Ses sistemi tavsiyesi ( ev için çok kanallı sinema sistemi )

Bir de stereo kulaklik diye bir kavram var Serkan abi, ses isiyle ilgilenenler kullaniyor. Bende tavsiye ustune bir tane almistim. Enteresanlar, ses kaybolmamissa (bir mp3 dosyasi gibi degil ise) bu kulakliklar ile muzik icerisinde duymadigin sesleride duyman mumkun oluyor.

Bir de stereo kulaklik diye bir kavram var Serkan abi, ses isiyle ilgilenenler kullaniyor. Bende tavsiye ustune bir tane almistim. Enteresanlar, ses kaybolmamissa (bir mp3 dosyasi gibi degil ise) bu kulakliklar ile muzik icerisinde duymadigin sesleride duyman mumkun oluyor.
Mp3 320kbps Flac 320kbps üzeridir. Bunun en büyük etkisi detayda değil tizlerde olur. Bu farkı duyabilecek kaç kişi çıkacak diye 100 kişiye test yapsak muhtemelen 100 kişi sallayacaktır. Çok genç olan arkadaşlarımız çok daha net duyacaktır farkı 15 yaş gibi. Ancak bu fark gece ile gündüz farkı gibi değildir. Genelde dijital player yani kod çözücü bu konuda daha etkendir ve önemli olan dinlediğiniz kaydın kayıt kalitesidir. Mesela kötü kaydedilmiş 2000kbps bir kayıtla çok iyi bir ortamda ve ekipmanlarla kaydedilmiş bir 320kbps kaydı kör test yapsak 100 kişide 320kbps seçecektir. Kbps takılınacak bişi değil, CD kalitesi en güvenilir olandır bu yüzden çok tercih edilir, yani Flac kayıtlar. Birde Waw kayıtlar vardır bu kayıtlar ses işlemleri yapılan kayıtlarda kullanılır, dinleme için önemli değildir. İyi bir hoparlör kablosu bile daha büyük fark yaratır 320kbps ile 700kbps arasında ve stream servislerin mesela Tidal gibi, en iyisinden bile Flac daha iyidir. Tidal Hi-End den bile. Bu farkı kod çözücüler yaratır. Biliyorum çünkü denedim. Çok küçük farklarla PCde çalınan ve iyi bir kod çözücü ile daha iyi ses alınıyor. Ben studio yazılımı kullanıyorum mesela, Studio One adı.

Son düzenleme:

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,944
Üyeler
2,821
Son üye
Sfkzdmr

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back