Evet yaptıklarınızı ilgiyle takip ediyorum. Ve sizden çok şey öğrendiğimi de belirtmeliyim. Her ne kadar bazı konulardaki hassasiyetinizi anlamasam da ana hedefime ulaşmam için olmazsa olmaz olduklarını yavaş yavaş öğreniyorum. Aslında benim ileriye yönelik hedeflerim var. Hedefim oto seslendirme sektöründe ülkemizin yüz akı olmak. Yani çok üst düzey cihazlar üretip, Kore veya Çin ile değil de, hepimizin malumu olan İtalyan, Fransız, Amerikan markaları ile birlikte anılacak bir marka olmak. Bunun için sürekli yeni bilgiler toplayıp kendime birşeyler katmaya çalışıyorum. İrili ufaklı bazı denemelerim oluyor ancak istediğim seviyeye henüz ulaşabilmiş değilim. Uzun yıllardır ilerlememe rağmen hedefim için henüz yeterli olduğum söylenemez. Zaten hiç acelem de yok. Ayrıca çok üst düzey test aletlerim de yok. Ama maddi gücüm elverdiğince edindiğim ufak cihazlarım ile kendimce her türlü testi ve cihazlar arasında kıyaslamayı yapabiliyorum. Bu hedefime belki de ömrüm yetmeyecek biliyorum ama en azından evlatlarıma altın bir miras bırakabilmeyi hedefliyorum. Eğer vazgeçmez, ilerlerse belki onlar başarabilir. Ben sadece ilk adımı atıp gerekli teknik zemini hazırlamaya çalışıyorum. Sonuçta maddi gücümüz belli
Bugüne kadar ne yaptın derseniz, 13 yaşında Pendik'te bir mahalle tesisatçısında başladım. Sonra lise, üniversite derken ilk acemilik dönemlerimde TDAxxxx'ler, LMxxxx'ler ve çeşitli STK'lı devreler ile oldukça haşır neşirdim. Onlarla uzunca bir süre ilgilendikten sonra transistörlü anfilere yöneldim. Ama benim istediğim kağıt üzerindeki tasarımlardan çok üretilmiş, kanıtlanmış cihazları incelemekti. Her cihazı bulup, alıp inceleyecek gücüm tabiki yoktu. Nasıl yapacağımı düşünürken (Sponsor da bulamayacağımı bildiğimden) çareyi Facebook üzerinden ücretsiz hizmet veren bir sayfa açmakta buldum. Sonra "
Ücretsiz Anfi Tamiri" diye bir sayfa kurdum. Bu sayede hem insanlık adına birşeyler yapabilmiş hem de yüzlerce farklı cihazı görüp tanımış oldum. Hem de her türlü arıza hakkında fikir sahibi olabildim. Sonuçta hedefime ulaşabilsem bile hayat hep güllük gülistanlık olmayacak, bu işin bir de arıza boyutu var
Sayfa hala aktif, hala tamir için cihazlar gelip gidiyor. Ama son zamanlarda biraz daha soru-cevap tarzına dönmeye başladı. Ama benim için hala yeterli
Son zamanlarda ise Class D'ye yöneldim. Sonuçta teknoloji baya ilerledi, geride kalmak olmaz. Çeşitli mosfet sürücüler alıp bazı denemeler yaptım. Yüzlerce mosfet, onlarda sürücü yaktım
Ama pes etmeyi düşünmedikçe yavaş yavaş da olsa bir şekilde ilerleniyor işte. Şimdilik öğrenmeye devam ediyoruz, umarım bir gün başarırız.