Solidworks Maker lisansı indirimi

taydin

Timur Aydın
Staff member
Solidworks Maker lisansı için indirim duyurulmuş. Yıllık fiyat 24 dolar.

1742130809910.png

Ben geçen sene bir yıllık almıştım. Hiç kullanmadan bitti çünkü hiçbir halta yaramıyor.
Bunu kullanacağıma Onshape kullanırım daha iyi.

Onshape i yazanlar Solidworks ün ayrılan yazılımcıları ve gördüğümce SW den çok daha iyi yanları var.
Fusion360 FREE indireyim dedim orada' da karmaşa çıktı.

En iyisi FreeCad 1.0 sadece biraz alışmak lazım.

ben bunu almaya epey niyetlendim sonra geçenlerde paylaştığım. boşuna para vermeyin çalışmıyor - fusion 360 çok daha iyi videosundan sonra almaktan vazgeçtim ama hala kararsızım.

Bir öğrenci için kaçırılmayacak bir fırsat bu. Endüstri standardı olan CAD yazılımını yılda sadece 24 dolar ödeyerek öğrenmiş oluyorsun. Profesyonel sürümdeki tüm özellikler var. Sadece FEA stres analizi, simulasyon gibi ileri seviye bazı özelliklerde limitasyonlar var. Ana yazılımın bütün özellikleri profesyonel sürüm ile eşdeğer.

Maker için ise, aboneliğin yarattığı belirsizlik nedeniyle negatiflik var. Ama Alibre Design ile yaşadığım bazı temel eksikliklerin hiç birisinin olmaması nedeniyle bugün ben de 24 dolara bir yıllık plana girdim. Mesela alibre'de sketch "offset" yaparsan, bu offseti yapıyor, ama offset yapılan nesne ile hiçbir bağlantısı kalmıyor. Yani offset miktarını arttırayım desen, offseti silip tekrar offsetlemen lazım. Linear pattern için de aynı durum var. Sadece şekli oluşturuyor, ama şeklin hiçbir parametrik özelliği olmuyor. Solidworks'te öyle değil. Her şey parametrik kalmaya devam ediyor. Birkaç gündür kullanıyorum, daha önce alibre ile çizdiğim şeyleri aktardım, çok memnunun şu anda.

videoda bahsedilen sıkıntı hesaba login olamama, login olmadığı için yazılımın açılmaması gibi şeylerdi.

Oradaki spesifik sorunun ne olduğunu bilmiyorum. Ben iki yıldır karşılaşmadım. Ama iki yıldır da sürekli kullanmadım tabi, belki toplam 50 saati geçmemiştir kullanımım. Şimdi iç içe assembly'ler kullanınca artık alibre design'in limitasyonları can sıkmaya başladı ve aktif olarak solidworks'u kullanıyorum. Eğer aboneliğin fişini çekerse solidworks, süresiz alibre design lisansim hala duruyor olacak.

En iyisi FreeCad 1.0 sadece biraz alışmak lazım.

FreeCad'ı arada bir kurup deniyorum. Ama çok farklı bir felsefesi var, öğrenmek çok uzun sürecek gibi duruyor.

Bir de diğer yazılımlarda standart olan bazı özellikleri bulamayıp da internette arattığım zaman, çoğunlukla gördüğüm cevap "şu eklentiyi kullan" veya "onun için bir python kodu yaz" olunca da ürküyorum doğrusu :D Mesela benim kullandığım bütün katı modelleme yazılımlarında "configuration" özelliği var. Yani 40x40x2 kare profil çizdin. Bunu 1m, 2m, 6m gibi yapılandırıp istediğin uzunlukta kullanabiliyorsun. Ama FreeCad'de bunun için python kodu yazman gerekiyor :kizgin2::bok1:

Oylesine girip satin almak uzere ilerledim. 48 $ fiyat cikiyor.

1742145889716.png

FreeCad'ı arada bir kurup deniyorum. Ama çok farklı bir felsefesi var, öğrenmek çok uzun sürecek gibi duruyor.

Bir de diğer yazılımlarda standart olan bazı özellikleri bulamayıp da internette arattığım zaman, çoğunlukla gördüğüm cevap "şu eklentiyi kullan" veya "onun için bir python kodu yaz" olunca da ürküyorum doğrusu :D Mesela benim kullandığım bütün katı modelleme yazılımlarında "configuration" özelliği var. Yani 40x40x2 kare profil çizdin. Bunu 1m, 2m, 6m gibi yapılandırıp istediğin uzunlukta kullanabiliyorsun. Ama FreeCad'de bunun için python kodu yazman gerekiyor :kizgin2::bok1:
Sorunu tam anlayamasam' da eğer tahmin ettiğimse 1.0 da bunu yaptılar.
FreeCad artık kafasına göre değil' de diğer CAD yazılımları gibi bir çizim şekli verdi.
1.0 versiyonunu denediniz mi? Solidworks ü satın alabilseydim alacaktım, fakat bin dereden su getirdi. Ne yaptımsa satın alamadım. Nerede sıkıntı oluyor onu da anlayamadım.

Yine' de Favorim SolidWorks.

Bu arada yaptığı devre için basitçe kutu tasarlamak isteyen olursa Fusion 360 bunu gayet iyi yapıyor.

Fusion 360 a da bakıyorum paralel olarak. Yıllık 680 dolar + KDV aboneliğini inceliyorum. Ama sağladığı fayda benim için o paraya değecek gibi durmuyor. PCB özelliklerini kullanmayacağım, Kicad'den uzaklaşmak istemiyorum. Onun dışındaki özellikleri de SolidWorks Maker a göre çok kayda değer şeyler değil. Limitli bir FEA desteği var, onu da ne zaman kullanacağım belli değil. Fiyat/performans açısından SolidWorks Maker çok avantajlı gibi duruyor.

Alibre Design ile arayüz ve kullanım mantığı da büyük ölçüde örtüşüyor. Yani öğrenmek için uzun bir zaman yatırımı da gerekmiyor benim için. O yüzden herhalde SolidWorks ile ilerleyeceğim.

Satın alabilseydim benimde 1. tercihim SolidWorks, nedense satın alamadım, bir yerde tıkandı.

Alibre Design da olmayan bir özellik daha: Şeffaf görüntüleme modu

1742160466753.png

1742160410071.png

Forum istatistikleri

Konular
7,528
Üyeler
3,053
Son üye
xo88name

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
Back