"Tedarikçi"ye Analog Device kazığı..!

Dede

https://www.facebook.com/End.El.San.Ltd.Sti
Ekomdan digikey üzerinden istediğim bir AD ürününe istinaden aşaığıdaki mail EKOM tarafından gönderildi.
Buyrun...:
====================
Merhaba,

Analog Devices Inc. (ADI) firması, ürünlerinin doğrudan resmi kanallar üzerinden satışı ve satışlarda global “Satış Şartları ve Koşulları” hükümlerinin uygulanması konularında her zaman hassasiyet gösteren bir firmadır.
Bu hassasiyete istinaden pandemi döneminden itibaren Resmi Distribütörler üzerinden 3.parti yeniden satış (reseller) firmalarına satış yasaklanmıştır.
Bu dönemde EKOM olarak DigiKEY firmasının bölgedeki resmi satış partneri olmamız gerekçesi ile bu kısıtlamanın kapsamı dışında kalabilmeyi başardık ve müşterilerimize Analog Devices Inc. (ADI) ürünleri için teklif vermeye ve satış yapmaya devam edebildik.

Fakat, DigiKEY tarafından 22 Ağustos 2025 tarihinde tarafımıza iletilen bilgilendirme ile, Analog Devices Inc. (ADI) firması ile yapılan üst düzey görüşmeler sonrasında görülen lüzum üzerine EKOM’un artık bu kapsam dışında tutulamayacağı belirtilmiştir.

Bu yeni uygulamaya istinaden,
1 Eylül 2025 tarihi itibarı ile Analog Devices Inc. (ADI) markasının malzemeleri için DigiKEY üzerinden teklif verilemeyecek ve sipariş alınamayacaktır.

Ancak sizler son kullanıcı olarak ürünü tedarik edebilirsiniz, biz re-seller firma olduğumuz için bu geçerli.

1767613406284.png

Sadece bu sebepten ötürü isteyeceğim diğer ürünlerde de sıkıntıya gireceğim.
Gümrük vs ile uğraşmak istemediğim için ekom demiştim oysa.

Analog devices birçok military RF ve radar chipleri de üretiyor. asıl konu bu chipleri üçüncü dünya ülkelerine satmamak.
demsay belki işi çözebilir. onlar çinden temin ediyor.

Analog devices birçok military RF ve radar chipleri de üretiyor. asıl konu bu chipleri üçüncü dünya ülkelerine satmamak.
demsay belki işi çözebilir. onlar çinden temin ediyor.
Ürün bazında değil genel olarak bu kuralı koyduysa military ürünlerle alakası yok demektir.
Perakende tüketici direk digikeyden alabiliyor ama temsilcisi olan aracılar tarafından alınıp tüketiciye ulaştırılmasını kabul etmiyor.
Özdisan ile görüştüğümde onlarda aynı şeyi söylediler.
AD firmasının aracıları ortadan kaldırma çabasından başka birşey değil ancak en büyük aracı digikeyin kendisi.

Demsay digikey dışında aykırı kaynaklardan temin ediyor. Şimdiye kadar problemli bir mal almadım demsaydan. Ancak nedense genede endişem war.

AD bence küçük müşteri ile uğraşmak istemiyor. Zaten stok vs hep sıkıntılı güzel ürünlerinde, büyük ihtimalle sadece belirli bir seviyenin üstündeki müşterilere satmak daha çok işlerine geliyor. Digikey vs üzerinden alıp son kullanıcısı belirli olmayan satışlar zaten genel olarak yasak delmenin yolu, tahminimce ileride belirli başlı ürünlerini almak pek kolay olmayacak.

Bu konuya geçenlerde bende takıldım. Bende yılbaşından önce Analogdevices'in AdalmPluto SDR Active Learning modüllerinden 10 adet getirtmek istedim fakat getirtemedim. Yurtiçi stoklardan temin ettim ama artık ürün kalmadı gibi.

AD bence küçük müşteri ile uğraşmak istemiyor. Zaten stok vs hep sıkıntılı güzel ürünlerinde, büyük ihtimalle sadece belirli bir seviyenin üstündeki müşterilere satmak daha çok işlerine geliyor. Digikey vs üzerinden alıp son kullanıcısı belirli olmayan satışlar zaten genel olarak yasak delmenin yolu, tahminimce ileride belirli başlı ürünlerini almak pek kolay olmayacak.
Alaka ne anlamadım.
Son kullanıcı digikeyden alsın digikeyden tedarik edenlerden almasın mantığında adamlar.
Dediğinin tam tersi sonuç çıkıyor bundanda.

Alaka ne anlamadım.
Son kullanıcı digikeyden alsın digikeyden tedarik edenlerden almasın mantığında adamlar.
Dediğinin tam tersi sonuç çıkıyor bundanda.
Digikey ciddi miktarda son kullanıcı kontrolü yapan bir yer. Araya giren biri olmadığı zaman son kullanıcı belli olacak. Hala küçük adamlara satmak için bu platformları kullanırlar ama yabancı forumlarda/reddit de çok zaman önce dahi AD bazlı parçası iptal edilen kullanım şeklinin inandırıcı bulunmadığı gerekçelendirilen insanlar var. Kısacası digikey den zaten almak zor. Çok detaya girmek istemiyorum ama bir parçada mesela yasaklı duruma düştünüz ama ihtiyacınız var diyelim, almak için bir firma kurup oraya biraz aktivite doldurup sonra onun üstünden alıp kendinize resell ediyorsunuz, bir parçanın satıcısı arttıkça kontrol prosedürü gevşiyor. Farklı beyanlar vermek suretiyle digikeyin kontrolünü geçmek ya da dikkat çekmemek için başka parçalarda almak genel taktikler.

Digikey ciddi miktarda son kullanıcı kontrolü yapan bir yer. Araya giren biri olmadığı zaman son kullanıcı belli olacak. Hala küçük adamlara satmak için bu platformları kullanırlar ama yabancı forumlarda/reddit de çok zaman önce dahi AD bazlı parçası iptal edilen kullanım şeklinin inandırıcı bulunmadığı gerekçelendirilen insanlar var. Kısacası digikey den zaten almak zor. Çok detaya girmek istemiyorum ama bir parçada mesela yasaklı duruma düştünüz ama ihtiyacınız var diyelim, almak için bir firma kurup oraya biraz aktivite doldurup sonra onun üstünden alıp kendinize resell ediyorsunuz, bir parçanın satıcısı arttıkça kontrol prosedürü gevşiyor. Farklı beyanlar vermek suretiyle digikeyin kontrolünü geçmek ya da dikkat çekmemek için başka parçalarda almak genel taktikler.
Üfff daha neler..

İnandırıcı mı gelmedi, kafanıza mı yatmadı anlamadım. Mesela neredeyse her firma tarafından yasaklı olmasına rağmen nasıl ruslar bu parçaları kullanıyor? Sizin firmanız senelerin firması, oturmuş profili ve ciddi alışverişi var dolayısıyla size kontrol pek olmaz ama yeni kurulmuş firmayla 50 mcu almak istediği için proje açıklayan insanlar gördüm ben.

analog devices'ın şu ekteki amerikada okullara bedava dağıttığı X band radar deney setini türkiyeye alamadık. ekom-digikey ve hatta demsay getiremedi. gerekçe de ülkenize uygulanan amerikan ambargosu. ne alaka ya dedik ama amerika birçok ürünü türkiye, rusya, iran.... gibi ülkeler için kısıtlamış. bunların yan kanallardan da dolaşımına engel olmak için her yolu deniyor. yani gayet mantıklı.

İnandırıcı mı gelmedi, kafanıza mı yatmadı anlamadım. Mesela neredeyse her firma tarafından yasaklı olmasına rağmen nasıl ruslar bu parçaları kullanıyor? Sizin firmanız senelerin firması, oturmuş profili ve ciddi alışverişi var dolayısıyla size kontrol pek olmaz ama yeni kurulmuş firmayla 50 mcu almak istediği için proje açıklayan insanlar gördüm ben.
Yok inandırıcı gelmediğinden değil.
Adamların neler neler ile yol aldıklarına hayretimdir.

analog devices'ın şu ekteki amerikada okullara bedava dağıttığı X band radar deney setini türkiyeye alamadık. ekom-digikey ve hatta demsay getiremedi. gerekçe de ülkenize uygulanan amerikan ambargosu. ne alaka ya dedik ama amerika birçok ürünü türkiye, rusya, iran.... gibi ülkeler için kısıtlamış. bunların yan kanallardan da dolaşımına engel olmak için her yolu deniyor. yani gayet mantıklı.

Bizde AB üzerinden temin edemediğimiz çipleri ve teknolojiyi iran üzerinden temin ediyoruz. Buyrun cenazeye.
Ambargo görünen tarafı. Saman altından büyük ticaretler yürüyor.
Örnekleri başka alanlarda da çok war ifşa edilmiş olan.

irana da çinden gidiyor, amaç zorlaştırmak. xilinx'in büyük fpga'lerini almayı deneyin ne irandan ne de çinen temin edemeyeceksiniz.
taneyle sayı ile gideceği adrese kadar takip ediliyor.

irana da çinden gidiyor, amaç zorlaştırmak. xilinx'in büyük fpga'lerini almayı deneyin ne irandan ne de çinen temin edemeyeceksiniz.
taneyle sayı ile gideceği adrese kadar takip ediliyor.
Neyi engellediğini ben anlamıyorum. Füzede kullansan işine yaramaz, ancak radar falan yapılır ama radar yapacak ülke bi zahmet işini görecek kadar CMOS entegre üretimi yapabiliyor.

İşin komiği ADI böyleyken TI Çin'e damping yapıyor :yerlereyat1: Fark ettiyseniz TI çipleri Çin'de acayip ucuz ben de aliexpressten alıyorum. Çin devleti rekabet soruşturması açtı bu olay için.

Neyi engellediğini ben anlamıyorum. Füzede kullansan işine yaramaz, ancak radar falan yapılır ama radar yapacak ülke bi zahmet işini görecek kadar CMOS entegre üretimi yapabiliyor.

İşin komiği ADI böyleyken TI Çin'e damping yapıyor :yerlereyat1: Fark ettiyseniz TI çipleri Çin'de acayip ucuz ben de aliexpressten alıyorum. Çin devleti rekabet soruşturması açtı bu olay için.
ADI'nin umrunda değil o parasına bakar. amerikan hükümeti bu yaptırımları uygulatıyor.

Forum istatistikleri

Konular
8,769
Üyeler
3,512
Son üye
marsi

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back