Türkiye'de PCB üretimi yapan ve bilinen firmalar var. Kendim hiçbirisi ile çalışmamış olmama rağmen burada listelediğim firmaların hepsinde makina parkı var. Yerli firmaya PCB yaptırmanın şu avantajları var:
1) Çok daha kısa sürede PCB elinize geçiyor. 1 günde PCB yapabilen firma var.
2) Sizin için önemli ise, yerli bir firmayı desteklemiş oluyorsunuz.
Ama yerli PCB firmalarının şöyle dezavantajları var:
1) Kalite, direkt olarak Çin'den sipariş edilen PCB'ler kadar iyi değil.
2) Fiyatlarda Çin'e göre çok büyük bir fark var. Yerli firmalar oldukça pahalı.
3) Duyduğuma göre, makina parkları olmasına rağmen 4 kat ve daha üzeri PCB'leri bunlar da Çin'deki firmalara yaptırıyorlar. O zaman da yerli bir firma ile çalışıyor olmanın bütün avantajları ortadan kalkıyor. Git direkt Çin'e yaptır o zaman
DİKKAT: Bu liste, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu firmalarla herhangi bir ticari ilişkim, bir ortaklığım veya bir sponsorluk anlaşmam bulunmamaktadır. Başka forumlardan veya çevremden duydum. Henüz hiçbirisine bir PCB yaptırmadım.
BU FİRMALARLA İŞ YAPIP HERHANGİ BİR OLUMSUZ DURUMLA KARŞILAŞIRSANIZ, BU SORUNUN ÇÖZÜMÜ TAMAMEN SİZİN VE FİRMANIN ARASINDA OLAN BİR KONUDUR. BUNUNLA İLGİLİ EN UFAK BİR SORUMLULUĞU DAHİ KABUL ETMEDİĞİMİ AÇIKÇA BELİRTEYİM
1) Çok daha kısa sürede PCB elinize geçiyor. 1 günde PCB yapabilen firma var.
2) Sizin için önemli ise, yerli bir firmayı desteklemiş oluyorsunuz.
Ama yerli PCB firmalarının şöyle dezavantajları var:
1) Kalite, direkt olarak Çin'den sipariş edilen PCB'ler kadar iyi değil.
2) Fiyatlarda Çin'e göre çok büyük bir fark var. Yerli firmalar oldukça pahalı.
3) Duyduğuma göre, makina parkları olmasına rağmen 4 kat ve daha üzeri PCB'leri bunlar da Çin'deki firmalara yaptırıyorlar. O zaman da yerli bir firma ile çalışıyor olmanın bütün avantajları ortadan kalkıyor. Git direkt Çin'e yaptır o zaman
DİKKAT: Bu liste, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu firmalarla herhangi bir ticari ilişkim, bir ortaklığım veya bir sponsorluk anlaşmam bulunmamaktadır. Başka forumlardan veya çevremden duydum. Henüz hiçbirisine bir PCB yaptırmadım.
BU FİRMALARLA İŞ YAPIP HERHANGİ BİR OLUMSUZ DURUMLA KARŞILAŞIRSANIZ, BU SORUNUN ÇÖZÜMÜ TAMAMEN SİZİN VE FİRMANIN ARASINDA OLAN BİR KONUDUR. BUNUNLA İLGİLİ EN UFAK BİR SORUMLULUĞU DAHİ KABUL ETMEDİĞİMİ AÇIKÇA BELİRTEYİM
Son düzenleme: