Toner çıktısını koyulaştırma

Tamam buldum sorunu. Benim PDF uygulaması (Okular) yazdırırken ölçekleme seçeneği var. Ben "Fit to printable area" seçili iken basmışım. Şimdi "None; print original size" dedim ve şu anda ölçü tam oturuyor.

12560 eklentisine bak

12561 eklentisine bak
Sen yine iyi program kullanıyorsun. Ben chrome dan gönderdim yazıcıya. Şimdiye kadar en çok 24 bacaklı entegre kulkandım, onlarda da hiç pad sorunu yaşamadım.
 
Son düzenleme:
Ama ölçekleme sorunu var. Kicad'e çıktıyı gerber yerine PDF dosyaya yapmasını söyledim. Acaba burada mıdır sorun anlamadım. Padlerin arasındaki mesafe olması gerekenden az. Entegre kesinlikle girmeyecektir.

12556 eklentisine bak
Hocam geçende ben de aynı sıkıntıyı yaşadım tek fark ben plaketi erittikten sonra uyandım, default ayar hep küçük basıyor sanırım.

Koyulaştırıcı sprey koyulaştırıyor mu yoksa tonerin homojen olarak yayılmasını mı sağlıyor bilemedim ama ben aseton(tırnak için olan seyreltiklerden) kullanarak plaket yapmaya başladım. Şu anda temizlenmiş bakır plakete az miktarda yüzeyine sürüyorum. Kağıdı üstüne yapıştırmadan önce yüzeyindeki asetonun çok az kaldığına emin oluyorum. Böyle damla damla öbekler olmayacak. Bu iş için aslında en ideali fıs fıs kolonya şişeleri. Kağıt da kuşe kağıdı gibi genelde takvim kağıdı kullanıyorum. Normal kağıt liflerinden ötürü çok kötü bir sonuç veriyor. Kağıdı yapıştırdıktan sonra ıslak yüzeye sadece kağıdın emeceği miktarda altındakinden biraz daha fazla üstüne aseton döküyorum. Burada da sadece emeceği kadar olması çok önemli yoksa yollar birbirine kayıyor. Kağıtla altına sıkılan aseton kağıdın yapışmasını sağlıyor ve toneri bir miktar yumuşatıp homojen yayılmasını sağlıyor. Kağıt yapıştıktan sonraki üstüne dökülen aseton da olduğu gibi toneri bakıra çıkarıyor. Aseton uçunca da toneri sertleştirmek için 20-30 saniye en fazla üstünkörü bir ısıtma uyguluyorum ütüyle. Suda çok kabaca bile kağıdı söksem toner kesinlikle kıpırdamıyor. Toner yollar arasında kağıtlar kalıyor onları da diş fırçasıyla sürterek çıkarıyorum bu bile toneri hiç sökmüyor. En son erittikten sonra da asetonla toneri sileyim dedim çıkaramıyor bile. Ama saf asetonu dökünce artık sonunda toner kendini bırakıyor plaket temizleniyor. Niye bu kadar uğraşıyorum diye sorarsanız ben denemelerimde özel bir kağıt hiç kullanmadım ve normal kağıttaki toner sadece ütü ile basmayı denediğimde anca silüeti geçti hep. Toner olarak oldukça kaliteli olarak sürekli kullanılan bir yazıcıyı kullanıyorum.
1627503062241.png

1627503370055.png

Soldaki ilk denemem kuse kağıdıyla, aseton fazla kaçtı ve asitte fazla bekledi.
Ortadaki normal kağıt ile küçük pdf baskısı.
Sağdaki da en son denemem fısfıs kullanırsam bir miktar daha düzelir diye düşünüyorum ama şimdilik benim için yeterli.

Son olarak da etrafta kalan kısmı asetat kalem ile boyuyorlar hep benimkiler kuru mu bilemedim ama çok koyu bir tabaka yakalayamadığımdan hep eridi ben de oje denedim. Madem aseton sektörüne girdik ablasını da getirelim dedim. Hızlıca baya bir alan boyanıyor. Baya da gider gibi geldi kalemden ucuza gelebilir.
 
Baskı oranı konusunda sıkıntı yaşıyorsanız HP yazıcılarda şu seçeneği kullanabilirsiniz. Benim işime yaramıştı bir türlü oranlayamayınca. Baskıyı %1 adımlarla küçültebiliyorsunuz böylece.
 

Ekler

  • Baskı Ölçeklendirme.png
    Baskı Ölçeklendirme.png
    30.2 KB · Görüntüleme: 68
Kicad içerisinde ölçüler doğru

12557 eklentisine bak
Ben de benzer bir sorunu yaşadım. Önce yazılımla ilgili bir problem zannetim. Ama sonra sorunun kaynağını anladım. Sorun programdan ya da ayarlardan değil tamamiyle kullandığım yazıcidaymiş. Yaklaşık yüzde 98 ölçekli baskı yapıyordu. Ben de yeni bir yazıcı alarak sorunu çözdüm. Ama bana o zamana kadar maliyeti ağır olmuştu
 
HP P1102 Yazıcı Aldım Toner Karartması Gayet Güzel Daha Fazla İyileştirme İçin Karartıcı Spreyde Araştırdım.
1706605665839.pngDensity Toner Aldım Buradan

Denediğimde Kendimce En Mükemmel Sonuca En Pratik ve Ucuz Bir Şekilde Kavuştum
 
Ama ölçekleme sorunu var. Kicad'e çıktıyı gerber yerine PDF dosyaya yapmasını söyledim. Acaba burada mıdır sorun anlamadım. Padlerin arasındaki mesafe olması gerekenden az. Entegre kesinlikle girmeyecektir.

12556 eklentisine bak
Dikeyde benim yazıcıda da oluyor bu hata. Yatayda tutan ölçek dikeyde tutmuyor. İrfan view programında PDF yazdırırken eksenlere ayrı ayrı ölçekleme yapabiliyorum. Sanırım kağıt sürücü yumuşak silindirlerin rijit olmamasından kaynaklı sorun.

Edit: çözmüşsünüz, bendeki ayeı bir problem...
 
Son düzenleme:
tiner buharı veya diğer koyulaştırma yöntemleri hakkında: tüm tonerler aynı malzemeden yapılmıyor. temelde toner dediğimiz mikroskopik plastik parçaları ve işin sonunda ısıyla kağıda sabitleniyor. mesela HP çoğu tonerde tiner iyi sonuç verirken ricoh tonerlerde bazen işe yaramıyor vs.

bakıda konusunda da HP'nin gelişmiş sürücüleri var printerin normalde pek erişilmeyen ayarlarına müdahale edilebiliyor. hatta baskının postscript veya resimden aktarılması gibi vektörel veya bitmap seçenekleri var. genelde vektörel aktarımlarda görüntü işlemeyi printerin kendisi yaptığı için epey yavaş ama daha net çıktılar alınıyor. ama dediğim gibi her printerde iş görmüyor.

benim bu işler için kenarda tuttuğum bir eski hp1200 yazıcım var. 1200x1200 dpi baskı verebiliyor ben bu aletle 0.15mm - 6 mil yollar basabiliyorum.

hala var mıdır bilmiyorum ama geçmişte kadıköyde boğanın orada bir yerde matbaacılar için film çıktısı alan bir firma vardı. vektör çizimleri verip film olarak alıyorduk. profesyonel bi lazer ile basıldığı için mikroskopik detaylar bile çok net çıkıyordu.
 
Ama ölçekleme sorunu var. Kicad'e çıktıyı gerber yerine PDF dosyaya yapmasını söyledim. Acaba burada mıdır sorun anlamadım. Padlerin arasındaki mesafe olması gerekenden az. Entegre kesinlikle girmeyecektir.

12556 eklentisine bak
bu sorun kağıtla ilgili. toneri yapıştırmak için en son ısıtıcıdan geçerken kağıt %1 kadar çekiyor. bu iş için reklamcılardan aldığım polyesterli aydınger kağıtlar var onlarda ölçü kaymıyor.
 
ben baskı işini baskı merkezi denilen yerlerde hallediyorum. baskıyı yapan makinalar dev gibi 3-4 metre uzunluğunda var ve çok kaliteli baskı yapıyor. en ince kuşe kağıt ve en koyu ayar olsun diye rica ediyorum 5 liraya gayet güzel çıktı alıyorum. yazıcıyla, toneriyle, özel kağıdıyla, koyulaştırıcısıyla uğraşmaktansa baskı merkezine gitmek daha kolay geliyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,787
Mesajlar
98,968
Üyeler
2,464
Son üye
s4met

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top