Universal Havya Kontrolcüsü Tasarımı

mosdrvsil_6.png

R3 15K
R2 100R

Güzel oldu bu sefer.
Bunu hayata geçireyim.

pcbrev_!.png

Böyle bir fan yeri yaptım uzun aralayıcı kullanmak durumunda kalacağız.
vida aralıkları 40x40(50ye 50 fanların vida aralıkları 40x40 oluyormuş)
Birde mosfeti yatırıp soğutucu takacağız onun için bir mosfeti yatırma alanı oluşturdum bu alana da delik açayım mı?
Uzun bir vida ile mosfet+soğutucu+kartın altından somun atarak rijit bir bağlantı oluşturabiliriz.

20341 eklentisine bak
Böyle bir fan yeri yaptım uzun aralayıcı kullanmak durumunda kalacağız.
vida aralıkları 40x40(50ye 50 fanların vida aralıkları 40x40 oluyormuş)
Birde mosfeti yatırıp soğutucu takacağız onun için bir mosfeti yatırma alanı oluşturdum bu alana da delik açayım mı?
Uzun bir vida ile mosfet+soğutucu+kartın altından somun atarak rijit bir bağlantı oluşturabiliriz.
Mosfetin yanındaki soğutucuya başka mosfetmi gelicek

Mosfetin yanındaki soğutuca başka mosfetmi gelicek bunada öyle bi pasif soğutucu takıp ondan sonra fanı montelesek nasıl olur
Görsel olması açısından onu koydum.

O soğtucuyu mosfetin yatacağı yere koyacağız mosfet soğtucu üstüne yatacak benim düşüncem uzun bir vida ile kartın altından somun atalım daha iyi tutunur gibi geliyor bana.

Üstüne isteyen fan takar isteyen takmaz oraya 2li header 24V bırakırız fan belsemek isteyen ordan alır besler üfletir mosuna.

Benim nihai versiyondan sonra bir üflemeli revizyonum olacak ama önceliğimiz 1 tane sapı mükemmele yakın şekilde ısı regülasyonu yaparak kullanmak.

Görsel olması açısından onu koydum.

O soğtucuyu mosfetin yatacağı yere koyacağız mosfet soğtucu üstüne yatacak benim düşüncem uzun bir vida ile kartın altından somun atalım daha iyi tutunur gibi geliyor bana.

Üstüne isteyen fan takar isteyen takmaz oraya 2li header 24V bırakırız fan belsemek isteyen ordan alır besler üfletir mosuna.
O 24 ü 12 yapamayız demi 24v fan bi tık daha az 12 herkeste vardır. Birde bu mosfetin arkasında şase bacağı yok sanırım demi ? Vida işi mantıklı bencede

O 24 ü 12 yapamayız demi 24v fan bi tık daha az 12 herkeste vardır. Birde bu mosfetin arkasında şase bacağı yok sanırım demi ? Vida işi mantıklı bencede
Her mosfetin sırtı farklı bacağı olabilir.
O yüzden şaseye vermek doğru değil.
12'de yapabiliriz ben az akım çeksin diye 24 istiyorum.

24v 50x50 fan

Oled dışında ledler ne işe yarıcak Ahmet
pcb üstünde bize yorum yaptıracak ve kutunun yüzeyinde olmasını istediklerim var.
Bunlar tabiiki opsiyonel olacak isteyen kullanır isteyen kullanmaz.

Devrenin üstünde olmasını istediğim 3 led var.
1 tanesi voltaj girişi olduğuna dair bir led 24V'a bağlı olacak.
1 tanesi buck regülatör çalıştığına dair fikir versin diye 5V'a bağlı olacak.
1 tanesi 3.3V regülatörün çalıştığına dair fikir versin diye 3.3v'a bağlı olacak.

Panel üstüne çıkmasını istediğim'de 2 tane led var.
1 tanesi bilgisayar haberleşmesi olduğunda yanacak.
1 tanesi havya uykuya geçtiğinde.

bunlar için neden led kullanıyoruz? oled ekranımız var istediğimiz grafiği çizeriz bunlar olduğunda?

belki sadece havya ihtiyacı var oled enkoder falan uğraşmak istemiyor PC'den bağlanıp 1 kere 200 dereceye ayarlayıp birdaha 2 sene sonra ısı değiştirmeye ihtiyacı olacak birisi için oled gereksiz olur.
2 led yetecektir.

3v3_0.png

Buda 3.3V sadece op-amp ve denetleyici besleyecek şimdilik.
op-amp'ın kendi filtresi var yanında.
piconun üstünde'de var.
Bunlar ana hat filtreleri.
D2 ters bağlantı için değil 0.7V D2 üstünde harcansın 1117'nin yükü 0.7 daha azalır ne kadar etkili olur bilmiyorum smd çizersek biraz fazla lehim verilerek bypass edilebilir.

pcb üstünde bize yorum yaptıracak ve kutunun yüzeyinde olmasını istediklerim var.
Bunlar tabiiki opsiyonel olacak isteyen kullanır isteyen kullanmaz.

Devrenin üstünde olmasını istediğim 3 led var.
1 tanesi voltaj girişi olduğuna dair bir led 24V'a bağlı olacak.
1 tanesi buck regülatör çalıştığına dair fikir versin diye 5V'a bağlı olacak.
1 tanesi 3.3V regülatörün çalıştığına dair fikir versin diye 3.3v'a bağlı olacak.

Panel üstüne çıkmasını istediğim'de 2 tane led var.
1 tanesi bilgisayar haberleşmesi olduğunda yanacak.
1 tanesi havya uykuya geçtiğinde.

bunlar için neden led kullanıyoruz? oled ekranımız var istediğimiz grafiği çizeriz bunlar olduğunda?

belki sadece havya ihtiyacı var oled enkoder falan uğraşmak istemiyor PC'den bağlanıp 1 kere 200 dereceye ayarlayıp birdaha 2 sene sonra ısı değiştirmeye ihtiyacı olacak birisi için oled gereksiz olur.
2 led yetecektir.
Anladım mantıklı devrenin üstündekilerde yarın birgün bi arıza durumunda tespiti kolaylaştırmak içinde faydalı olur. Omu bumu denmez. Oled ekranda neler görüntüliceğimize ve ayarlıcağımıza dair bi fikrin varmı peki

Anladım mantıklı devrenin üstündekilerde yarın birgün bi arıza durumunda tespiti kolaylaştırmak içinde faydalı olur. Omu bumu denmez. Oled ekranda neler görüntüliceğimize ve ayarlıcağımıza dair bi fikrin varmı peki
Set sıcaklığı,
Uç sıcaklığı,
Oto tunning menüsü,
uyku süresi,
ilave malzeme eklemeden tespit edebileceğimiz arızalar,
eğer yapabilirsek havyanınçektiği anlık akım.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,958
Üyeler
2,825
Son üye
bekinci

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back