Sigorta Tipleri Arasındaki Farklar

volta

Kıdemli Üye
Katılım
31 Mart 2021
Mesajlar
1,910
Çeşitli tipte sigortalar var. Cam sigorta, direnç tipi sigorta, kondansatör tipi sigorta vb... Bunların birbrilerine göre avantajları yada dezavantajları var mı? İşlev basit olunca sanki bir fark olmazmış gibi geliyor ama yoksa neden bu kadar çeşit var? Kafama takıldı sorayım dedim.
 
En basiti cam tipi sigorta. Değişik voltaj ve akım değerlerinde satılıyor. Bir de atma hızına göre seçim yapıyorsun. Bir de HRC denen bir sigorta çeşidi var. Bunlarda da gene voltaj, akım ve atma hızına göre seçiyorsun. Bunların cam sigortadan farkı, infilak etmeden, yangın çıkarmadan, efendice atıyorlar :)

O senin kondansatöre benzettiğin sigortalar muhtemelen "resettable fuse" denen ve attıktan bir süre sonra tekrar kullanılabiliyor. Biraz dinlendirmen gerekiyor.
 
Gecikmeli sigorta imiş. Atma süresi akımın ne kadar aşıldığına bağlı

1669118252790.png
 

Forum istatistikleri

Konular
5,841
Mesajlar
99,646
Üyeler
2,480
Son üye
mozcelikors

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top