Toplum olarak komple hastayiz

hakan8470

abantu
Katılım
17 Şubat 2022
Mesajlar
2,854
Izleyince yaptigin kotuluklerden pisman olma olasiligin var , haberin olsun. bence hic izleme oyle yasamaya devam et. :gulus2:


 
Kucuk istasyonlarda durma abi :gulus2:
Ben yapay zekaya sordum. Himba yerlilerinin konuştuğu Otjihimba dilinde renk isimleri böyleymiş.
Yapay zekanın yalancısıyım. :)


  1. Kırmızı - "Omburu"
  2. Mavi - "Omburu ombili"
  3. Yeşil - "Omburu ombili"
  4. Sarı - "Omburu"
  5. Beyaz - "Omburu"
  6. Siyah - "Omburu"

Bu renk adları, Otjihimba dilinin zenginliğini ve kültürel bağlamını yansıtır. Ancak, bazı renkler için tam karşılıklar farklılık gösterebilir
 
Cok enteresan, ya akilli bidik fena sallamis, ya da gercekten boyle ancak seslendirmeleri farkli, ya da uslub farki olabilir.
 
1724242069030.png
 
Adamların renkle işi yoksa, ha omburu, ha dombili farketmez :D Ben bir belgeselde görmüştüm, kabilenin erkekleri bütün gün avda, çok uğraşıyorlar, şanslı iseler de bir maymun avlıyorlar, arı kovanı bulurlarsa direkt dalıyorlar, arılara sokula sokula balı paylaşıyorlar, hatta arıları da yiyorlar ...

Adamlarda tek konu "ne yiyeceğiz?". Avlanmak, aslan, maymun, bal, ve bunun gibi tamamen işe odaklı az sayıda bildikleri kelimeler var.

Belgeseli yapan, derin felsefi bir soru sordu, sizden biri öldükten sonra ne oluyor ona diye. Adam avlanıp sonra da avı yemek ile ilgili bir bağlamını bulamadı konunun. Biraz saçmaladı, sonra reset yedi, ve daha önce avda yedikleri şeyin ne olduğunu anlattı :katil1:
 

Forum istatistikleri

Konular
6,535
Mesajlar
111,129
Üyeler
2,684
Son üye
kofteci

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top