semih_s
Hobici
Buradaki diyotlar mosfeti puş pul olarak sürmeni engelliyor20336 eklentisine bakBöyle biraz oldu galiba 1Voltta iletime geçeceğini sanmam.
Ama azda olsa geçerse havyayı değil kendini ısıtır.
Buradaki diyotlar mosfeti puş pul olarak sürmeni engelliyor20336 eklentisine bakBöyle biraz oldu galiba 1Voltta iletime geçeceğini sanmam.
Ama azda olsa geçerse havyayı değil kendini ısıtır.
0.23V inecek o zaman en fazla veya biraz daha direnç değerleri ile oynayacağım.Buradaki diyotlar mosfeti puş pul olarak sürmeni engelliyor
Mosfetin yanındaki soğutucuya başka mosfetmi gelicek20341 eklentisine bak
Böyle bir fan yeri yaptım uzun aralayıcı kullanmak durumunda kalacağız.
vida aralıkları 40x40(50ye 50 fanların vida aralıkları 40x40 oluyormuş)
Birde mosfeti yatırıp soğutucu takacağız onun için bir mosfeti yatırma alanı oluşturdum bu alana da delik açayım mı?
Uzun bir vida ile mosfet+soğutucu+kartın altından somun atarak rijit bir bağlantı oluşturabiliriz.
Görsel olması açısından onu koydum.Mosfetin yanındaki soğutuca başka mosfetmi gelicek bunada öyle bi pasif soğutucu takıp ondan sonra fanı montelesek nasıl olur
O 24 ü 12 yapamayız demi 24v fan bi tık daha az 12 herkeste vardır. Birde bu mosfetin arkasında şase bacağı yok sanırım demi ? Vida işi mantıklı bencedeGörsel olması açısından onu koydum.
O soğtucuyu mosfetin yatacağı yere koyacağız mosfet soğtucu üstüne yatacak benim düşüncem uzun bir vida ile kartın altından somun atalım daha iyi tutunur gibi geliyor bana.
Üstüne isteyen fan takar isteyen takmaz oraya 2li header 24V bırakırız fan belsemek isteyen ordan alır besler üfletir mosuna.
Her mosfetin sırtı farklı bacağı olabilir.O 24 ü 12 yapamayız demi 24v fan bi tık daha az 12 herkeste vardır. Birde bu mosfetin arkasında şase bacağı yok sanırım demi ? Vida işi mantıklı bencede
Anladım güzel düşünmüşsün eline sağlık.Her mosfetin sırtı farklı bacağı olabilir.
O yüzden şaseye vermek doğru değil.
12'de yapabiliriz ben az akım çeksin diye 24 istiyorum.
24V DC FAN 50x50x10mm Satın Al | Robolink Market
24V DC FAN 50x50x10mm en uygun fiyat ve taksit seçenekleriyle Robolinkmarket.com'da! Siparişler aynı gün kargoda, bu fırsatı kaçırma!www.robolinkmarket.com
24v 50x50 fan
Şimdi Timur abi kızacak bana.Anladım güzel düşünmüşsün eline sağlık.
Kızmaz kızmaz oda gerekli bu bizim son devremiz değil demi sen böyle kaç devre çiziceksinŞimdi Timur abi kızacak bana.
Devrede eksikler var sen fan bakıyorsun diye.
şuan 3 oldu.Kızmaz kızmaz oda gerekli bu bizim son devremiz değil demi sen böyle kaç devre çiziceksin
Daha yolun yarısı bile değil ama bu hızla gidersek 2 hafta sonunda ilk havyamız hazır olur gibişuan 3 oldu.
güç katı,
op-amp,
mos drive,
çizeceklerimiz;
ledler,
oled,
3.3v,
encoder,
AVCC filtresi.
Oled dışında ledler ne işe yarıcak Ahmetşuan 3 oldu.
güç katı,
op-amp,
mos drive,
çizeceklerimiz;
ledler,
oled,
3.3v,
encoder,
AVCC filtresi.
pcb üstünde bize yorum yaptıracak ve kutunun yüzeyinde olmasını istediklerim var.Oled dışında ledler ne işe yarıcak Ahmet
Anladım mantıklı devrenin üstündekilerde yarın birgün bi arıza durumunda tespiti kolaylaştırmak içinde faydalı olur. Omu bumu denmez. Oled ekranda neler görüntüliceğimize ve ayarlıcağımıza dair bi fikrin varmı pekipcb üstünde bize yorum yaptıracak ve kutunun yüzeyinde olmasını istediklerim var.
Bunlar tabiiki opsiyonel olacak isteyen kullanır isteyen kullanmaz.
Devrenin üstünde olmasını istediğim 3 led var.
1 tanesi voltaj girişi olduğuna dair bir led 24V'a bağlı olacak.
1 tanesi buck regülatör çalıştığına dair fikir versin diye 5V'a bağlı olacak.
1 tanesi 3.3V regülatörün çalıştığına dair fikir versin diye 3.3v'a bağlı olacak.
Panel üstüne çıkmasını istediğim'de 2 tane led var.
1 tanesi bilgisayar haberleşmesi olduğunda yanacak.
1 tanesi havya uykuya geçtiğinde.
bunlar için neden led kullanıyoruz? oled ekranımız var istediğimiz grafiği çizeriz bunlar olduğunda?
belki sadece havya ihtiyacı var oled enkoder falan uğraşmak istemiyor PC'den bağlanıp 1 kere 200 dereceye ayarlayıp birdaha 2 sene sonra ısı değiştirmeye ihtiyacı olacak birisi için oled gereksiz olur.
2 led yetecektir.
Set sıcaklığı,Anladım mantıklı devrenin üstündekilerde yarın birgün bi arıza durumunda tespiti kolaylaştırmak içinde faydalı olur. Omu bumu denmez. Oled ekranda neler görüntüliceğimize ve ayarlıcağımıza dair bi fikrin varmı peki