Uni-T UTi260B ve Uni-T UTi690B termal kamera firmware güncellemesi

Olá!

Eu tenho um problema com a minha câmera UTI-260B. Ele começa e fica preso na barra de carregamento de 100%.

Eu já tentei salvar arquivos de backup e atualização (download do fórum aqui), mas sempre me dá mensagens informando que "pasta não encontrada". Estou tentando me registrar através do UART (Arquivos de dados salvos no cartão SD) e do programa Putty. Posso inserir informações de login normalmente (User: root e Password: uti160e), mas nada acontece quando tento inserir os comandos deixados no fórum aqui, a mensagem retorna que as pastas não são encontradas. Mensagens de mensagem não param de funcionar durante o início da câmera. Eu já tentei outro cartão SD e outros arquivos de backup. O que poderia ser? Estou fazendo algo errado? Obrigado!

20250306_121429.jpg
20250306_121501.jpg
20250306_121513.jpg

Aşağıdaki komutları deniyorum:
cp -r /media/mmcblk0p1/FWBackup/etc/ /etc/
cp -r /media/mmcblk0p1/FWBackup/usr/lib/ /usr/lib/
cp -r /media/mmcblk0p1/FWBackup/ /root/
Kameramın 1.2.6 versiyonu olduğunu belirtmekte fayda var. Ancak 1.2.10 ve 1.2.2 sürümlerini kaydetmeyi zaten denedim
Ayrıca BIOS sürüm 1.2.6'nın tamamına (ISO görüntü dosyası) sahibim ancak ISO dosyasını kullanarak onu geri yüklemek için Putty'de nasıl ilerleyeceğimi bilmiyorum.

Merhaba! UTI-260B kameramla ilgili bir sorunum var. Başlıyor ve %100 yükleme çubuğunda takılıp kalıyor. Yedekleme ve güncelleme dosyalarını kaydetmeyi zaten denedim (forumu buradan indirebilirsiniz), ancak bana her zaman "klasör bulunamadı" mesajını veriyor. UART (SD karta kaydedilen veri dosyaları) ve Putty programı aracılığıyla kayıt olmaya çalışıyorum. Giriş bilgilerini normal şekilde girebiliyorum (Kullanıcı: root ve Şifre: uti160e), ancak forumda bırakılan komutları buraya girmeye çalıştığımda hiçbir şey olmuyor, klasörlerin bulunamadığına dair mesaj dönüyor. Mesaj mesajları kamera başlatılırken çalışmayı durdurmaz. Zaten başka bir SD kartı ve diğer yedekleme dosyalarını denedim. Ne olabilir? Yanlış bir şey mi yapıyorum? Teşekkürler!

@Vincent Cooper Olá!

Putty ile sağlıklı bir bağlantı kurduysan, aşağıdaki komutu girdiğinde bağlı olan diskleri (SD Kart) görebilmen gerekiyor.

Kod:
lsblk

Putty ile bağlandığında bu komutu çalıştırıp ekran görüntüsünü paylaşabilir misin?

Merhaba @Sercan
Cevabınız ve geri bildiriminiz için çok teşekkür ederiz!
Bana verdiğin komutu yazdım ve ekran çıktısı geldi.
Putty, arama satırlarını otomatik olarak çalıştırır ve çok hızlı olduğu için Putty'ye bir şeyler yazmayı bile zorlaştırır. Anladığım kadarıyla Putty SD kartı bulamıyor ama daha önce 3 kart daha denedim ve hepsini birkaç kez Fat32'de formatladım. Sürüm 1.2.10'a atıfta bulunarak yalnızca iki klasörü (FWBackup ve Yükseltme) SD karta kopyalayıp yapıştırıyorum (baş harfleri 1.2 olan diğer sürümleri zaten denedim). Kameram 1.2.6 versiyonu. Linux'tan hiçbir şey anlamadığımı hatırlatmakta fayda var, eğer bana detaylı bir şekilde açıklarsanız çok minnettar olurum. Çok teşekkür ederim!

Ekler

• 20250309_132053.jpg
    20250309_132053.jpg
    667.1 KB · Görüntüleme: 24
Evet, cihazın SD karta erişemiyor gibi görünüyor. Hatta, imageListUpdate() fonksiyonunun hata vermesi, başka klasörlere de erişim olmamasına işaret ediyor olabilir.

lsblk komutu bağlı cihazları görüntülemek için Debian sistemde kullandığım bir komut. Bunun Kamera içindeki linux'da olmamasına şaşırdım.

lsblk komut ile amacım tam olarak SD kart erişimin olup/olmadığını denetlemekti.

Belki
Kod:
sudo fdisk -l
ya da
Kod:
df -h
ya da
Kod:
cat /proc/partitions
komutlarını deneyebilirsin. Böylece SD kart bağlı mı değil mi görebiliriz.

Bu komutlar benim Linux bilgisayarımda aşağıdaki çıktıları veriyor:

Screenshot From 2025-03-10 00-23-02.png

Bir de
Kod:
ls -al
komutu ile bulunduğun klasörün içeriğini listeyemeyi dener misin?

Merhaba @Sercan
Bana verdiğin komutları yazdım. Bana verdiğiniz son üç komut, aşağıdaki ekranlarda sonuçlarla sonuçlandı.
Ancak komutları yazarken bile arama satırlarının dizileri durmuyor (dizinler arasında arama yapıyor).

Ekler

• 20250311_143107.jpg
    20250311_143107.jpg
    606.5 KB · Görüntüleme: 20
  • 20250311_142943.jpg
    20250311_142943.jpg
    694.7 KB · Görüntüleme: 20
  • 20250311_143503.jpg
    20250311_143503.jpg
    875.2 KB · Görüntüleme: 20
Bazı klasörler eksik olduğu için imageListUpdate() işlemi tekrarlanıyor. SD kart içine "DCIM_100" isimli bir klasör oluşturursan, bu sorun ortadan kalkabilir. Ancak bu kritik bir sorun değil.

Mevcut dizini listelediğimde bazı dosyaların eksik olduğunu görüyorum. tau_H.bin, tau_L.bin ve uvcd_tsj klasörü mevcut değil.

Belki de elindeki firmware yedeği sağlam değil ya da değiştirilmiştir. Eğer 1.x.x sürümüne sahip bir cihazın varsa, aşağıdaki paylaştığım gönderinden "FWBackup Uti-690 V1.1.23.zip" dosyasını indir.

İçerisindeki FWBackup klasörünü olduğu gibi SD kartın içine kopyala. Ardından aşağıdaki adımları takip et:

Kod:
cp -r /media/mmcblk0p1/FWBackup/etc/ /etc/
cp -r /media/mmcblk0p1/FWBackup/usr/lib/ /usr/lib/
cp -r /media/mmcblk0p1/FWBackup/ /root/

Burada dikkat etmen gereken nokta, benim cihazımda SD karta mmcblk0p1 ismiyle erişiliyordu. Ancak senin işletim sisteminde farklı bir isimle görünebilir.

SD kartın doğru ismini öğrenmek için şu adımları takip et:

Kod:
cd /media
ls -al

Bu komutlarla SD kartın doğru dizin adını görebilirsin. Eğer
Kod:
cd /media/mmcblk0p1/FWBackup/
komutu ile dizine erişebiliyorsan, SD kart adresin mmcblk0p1'dir

Merhaba @Sercan
"FWBackup Uti-690 V1.1.23.zip" indirme klasörünüzü indirdim ancak bahsettiğiniz "tau_H.bin, tau_L.bin ve uvcd_tsj" dosya ve klasörlerinin de olmadığını fark ettim. Ayrıca "DCIM_100" adında bir klasör oluşturdum. Hata devam ediyor ancak artık "DCIM_100" klasörüne (fotoğrafta gösterildiği gibi) başvuran arama satırları var. SD kartımın da "mmcblk0p1" olarak adlandırdığını ve ilk komutu (cp -r /media/mmcblk0p1/FWBackup/etc/ /etc/) yazarken bana hatalarla döndüğünü keşfettim (fotoğrafta gösterildiği gibi). Neler oluyor olabilir? Klasörünüzü tekrar kullanılabilir hale getirmeniz mümkün olabilir mi? Bazen yükleme yaparken gerekli olduğunu söylediğiniz dosyalar eksik olabilir. Çok teşekkür ederim!

Ekler

• 20250313_105856.jpg
    20250313_105856.jpg
    560.5 KB · Görüntüleme: 14
  • 20250313_105941.jpg
    20250313_105941.jpg
    932 KB · Görüntüleme: 15
Evet bu dosyalar kaynak dosyasında da yok. Arşivimin doğru olduğundan eminim. Belki farklı versiyonları yüklemek istediğin için oraya eklenmiş olabilir ya da firmware kendisi bu dosyaları üretiyordur. Bilemiyorum, fakat kullandığım arşivi olduğu gibi buraya yükledim.

Kopyalamak ile ilgili hata "/media/mmcblk0p1/FWBackup/etc/etc/" diye bir yoldan dosyaları çekmeye çalışıyor. Böyle bir yol yok. Olması gereken "/media/mmcblk0p1/FWBackup/etc/"

.../etc/ /etc/ arasında bir boşluk var. Aşağıdaki komuttaki boşluklara dikkat etmen gerekiyor.

Kod:
cp    -r    /media/mmcblk0p1/FWBackup/etc/    /etc/

Merhaba @Sercan
Yanıt vermekte geciktiğim için özür dilerim ama yoğun bir haftaydı.
Birkaç sürüm aracılığıyla güncelleme yapabildim. Öncelikle sizin sürümünüz (1.1.23) ile güncellemeyi başardım. Güncelledim ve %100 yükleme hatasıyla devam etti. 1.2.28 sürümüne güncelledim ve aynı hatayla devam etti. Ayrıca 1.1.10 sürümüne de güncelledim ve sonuç alamadım.
Zaten 3 farklı sürümü denediğim için durumumun donanım yazılımı olup olmadığını bilmiyorum. Yükleme logunun çıktısını Putty aracılığıyla buraya paylaşacağım. Önemli bir detay ise 3V şarj edilebilir pilin (Ms621fe-fl11e) 1V göstermesiydi. Bir tane daha aldım ve gelen 2V ölçülüyor. Pili değiştirirken kamera aslında iki kez çalıştı. Bundan sonra artık çalışmadı ve %100 şarj sorunu devam ediyor. Bu pil ve takıldığı devre kameranın şarj aşaması açısından önemli mi?

Ekler

• 1.png
    1.png
    185.6 KB · Görüntüleme: 10
@Vincent Cooper Senin sorununun donanımdan kaynaklanma ihtimali daha yüksek. Ben bu kadar çok sorun yaşamadım. Başarılı bir yüklemeden sonra sorunum tamamen düzeldi.

Belki düşük voltaj, bazı bileşenlerin düzgün çalışmasını engelliyor olabilir. Emin değilim.

Merhaba @Sercan
Ayrıca sorunun donanımsal olduğundan da şüpheleniyorum. Bu konuyu daha detaylı incelemem gerekecek. Zor olan şey, bu kartın mevcut bir elektrik şemasının bulunmamasıdır.
Sadece bir merak. Cihazımı her güncellediğimde kapatma komutuyla karşılaşıyorum ancak kamera aslında %100 kapanmıyor. Logoyu ekrandan siler ve tamamen beyaz olur. Dakikalarca bekledim ama kendiliğinden kapanmadı. Cihazı kapatmak için pilin bağlantısını kesmem gerekiyor. Güncellemenizde de bu oldu mu? Ve CMOS piliniz 3V mu diyor? İlginiz için çok teşekkür ederiz!

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,540
Üyeler
3,051
Son üye
kimoz_13

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
Back