Parça parça alıp toplama bilgisayar gibi yapabilir miyim acaba?
Hocam kullanmadım ama şöyle bir link var
https://urun.n11.com/su-aritma-cihazlari/kendi-su-aritma-cihazini-kendin-yap-tam-set-P442678429
Parça parça alıp toplama bilgisayar gibi yapabilir miyim acaba?
Yok valla. Hiç ölçmedim. Aklıma bile gelmedi açıkçası. Bir ara ölçmek lazım.Gökhan atık suyu ölçtün mü hiç?
Ne kadar temiz suya ne kadar atık su çıkıyor?
Birde bu son aşamadaki yeşil-sarı filtreler komple mi değişiyor içi mi değişiyor?
Şuanki fikrim senin aldığın sisteme bir tane daha membran ekleyip atık suyu da arıtmayı düşünüyorum.
Uygun ölçüde bulursam UV filtre de ekleyeceğim.
Böylece daha az maliyetle standart ölçülerde filtre düzeneğim olacak. Hemde daha kaliteli suya sahip olacağımı düşünüyorum. Tabi evdeki hesap çarşıya uyarsa..
Belki ilerde su kalitesini ölçme, uyarı verme şeklinde düzenekler ekleyebilirim. Tabi burada esas amacım hem problem çözmek hem de teknik bakış açısı geliştirmek.
Atık suyu sisteme takılan 4 yollu bir aparat kısıyor.
Burada şöyle bir durum var. Siz atik suyu azaltabilirsiniz. Bu durumda membran uzerindeki stres basinc artıyor. Sonuç membran uzerinden daha fazla su arıtılarak geçirilince membran omru azalmış oluyor.
Bundan dolayi %60 uretim %40 Atık su gibi oranlarda calisiyor sistemler.
Ikinci kademe membran kullanılabilir ama onun omru daha kisa olacaktir çünkü zaten bir kere arıtılmış su icindeki mineraller kireç v.b. oran artmış olacak.
Bende artırmayı ilk aldigimda test icin ne kadar urun ne kadar atik su aldigimi denedim. Boş bir damacana ya atik suyu biriktirdim. Oran %50 idi. Atık suyu balkona koydum 1 gün orda bekledi ertesi gün baktim dibinde tortu var dikkatlice bakinca tortunun kireç birikimi olduğunu gordum. Yoğunluk artınca ve balkonda isi ile çökmüştü. Normal bir suyu balkona koysam bu kadar çökelme olmazdı.
Merhaba,
Bu sistem nasıl çalışıyor. İstediğiniz kadar filitre ekleyebiliyor musunuz?