Singer Dikiş Makinası Motor Arızası

emrahim54

Üye
Merhaba arkadaşlar dikiş makinası motoru çalışmıyor.
Gözle görünür bir şey yok bakırlar temiz gözükmekte
1-Kömür bitmiştir dedim değiştim kömür artıklarını alkolle temizledim.
2- Kablolarda kopukluk varmı diye kontrol ettim multimetreyle kopukluk gözükmüyor ama yinede çalışmıyor.
3- Pedal sağlam elimde 2 adet mevcut ve ikisindede çalışmamakta.
Nadiren bazen kalkış yapacak gibi oluyor ama kalmıyor sonradanda birdaha o hareketi yapmıyor başına gelen yardımcı olabilecek varmı bu konuda bana şimdiden teşekkürler.

Ekler

• f53e807c-17af-4bda-a3e9-6d7330350a40.jpeg
    f53e807c-17af-4bda-a3e9-6d7330350a40.jpeg
    204 KB · Görüntüleme: 21
  • 99738c0b-b396-4135-95f6-fda824378155.jpeg
    99738c0b-b396-4135-95f6-fda824378155.jpeg
    286.8 KB · Görüntüleme: 20
Kollektore bagli bobinlerden bazilari kopuk olabilir. Tek tek iki komsu kolletor diliminin omajini olcup karsilastirma yapman gerekir.

Bahsettigim arizada motora voltaj verip ardindan mile kuvvetlice elle hareket verirsen motor donebilir.

Kollektore bagli bobinlerden bazilari kopuk olabilir. Tek tek iki komsu kolletor diliminin omajini olcup karsilastirma yapman gerekir.

Bahsettigim arizada motora voltaj verip ardindan mile kuvvetlice elle hareket verirsen motor donebilir.
Rotoru yuvasından çıkarmadan kollektörlerin omajını ölçsem olurmu yoksa rotoru çıkarmammı gerekli yuvadan çünkü iyi sabitlenmiş.

Motara voltaj verip yani pedala basım biraz mili çevirmek istediğimde dönecek gibi oldu ama biraz duman çıkınca bende elle çevirmeyi bıraktım.

Tahmin ettigim gibi belirti veriyor. Rotoru sokmeden firca uclarini ohmmetreye bagla. rotoru cok yavas dondur. omajda ciddi dalgalanma oluyor mu?

Eger oluyorsa bazi bobinler yanmis ya da kopmustur.

Tahmin ettigim gibi belirti veriyor. Rotoru sokmeden firca uclarini ohmmetreye bagla. rotoru cok yavas dondur. omajda ciddi dalgalanma oluyor mu?

Eger oluyorsa bazi bobinler yanmis ya da kopmustur.
Rotoru sökmeden multimetre 200 omaj kademesinde fırça ucları yani kömür uçlarının başlarına krokodille bağlayıp rotoru yavasça çevirecem doğrumu anlamışım?

Aynen. Normalde kollektorler arasinda kalan bobinler rotor donunce yer degisiyor ama yenileri geliyor. Tum bobinler es oldugu icin donus esnasinda omajdaki paternde cok bariz omaj degisimi olusmamasi lazim.

Aynen. Normalde kollektorler arasinda kalan bobinler rotor donunce yer degisiyor ama yenileri geliyor. Tum bobinler es oldugu icin donus esnasinda omajdaki paternde cok bariz omaj degisimi olusmamasi lazim.
Dün gece çok geç olduğu için bakamadım bu akşam müsait olursam bakacağım. Omajda bariz değişiklikler oluşuyorsa motor yanık diyeceğiz doğrumudur. Bu durumda yenisinin alınması gerekli olacak bunun sarımı maaliyeli olur diye düşünüyorum. Güzel bilgiler için çok teşekkürler çok sağolun.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,593
Üyeler
3,071
Son üye
tekin124

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back