Ufo ısıtıcı rezistansı değiştirme

adogsm

Üye
Evde kullandığım ufonun rezistansı koptu bende ona uygun bir rezistans alıp taktım buraya kadar bir sorun yok, yaklaşık bir hafta sonra rezistansın bir noktası aşırı parlama yapmaya başladı(yani onokta aşırı ısınıyordu) takarken gayet nizami ve doğru bir şekilde taktım neyse tekrar alıp taktım yine farklı bir noktadan parlama yapıp koptu ama sebebini bulamadım yine değişiklik yapken aynı yöntemleri kullandım bu sefer elime eldiven giyip taktım ve sorun olamdı çalışmaya devam ediyor. Yani rezistansı takarken elimizdeki yağlar tuttuğumuz yerlere bulaşıyor ve ileride o noktaların kopmasına sebep oluyor.Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz.

Sanmam. Akkor durumunda yağ filan kalmaz rezistansta.

Rezistansı telini eğer klemens ile sıktıysan bu durum olabilir. Klemens yüksek ısılarda gevşer, rezistans teması kötüleşir ve arktan dolayı yangın riski bile olur.

Evde kullandığım ufonun rezistansı koptu bende ona uygun bir rezistans alıp taktım buraya kadar bir sorun yok, yaklaşık bir hafta sonra rezistansın bir noktası aşırı parlama yapmaya başladı(yani onokta aşırı ısınıyordu) takarken gayet nizami ve doğru bir şekilde taktım neyse tekrar alıp taktım yine farklı bir noktadan parlama yapıp koptu ama sebebini bulamadım yine değişiklik yapken aynı yöntemleri kullandım bu sefer elime eldiven giyip taktım ve sorun olamdı çalışmaya devam ediyor. Yani rezistansı takarken elimizdeki yağlar tuttuğumuz yerlere bulaşıyor ve ileride o noktaların kopmasına sebep oluyor.Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz.
Ciltteki yağlar tel üzerinde olumsuz etki yaratır. Nikel-Crom tellerde etkilenme daha az olmakla birlikte tamamen yok varsayilamaz.
İlk kullanım anında telin bir noktasinda daha parlak görünüm orada temas sonucu biriken yağa işaret edebileceği gibi telin o noktasında çap farklılığına işaret ediyor da olabilir.
Titiz çalışmaya rağmen çalışma anında görselde telin bir noktasinda renk daha parlak ise oradan arıza verecek demektir.
Spirallerin dengesiz açılması, birbirine değmesi gibi nedenler de kopmaya yol açar.

Rezistans yere paralel durmuyorsa bir yerde sarkıp birikiyor olabilir. Zayıfladığı (en çok ısındığı) yerden de kopuyordur.

Forum istatistikleri

Konular
8,977
Üyeler
3,625
Son üye
U2Gb

Son kaynaklar

Back