Universal Havya Kontrolcüsü Tasarımı

TLC272 giriş offset voltajı çok fazla. 3.3 V besleme ile kesinlikle sorun çıkar. Daha birşey ölçemeden çıkış voltajı 3.3V a yaklaşmış olacak.

WhatsApp Image 2022-12-09 at 12.17.18.jpeg

Tarihte bir ilk.
yurt içi eve kargo getirdi.

Kulaklarını çınlattın herhalde :katil2:

16 bit PWM'de 1 PWM count için 1 periyotu 65536ya böleceksin.

Periyot yerine 1sn / F koy.

yani 1 PWM count için
pals süresi = 1sn / (F*65536)

Freakns yukarıdaki grafikten anlaşıldığı şekilde 560Hz ise 27.2 ns gibi bir değer çıkması lazım palsin yğksek süresi.
PICO ile 28 ns aldım :)
analogWrite(GP0 , 1); verdiğimde

MCP6002 önerilmişti daha önce. Ondan neden vazgeçtin?

MCP6002 önerilmişti daha önce. Ondan neden vazgeçtin?
Alınca pazartesi elimde olacak diye hatfona döndüm ama hatfnda doğru düzgün entegre getirmemiş.
mecbur alacağız 6002.
6002'yi öneren de benim zaten :)
mecbur alacağız yarın gelmesini dileyeceğim.
izmirde bulamadım 6002

Hmm MCP6002 nin de offseti fazla. 4.5 mV.

Bir de şu problem var: Giriş voltaj offseti negatif de olabiliyor pozitif de. Şansına negatif offset olan bir opamp olursa opamp davranışı nasıl olur emin değilim, çünkü tek besleme veriyorsun. Muhtemelen giriş offset voltajı aşılana kadar HİÇ çıkış vermeyecek.

Şu var. Biraz tuzluca ama çok yüksek performans

Esasında harici komponentlerle opamp offsetini gidermenin yolları var. Ama bu harici komponentler de belli bir ölçüm hatası katacak sisteme. O yüzden hazır low offset alırsak hatayı minimize ederiz.

Hmm bu opamp için rail to rail diyor datasheet, ama sonra aşağıda voltaj raylarına 0.3 V dan fazla yaklaşmayın diyor. Bu ne lan? Çinli firma olsa tamam yapar diyeceğim de, TI bu yav :mad:

Hmm bu opamp için rail to rail diyor datasheet, ama sonra aşağıda voltaj raylarına 0.3 V dan fazla yaklaşmayın diyor. Bu ne lan? Çinli firma olsa tamam yapar diyeceğim de, TI bu yav :mad:
abi kendimize yapalım opampı yav.
birkaç direnç birkaç j-fet birde biraz güçlü transistör ile yaparız.

Bundan vazgeçtim türkiyede yok bu.
mouser'da 2.91 euro
MEGASAN mouser tr distribütörü. Mail atıp teklif isteyebilirsin. Sana gümrük dahil fiyat veriyorlar. Üstüne sadece kdv ve kargo ekleniyor. Sitesindeki katalog çok sağlıklı değil. Mouser'da varsa megasan'ın kendi sitesinde gözükmüyorsa bile teklif veriyorlar.

Çevrimiçi personel

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,958
Üyeler
2,825
Son üye
bekinci

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back