SLA yazıcı

TunahanC

SbX
Holot 8k SLA yazıcı almayı planlıyorum. Bir kaç video izledim fakat aranızda SLA kullanmış olanlar varsa zorlukları kolaylıkları nedir ufak tefek bilgilendirebilirse sevinirim. Genel olarak ledler için kutu, çerçeve tarzı şeyler üretmek için kullanacağım.

SLA ile mühendislik parçası üretmek, FDM yazıcıya göre daha zor. UV kürleme süresi, parçanın mukavemetine çok etki ediyor. Süreyi az tutarsan parça yumuşak kalıyor. Süreyi fazla tutarsan parça kırılgan hale geliyor. O yüzden muhavemetin çok gerekli olmadığı, çok ayrıntıya sahip minyatür mühendislik komponentlerin basımında kullanmak en mantıklısı. Mesela değişik ve piyasada bulunmayan bir konnektör var, kırılmış, aynısını SLA ile basabilirsin.

Bir de reçinenin kokusu berbat. En azından benim kullandığım ve yazıcı ile bedava gelen Anycubic Basic Gray böyle. Elimdeki bitsin, daha farklı çeşitler var onları deneyeceğim. IPA yerine su ile yıkanabilen var. Daha az kokan var. Daha fazla mukavemet veren var. Bunlar ile ilgili artık zamanı gelince bol bol video izlerim.

SLA yazıcıyı aldım (HALOT MAGE PRO 8K) yarım litre reçine harcayarak bir iki tane baskı yaptım. Öncelikle baskı hızı beklediğimden çok daha hızlı. Aynı parçayı arkadaşın FMD yazıcısında yaklaşık 1 gün 10 saatte basarken, benim yazıcı da 8saat dedi. Birden fazla ufak baskıyı almak baskı süresini etkilemiyor. Fakat baskı sonrasında oluşan süreç biraz can sıkıcı.

Reçine kokusu ve onu temizlemek için gereken alkolün kokusu gerçekten çok rahatsız edici. Cihazın kesinlikle iyi havalandırılan bir yerde olması gerekli ayrıca mümkünse maske ve kesinlikle eldiven kullanmak şart.

Malzemeleri chitubox gibi slicer'a koyulduğu zaman ortalama %30 eğimle ve tabandan 3-4 cm yüksek destek ile basmak gerekiyor. Ayrıca olası baskı içerisinde kalan reçinenin çıkarılabilmesi için de mümkünse görünmeyen bir yere delik açılması gerekiyor.

Test baskısı bu şekilde görünüyor. Açıkcası benim hoşuma gitti. Sadece @taydin hocamın dediği gibi kürleme sürelerine bakılması gerekli.

8/10 keşke daha önce alsaymışım dedim.

WhatsApp Image 2025-06-04 at 17.26.20.jpeg

İyi görünüyor. Ben Lycee slicer kullanıyorum, chitubox ile arasındaki farkları çok bilmiyorum. Benim için kritik olan özellik, "island" denen ve kesinlikle desteklenmesi gereken yerleri işaretliyor olması.

Reçine olarak ne kullandın?

Çevrimiçi üyeler

Çevrimiçi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
7,808
Üyeler
3,144
Son üye
çeto00

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back