Mesela dış ünitenin hava emiş tarafında 2000mm den fazla boşluk olması gerekliliği,
Şuanda fotoğraftaki gibi depomdan bir masa bulup dış ünitenin bakır borularına zarar vermeden fanı dışarı döndürdüm. Balkonun sıcaklığında büyük bir düşüş var. Klimayı denemeye başlayacağım eğer sorun düzelirse servise dış üniteyi bu şekilde montaj ettirteceğim. Komşumun dış ünitesi kendisi tatilde olduğu için şuan çalışmıyor bu arada.
bu şekilde çok daha verimli çalışır. aslında temel mantık olarak dış ünite o alanı ısıtabiliyorsa içeriden dışarıya ısı pompalama işini başarıyla yapıyor demektir. sadece dış üniteden ısıyı uzaklaştıramadığı için içeriyi soğutamıyor.Şuanda fotoğraftaki gibi depomdan bir masa bulup dış ünitenin bakır borularına zarar vermeden fanı dışarı döndürdüm. Balkonun sıcaklığında büyük bir düşüş var. Klimayı denemeye başlayacağım eğer sorun düzelirse servise dış üniteyi bu şekilde montaj ettirteceğim. Komşumun dış ünitesi kendisi tatilde olduğu için şuan çalışmıyor bu arada.
İstanbul'da yaşıyorum. Masanın yüksekliği fanın tamamen dışarı üflemesini sağlamıyor şuanda ama yine de balkondaki o sauna sıcağı gitti. Bir buçuk saattir klimayı en yüksek fan ayarında çalıştırıyorum evin ısısı 27 dereceden 24 dereceye düşmüş. İç ünite buz gibi soğuk üflemiyor ama soğuk üflüyor şuanda. Klima 18000 BTU gücünde ve salonum 25m2. Performans yeterli mi sizce?Daha iyi olmuş. Ortam daha serin ise sıcaklık düştü ise verim artacaktır.
Yer neresi hangi il?
klima zaten en yüksek fan ayarında buz gibi üfleyemez, kısık ayarda çok daha soğuk üfler ama toplam soğutma kapasitesi değişmez. klima performansını uzaktan değerlendirmek çok güç çünkü takılı olduğu odanın izolasyonu, hava akımları, gün içinde ne kadar güneş aldığı gibi faktörler var. klima içeriyi serin 24-25 derecede tutabiliyorsa ve bu arada içeriden bol miktarda nem atabiliyorsa yeterlidir.İstanbul'da yaşıyorum. Masanın yüksekliği fanın tamamen dışarı üflemesini sağlamıyor şuanda ama yine de balkondaki o sauna sıcağı gitti. Bir buçuk saattir klimayı en yüksek fan ayarında çalıştırıyorum evin ısısı 27 dereceden 24 dereceye düşmüş. İç ünite buz gibi soğuk üflemiyor ama soğuk üflüyor şuanda. Klima 18000 BTU gücünde ve salonum 25m2. Performans yeterli mi sizce?