edition kitabını, yeni veya ikinci almak istiyorum. Amazon'da stok kalmamış, stok olan yerler de Türkiye'ye göndermiyor.

(Lütfen korsan PDF linkleri paylaşmayın, kitabın kendisini arıyorum)

1760089243330.png

İlginçtir. Oxford yayınları, kitapları dünyadaki bölgelere göre farklı fiyatlandırıyor. Aynı kitabın ABD pazarı için olan fiyatı 200 küsür dolar :)

1760104699181.png

Bu kitabın özelliği nedir abi? Neden özellikle bu kitap?

Bu kitap, elektronk tasarımın kutsal kitaplarından birisi. Aynı Horowitz'in "The Art of Electronics" kitabı gibi, ama konuyu daha çok teorik olarak ele alıyor. İyi üniversitelerde ders kitabı olarak okutuluyor. Buna benzer diğer kitap da Behzad Razavi'nin "Fundamentals of Microelectronics 3rd Edition" kitabı. Perlego onlline kütüphanesinde Razavi nin kitabı var, ama Sedra hiçbir yerde yok.

Muhammed Rashid Power Electronics için de başucu kitabı tabirini duymuştum. Bu da o aileye mensup sanırım.

Güç elektroniği için çok sayıda kaliteli kitap var. Bazıları da bende var. Ama genelde ilk bölümü nispeten rahat geçiyorum, ondan sonra matematik olarak ağır. Mesela Sanjaya Maniktala'nın Switching Power Supply Design & Optimization kitabı, güç elektroniğinde kullanılan bobin, trafo gibi manyetik komponentlerin tasarımı ve seçimi ile ilgili çok ayrıntılı bilgilere sahip, matematiğine güveniyorsan anlıyorsun :)

I go, you go, we go
Abi benim matematik ortalama bir köylünün İngilizcesi kadar.
2 gündür açı ve mesafe bilgisinden konum bilgisini çıkarmaya çalışıyorum ama bir türlü çıkmıyor.

I go, you go, we go
Abi benim matematik ortalama bir köylünün İngilizcesi kadar.
2 gündür açı ve mesafe bilgisinden konum bilgisini çıkarmaya çalışıyorum ama bir türlü çıkmıyor.

İşte öyle durumlarda temellere geri dönmek gerekiyor. Udemy vey Khan akademi'de lineer cebir ile ilgili bir kurs dinlemek olayı tamamen tersine çevirebilir. Ben de işte bilinen en iyi kitaplarla temellere dönerek üniversitedeki konuları tekrar hatırlamak istiyorum. Zamanında "bunlar bize ne zaman lazım olacak?" deyip, sonra da kafeye briç oynamaya gitmeseydim bunlara gerek kalmayacaktı :D

Forum istatistikleri

Konular
8,376
Üyeler
3,319
Son üye
bsahin26

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back