Ben bu deneyap olayını daha çok bir eğitim projesi gibi anladım. O öğrencilere verilecek hardware de muhtemelen Arduino IDE ile %100 uyumlu bir çeşit Arduino klondur. Standart Arduino'dan farkı, üzerinde hazır birçok çevre birimi ile beraber gelmesi.
Bende aynı şekilde düşünüyorum, umuyorum.
Arduino varken olayın yerli olmasının çok ciddi bir anlam taşıyor. Benim anladığım kadarıyla cihaz doğrudan Arduino'ya fiziksel olarak değil, aynı zamanda fikri olarak da alternatif.
Sadece ve umarım benzer arduino uyumlu kartlara ucuz, gelişmiş bir alternatif olur.
Dünyada yüzbinlerce kullanıcısı, onbinlerce destekleyicisi olan arduino platformu yerine yerli ve milli ikame edecek yeni bir platform mu oluşturulacak.
Binlerce chip, device, modül için yeniden kütüphaneler mi yazılacak.
Yerli ve milli diye kaç kişi bu platformu kullanacak. Eksik kütüphaneleri, örneğin PFC8574 kütüphanesi olmadığında kaç kişi veri kağıtlarını okuyup eksik kütüphaneleri yeniden yazacak?
Karta bakınca üzerinde ESP32-WROVER modülünü görüyorum.
Bende geçen sonbahar-kış ESP32-WROOM modülünü kendi tasarladığım sokak aydınlatması amaçlı bir kartta aynı şekilde kullanmıştım.
Kısmet olursa F4disco üzerinde çalışan g-code yorumlayıcıyı da bu kış esp32 li bir karta taşıyacağım.
Tanıtım mı yoksa medya mı abartmış konuyu?
Breadboard uyumlu İHA larda kullanılabilecek teknoloji?
Bu yerli ve milli kartı ülkemizde mi üretiyoruz. Modül-işlemci, pcb vs.
Abartmadan, doğru düzgünce, şu konularda eğitime katkı sunacak, büyük ölçekli üretim sayesinde şu kadar daha ucuza mal olacak, şu kadar sponsor olacağız, okullara bedava dağıtacağız dense olmazmıydı?
Yada bu tip ürünlerde makul bir gümrük-vergi stratejisi izlense.
Sonuçta eğitim-öğrenme amaçlı bir platformdan bahsediyoruz.