SMD lehimleme için sıcak yüzey projesi

konu eski ama ustalar aşağıdaki videodaki çözüme ne der acaba?
güvenlik önlemleri alındığında sistem uzun çalışmalara dayanabilir mi?
uzun ömürlü olabilir mi?
eğer uygundur derseniz, sisteme ilave edilebilecek 220v 2000w motor hız kontrol modülü ile,
veya 250 derece termostat ile ısı kontrolü yapılabilir mi?
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Son düzenleme:
Sıcaklık ayarlı kalem havyalar war.
Kontrol sistemi oldukça güzel ancak kendi kafasındaki termokupuldan ölçer sıcaklığı.
Bazılarıdadirek ısıttığı rezistans üzerinden ölçer.
Bazı eklemelerle Konrolcü olarak Kullanılması mümkün.
1763639308802.png

Sıcaklık ayarlı kalem havyalar war.
Kontrol sistemi oldukça güzel ancak kendi kafasındaki termokupuldan ölçer sıcaklığı.
Bazılarıdadirek ısıttığı rezistans üzerinden ölçer.
Bazı eklemelerle Konrolcü olarak Kullanılması mümkün.45234 eklentisine bak
sayın Dede,
elimde ts 100 havya var.
maalesef bu havya ve uçları yukarıdaki ihtiyacı karşılamıyor.
yani bir elde cımbız öbür elde havya bir ledi sökmek takmak işkence gibi oluyor.
benim asıl sorduğum, yukardaki videodaki 50w 1.5k dirençler ile uzun süreli çalışmalarda dirençlerin bozulma ihtimali.

Son düzenleme:
onlar telli direnç ve içerisinde ısıyı aluminyuma iletecek bir malzeme daha var. yani kolay kolay bozulmaz. daha sağlam olsun istiyorsan biraz daha yüksek bir değer kullanarak daha düşük ısı elde edebilirsin. yani karta 100-150 derecelik ön ısıtma yapmış olacaksın ve sökülecek malzemeyi de sıcak hava ile üstten ayrıca ısıtacaksın.

onlar telli direnç ve içerisinde ısıyı aluminyuma iletecek bir malzeme daha var. yani kolay kolay bozulmaz. daha sağlam olsun istiyorsan biraz daha yüksek bir değer kullanarak daha düşük ısı elde edebilirsin. yani karta 100-150 derecelik ön ısıtma yapmış olacaksın ve sökülecek malzemeyi de sıcak hava ile üstten ayrıca ısıtacaksın.
sayın czorgörmez,
cevabınız için teşekkür ederim.
kullanılan aluminyum kaplı 50w 1.5 k dirençlerin bu uygulamada kolay kolay bozulmayacağına sevindim.
benim beyne pıhtı atma sebebiyle sağ kol ve elimi layıkı ile kullanamıyorum. anca havyayı tutacak kadar falan.
amatörce uğraşılar içindeyim.
benim mevcut şartlarda smd komponent sökme ve lehimleme için küçük çaplı ihtiyacımı karşılayacak en ucuz ve işlevsel çözüm olarak gördüğüm için yukarıdaki çözümü sordum.
sıcak hava standlarına bütçe ayırmadım. ayırsam da sağ elimin durumu nedeniyle smd işinde başarılı olamam.
diğer smd ısıtma yolu ile ilgili araçlar ya çok pahalı,
ya da ütü ve diğer ucuz yöntemler ise büyükçe ve benim özel durumuma uymuyor.
bu iki direnç ve bir aluminyum tabakadan oluşan düzenekte ise sol elimdeki cımbız vasıtasıyla smd komponentleri rahatça söker takarım diye düşündüm.
tekrar teşekkür ederim.

geçmiş olsun

sadece şunu unutmamanız lazım. smd kartı öyle uzun dakikalarca lehimin eridiği sıcaklıkta tutamazsınız. malzemelerin bu ısıda dayanım ömürleri kısadır. fırında lehimlerken bile önce 150 derece civarına iyice ısıtılır. ardından kısa bir süre için ısı 260 dereceye çıkar ve en fazla 10-15 saniye bu ısıda kalır. yani bu tip ısıtıcıların amacı lehimi eritmek değil. ön ısıtma yaparak kartın bir bölgesinin aşırı ısınmasına engel olmak ve kolay lehim yapmaktır.

Forum istatistikleri

Konular
8,568
Üyeler
3,399
Son üye
Cosef

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back