Universal Havya Kontrolcüsü Tasarımı

Gayet basit, osiloskobun var. PWM sinyale bak, gerçekten count 1 mi? Frekans doğru mu? pals genişliği mantıklı mı?

Pals genişliği doğru mu?

Pals genişliği doğru mu?
164us 1 de kalıyor
1.62ms 0'da kalıyor
scope.png

Hmm burada hem frekans 1099 Hz değil hem de pals uzunlu olması gereke değerde değil, olması gerekenden çok daha uzun. PWM yapılandırması sorunlu.

PWM frekansını 1 kHz yaparsan peryodun ne olması lazım? 16 bit PWM count registerine de 1 yazarsan, pals uzunluğunun ne olması lazım?

periyot = açık zamanı + kapalı zamanı.
1000Hz saniyede 500 kez konum değiştirir o zaman bu nerden öğrendiğimi hatırlamadığım formül ile bana anlamlı gelmeyen bir sonuç bulduk frekansın kendisi çıktı

diğer soruya geçelim 16 bit pwm değerinde 1 yazarsak her pulse uzunluğu 4096 olmaz mı?

Bu op-ampları bu şekilde tek kutuplu çalıştırmak kötü bir fikir. Size milivoltluk, mikrovoltluk ölçümler lazım.

Bence termokuplu Vcc/2 gibi ortalarda bir değere bias edip iki ucu iki ADC pini ile ölçüp farkını alın.

Şunun gibi:

1670520989750.png

[math]periyot = \frac{1}{frekans}[/math]
Bu durumda senin PWM frekansından peryodu hesaplayabilirsin.

16 bit PWM de o peryod kaça bölünecek? 65536 ya. Bu durumda PWM counteri 1 yaptığın zaman pals uzunluğu ne olması lazım?

[math]periyot = \frac{1}{frekans}[/math]
Bu durumda senin PWM frekansından peryodu hesaplayabilirsin.

16 bit PWM de o peryod kaça bölünecek? 65536 ya. Bu durumda PWM counteri 1 yaptığın zaman pals uzunluğu ne olması lazım?
1.5ms hesaplıyorum abi ama.
stm 1.8 çıkarıyor.

Konu aklımda şekillendi.

Ana başlıklarımız, ben bunu yapabilirim diyen seçebilir eğer aday çıkmazssa ben adım adım hepsini yardım alayarak/deney yaparak ayakandıracağım.

Sıcaklık ölçümü.
Mosfet sürme.
PID.
PID Tunning.
Besleme ve Filtre.
PC Software.
.
.
.soon

Şuanda geldiğimiz yer çok ilerleme kaydettiğimiz bir yer değil ama şöyle birşey varki sıcaklığı doğru ölçtüğümüz an birden 3 adım ileri gitmiş oluyoruz o yüzden şuan odaklandığım nokta sıcaklık ölçümü çünkü bu temel taşımız, bu temel taşımız sağlam olmazssa üstüne koyulacak her taş acaba denerek koyulur.

Güzel bir op-amp ile rahat okunur seviyede yükseltip o zaman bir çarpan bulup sıcaklık okumuş oluruz.
Mümkünse izmirden alacağım bir op-amp bakıyorum çünkü internetten alınca hem 2 gün kargo bekliyorum hemde kargo parası veriyorum.
hatfondan bakıyorum hatfon bana yakın sayılır.

@Ahmet PWM frekansı 1099Hz ise 1 periyot zaten 909 mikro saniye yapıyor. Pals uzunluğu 1.8 ms (1800 us) olamaz. Değerlerin birinde yanlışlık var.

periyot = açık zamanı + kapalı zamanı.
1000Hz saniyede 500 kez konum değiştirir o zaman bu nerden öğrendiğimi hatırlamadığım formül ile bana anlamlı gelmeyen bir sonuç bulduk frekansın kendisi çıktı

diğer soruya geçelim 16 bit pwm değerinde 1 yazarsak her pulse uzunluğu 4096 olmaz mı?
16 bit PWM'de 1 PWM count için 1 periyotu 65536ya böleceksin.

Periyot yerine 1sn / F koy.

yani 1 PWM count için
pals süresi = 1sn / (F*65536)

Freakns yukarıdaki grafikten anlaşıldığı şekilde 560Hz ise 27.2 ns gibi bir değer çıkması lazım palsin yğksek süresi.

Hangi opamp'ı arıyorsun?
hatfonda bulduğum küçük votlaj ile çalışan op-amp'lar.
MC4558.
MC6002.
TLC272.
Birde taydin abinin attıkları.

560 Hz frekansta %9.2 duty cycle'a geliyor senin ölçüm.
bu kısım ile ilgileneceğim bu 32F103 için kurduğumuz arduino core dosyalarını HAL ile yazılmışın üstüne giydirmişler bu yüzden HAL kütüphanesi sınırlarında çalışabiliyoruz.
yarın pico gelirse bu derdimiz kalmayacak ama kafamda bu projeyi 3 denetleyici için çıkarmak var
PICO
32F103
ATMEGA328

32F103 için çıakracağımı SPL ile yazacağım hal'ı oldum olası sevmem.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,958
Üyeler
2,825
Son üye
bekinci

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back