ben şemasını bulamamıştım ayrıca cihazda kondansatör yoktu bir kaç dyot var geri kalanı dirençlerden ibaret siyah olan bütün dirençlerin degerini ölçtüm doğrular bütün diyotlarda sağlam çok büyük bir direnç var üzerinde 680 ohm yazıyor biraz deger yükseltmişti 40ohm kadar üzerinde deger yazmayan dirençler var 5 , 6 adet kadar hiç biri bozulmamış gibi saglam olduklarını düşünüyorumMultimetrenin devre şeması var. Burada bakım anlamında yapacağımız şey, kondansatörleri ve dirençleri test etmek ve ömrünü doldurmuş olanları yenilemek. Cihaz çok eski olduğu için tam değer kondansatör bulmak zor olacak, o yüzden paralel/seri kombinasyonlar kullanmam gerekecek.
Bu yenilemeden sonra da 2450 SMU ile referans voltaj ve akımlar üreterek multimetrenin doğru değer gösterene kadar direnç değerlerinde oynama yapacağım. Cihazın açıklanan toleransı %2, bende de %1 lik metalfilm direnç serileri var, bunlarla tam olarak gereke kombinasyonu yakalayabilirim.
Hadi bakalım buldun yeni oyuncağınıMultimetrenin devre şeması var. Burada bakım anlamında yapacağımız şey, kondansatörleri ve dirençleri test etmek ve ömrünü doldurmuş olanları yenilemek. Cihaz çok eski olduğu için tam değer kondansatör bulmak zor olacak, o yüzden paralel/seri kombinasyonlar kullanmam gerekecek.
Bu yenilemeden sonra da 2450 SMU ile referans voltaj ve akımlar üreterek multimetrenin doğru değer gösterene kadar direnç değerlerinde oynama yapacağım. Cihazın açıklanan toleransı %2, bende de %1 lik metalfilm direnç serileri var, bunlarla tam olarak gereke kombinasyonu yakalayabilirim.