Turkiye'de nereye tasinip yeni bir hayat kurmak isterdiniz?

Mikro Step

Kıdemli Üye
Yasam kalitesi kotu olmamak kaydiyla, yeni bir sehir/kasaba arayisinda olsaydiniz, en az 100 metre kare ve gurultulu isler yapabileceginiz (atolye olarak kullandiginizda sikayet edilmeyeceginiz) mustakil bir ev satin alip diger sehirlere kiyasla daha ucuza yasayabileceginiz yer neresi olurdu?

Son düzenleme:
bence ege sahilleri en uygun denizi güzel havası aşırı sıcak değil. halkı daha ılımlı. çoğu şehirden köye-kasabaya göçme senaryolarında en büyük problemi yerli halk çıkarıyor. rahatsız ediyorlar-arsaya çöp atıyor vs. çandarlı olabilir mesela.

Eldeki barudu turistik oldugunu dusundugum boyle yerlesim yerlerine harcarsak sonraki hayat riske girmez mi?
Akilli bidiga da ayni soruyu sordum. O da Eskisehir civarindaki koyleri oneriyor.

Uydu goruntulerine bakinca da ruhum sikiliyor. Kerpic ve nerede ise yikilmak uzere evlerden olusan mahalleler gosteriyor.

Adama verdigim anahtar keelimeler. Sanayi sehirlerine uzak olmasin. Kargo agi iyi olsun. Gurultu cevre acisindan sorun olmasin. Hayat ucuz olsun.

turistik şeritler çok dar. yani sahilden 4-5km içeri girince o turistik fiyatlar bitiyor normal arsaya dönüyor. ufak bir scooter ile de 5 dakikada denize ulaşılabiliyor sandalına binip balığını tutarsın mesela. ama bu tamamen tercih meselesi çok güzel dağlık-ormanlık alanlar da var.

tam emekli yerine gene büyük şehire yakın ama kendine ait arsası içinde ev-atölye dersen gene seçenek çok. aydın - nazilli olabilir ?

Burdur yada Burdur Bucak'a gel abi. (Benim için süper olur) Müstakil evde yapacağın gürültü pek sorun olmaz. Hem sakin hem de çoğu yere yakın.
Antalya 1 saat, Isparta 45dk. Ankara 4 saat.
Isparta Keçiborlu yada Afyon Sandıklı'da olabilir hem çoğu artere yakın hem de düz alan olduğu için yerleşim çok çok sıkışık değil.

Emekli hayatı için küçük şehirler güzeldir, ev fiyatları da uygun oluyor. Kargo olduğu sürece en geç 2 güne malzeme temin edilebiliyor zaten.

Burdur Bucak için, Kargo için Yurtiçi 1 gün, DHL-Aras 2 gün. Ptt, Sürat, Hepsijet 2-4 gün değişiyor.

Deniz aşığı değilseniz sahile yakın yerleri önermem. Ben 10 yılı geçkin Antalyadayım. 10 kere gitmemişimdir denize.
Denize bir kaç defa gittikmi doyuma ulaşıyoruz. Hevesimiz kalmıyor. Heves bittikten sonra da asıl sorun başlıyor. NEM. Nem bana göre insanı sessizce kemiren bir şey. İnsanın ömründen çaldığına inanıyorum. Tıbbi bir dayanağım yok tabi ama "İnsan biraz kendinin doktorudur" Sözünden yola çıkacak olursak, en azından kendim için görüşüm nem insanı kemirir.

Buna karşın dağ, bayır, orman olan yerlerde de bulundum. Havanın temizliği insanı kelebek gibi yapıyor. Kendimi çok hafif hissediyorum. Bir iş yaparken hep dinçim, hiç üşenmiyorum. O yüzden ben emekliliğimi daha çok köy gibi bir yerde hayal ediyorum. Burdur tarafı iyi bir seçim olabilir. Zira antalyanın köylerinde yer kalmadı. Kime gitsen şehirle aynı fiyatı çekiyor.

Şehre geliyorsun "Burası büyük şehir, pahalı", Köye gidiyorsun "Burası kırsal, huzur dolu, sağlıklı, organik, pahalı"
turistik şeritler çok dar. yani sahilden 4-5km içeri girince o turistik fiyatlar bitiyor normal arsaya dönüyor.
Diğer şehirleri bilmem ama yukarıda yazdığım sebepten dolayı Antalya için bu söyleme katılmıyorum.

Burda herkz farkli illerdn oldugu dsunuyorum . Akdenz bolgesi bi odun kirdin mi. Kendini kuş gibi hissedersn. Eger useniyorsan ,deneyip bir seylr yasamalisn. Ben hep istemusim dir hayal edip durdum kycuk bi yerim olsa banada yeter. Bi baskasinada . O temiz oksijenli bol hava. zamn neler gosterecek bakicaz . Git gide. .Eski atalarimz ,buyuklerimz hep kalmadi. Onlarin yetistrdikleryle devam ediyoruz.hayat zorluklari bir yerlere cekiyor. Bi yandan da bi tarafimz eksiliyor.ilk once rabbim sizlere afiyet versin. Saglik tek gecerim. . Her ne olursa ne olsun koy hayati hic bi seye degismem .

Merhaba, evli ve çoluk çocuk varsa sadece öncelikli özellikleri onlara bildirin size en uygun yeri bulacaklardır. Hayırlısı olsun.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
9,204
Üyeler
3,756
Son üye
Ali kara

Son kaynaklar

Back