Biraz paraya kıyılırsa piyasada düzgün ürünler var. İki panel, iki akü koyup, derme çatma bağ evinde televizyon, lamba çalıştıracak adamın gücü yetmeyebilir. Fakat villada oturan adama da jel akü kaktırılmaz yani. Uzun vadeli bakıldığında kurşun asit aküler, parası yetmeyen adam için de mantık dışı. Özellikle bu yerli akülerin ne jel, ne de nano karbon falan olduğuna da inanmıyorum.
Merdiven altı batarya paketleyen çok kişi var. Çoğunlukla basit elektrikli araçlar için talep görüyorlar.
Ürünleri her yerde karşımıza çıkan Megacell diye bir marka var. BMS'lerinin kendi tasarımları olduğuyla övünüyorlar. Kendilerince Victron'u rakip görüyorlar. Hangi LFP hücreleri kullanıyorsunuz diye sorarsan klasik "ticari sır" kalkanına sığınıyorlar. Adam bana "aynı soruyu Victron'a sorar mısın?" diye dönüş yapıyor.
Bu arada Victron sistemdeki her detayı ayrı ayrı ürün haline getirip satan uyanık bir firma.
Derken Megacell'in üreticisi olduğunu iddia eden başka birilerinin kanalına rastladım. Silindirik 32700 hücreleri gruplayarak ürettikleri görülüyor. Paylaşımlar ne kadar güvenilir olduklarını sorgulatıyor.
Bir de Pomega Enerji diye bir firma var. Ankara Polatlı da fabrika kurmuşlar. Yerli prizmatik LFP hücre ürettiklerini iddia ediyorlar. Çin'den rulo halinde gelen plakaları kesip biçip alüminyum kutuya tepince hücre mi üretilmiş oluyor, yoksa kutunun içindekini de üretiyorlar mı bilemiyorum. Piyasada ürünleri yok. Belki sadece kurumsal çalışıyorlar. Belki sadece ihracat yapıyorlar. Belki tamamen hava cıva, bilemiyorum...
Satışta sadece şöyle bir ürün bulabildim. Bu hücrelerden alıp incelemek isterdim açıkçası. Gerçekten yerli ve kaliteli bir ürün olma ihtimali heyecan verici ama artık her şeye şüpheyle yaklaşıyorum.
Pomega Enerji Depolama Sistemleri, Mil Enerji'de! Lityum depolama çözümlerimiz, LifePO4 akü, hücre ve her türlü depolama ihtiyaçlarınıza uygun fiyatlı çözümlerimiz için e-ticaret web sitemizi ziyaret edin!
www.milenerjieticaret.com