Termal yazıcı ribbon ve etiket seçimi.

czorgormez

Temporary user
zorlu şartlarda kimyasallara-suya-ısıya ve uv ışınların dayanıklı etiket ihtiyacım var.

genel araştırmalarımda termal transfer ile ribonlu bir printer, akrilik bazlı yapışkanı olan pet silvermat etiket ve AXR7+ gibi yüksek dayanıklı bir ribon almayı planlıyorum. ancak etiket temini ve printer marka-model seçiminde biraz kararsız kaldım.

tercihen 300 dpi almak istiyorum ve 100mm'den geniş baskı ihtiyacım olmayacak. silvermat etikette çok üretici var ama bazıları az adet satmıyor, bazıları da specleri yeterince belirtmemiş. benim için en önemli özellik polikarbonat malzemeye iyi tutunması ve zaman içinde köşelerden kalkma yapmaması.

Abi Yurtiçi ve PTT şubelerinde aktif olarak kullanılan ARGOX OS214 modelini gördüm.
HB de aşağıdaki endüstriyel olan var. Hatta fiyatları OS214 modeline göre 10 kata kadar çıkıyor.

aslında yazıcının 203 veya 300 dpi olmak dışında baskı dayanıklılığına etkisi yok. ribbona da karar verdim gibi. benim yapışkanı akrilik ve çok ince olmayan silvermat pet etiket bulmam lazım tercihen 40x80 ve 20x50 gibi. hem öne hem de yan kapağa etiket yapacağım. çünkü etiketler giderse cihazın seri no ve kayıt bilgileri kayboluyor sahada meçhul bir cihaz haline geliyor.

0.5mm yada 1mm Aliminyum plaka üzerine galvanik lazer baskı yapsan nasıl olur hocam? Onun kaybolacağını sanmam. Galvanik lazer elinde olmadığı için istediğin zaman çıktı alman zor olur. Adetli olarak dışarda yaptırman lazım ama ömür kınusunda daha verimli olur diye düşünüyorum.

plastik kapaklara lazer baskı zaten yapıyorum. ama sıkıntı şu bazı kapaklar çok net çıkarken bazı kapaklar silik çıkıyor aynı lazer-aynı ayarlar aynı partiden çıkan kapaklar. bir sorun da lazerci her baskıda 4-5 parametreyi elle düzeşt qr kodları ayarla vs zahmetli oluyor bir hatada bana maliyeti 5 usd. laseri kendim alsam 3500 usd gene değmiyor.

aslında dediğin gibi amacım elimde bu tip işler için istediğimde gece-gündüz baskı alabileceğim bir sistem olması. duruma göre ısıya ve kimyasala dayanıklı etiket ve ribon çeşitleri de alırım. onlar zaten ucuz 300-400tl gibi.

Görsel etiket haricinde aklıma gelen tag fikrini paylaşayım. Plastik kutu olduğu için kutunun iç kapağına uygun boyutta bir mifare tag yapıştırsanız ve koysanız, mifare id ile cihazın seri nosunu takip yazılımız ile eşleştirirsiniz.

Görsel etiket haricinde aklıma gelen tag fikrini paylaşayım. Plastik kutu olduğu için kutunun iç kapağına uygun boyutta bir mifare tag yapıştırsanız ve koysanız, mifare id ile cihazın seri nosunu takip yazılımız ile eşleştirirsiniz.
tag fikri var zaten hatta taglar epey de ucuz ama sahada her zaman görevlinin elinde nfc'li bir telefon ve yazılım olmayabiliyor.

Forum istatistikleri

Konular
9,206
Üyeler
3,758
Son üye
Fixer of Everything

Son kaynaklar

Back