Universal Havya Kontrolcüsü Tasarımı

Hassas transistörler vardı yanlış hatırlamıyorsam. Havadan nem kapan tipler. Onlardan koyup base ucuna da küçük bir bobin bağlasak, havyayı üzerine koyunca içindeki devreden etkilenip base'ini açsa olmaz mı?

Hassas transistörler vardı yanlış hatırlamıyorsam. Havadan nem kapan tipler. Onlardan koyup base ucuna da küçük bir bobin bağlasak, havyayı üzerine koyunca içindeki devreden etkilenip base'ini açsa olmaz mı?
Abi orda o kadar hassas bi devre varsa bu aliexprestekinde nasıl oluyo acaba devreyi makinenin içine mi taşıyorlar şöyle bi kablo var içine giden ama dahasını bilemiyorum maalesef benim düşüncem bu iş ahmetin dediği universalada jbc tarzı aliexpreste satılan standlarada uyumlu olmalı yani isteyen kendi standına bi ekleme yapıp istasyona koyacağımız bi 3.5mm jak gibi soketlede kullanmalı direk standı bağlayarakta kullanabilmeli. Benim gördüğüm standdaki metal kısımda kesinlikle mıknatıs etkisi var araya makas sokunca yapışıyo :)

Abi orda o kadar hassas bi devre varsa bu aliexprestekinde nasıl oluyo acaba devreyi makinenin içine mi taşıyorlar şöyle bi kablo var içine giden ama dahasını bilemiyorum maalesef benim düşüncem bu iş ahmetin dediği universalada jbc tarzı aliexpreste satılan standlarada uyumlu olmalı yani isteyen kendi standına bi ekleme yapıp istasyona koyacağımız bi 3.5mm jak gibi soketlede kullanmalı direk standı bağlayarakta kullanabilmeli. Benim gördüğüm standdaki metal kısımda kesinlikle mıknatıs etkisi var araya makas sokunca yapışıyo :)
Dediğim transistör istasyon koluna koyulur. Havyada bir özellik olmasına gerek yok. Havya bu kola koyulduğunda tr iletime geçer ve istenilen işlemi mcu ya yaptırır.

Bide weller aktif olarak ucun sıcaklığını ölçmüyo yani bendeki öyle sıcaklık ekranda hep sabit duruyo weller wx 2021

Sanmam. WRX3 de yapıyor, sendeki de yapıyordur. Ama kontrol döngüsü çok iyi çalışıyor o yüzden değişim çok nadir görüyorsun. Islak süngere değdirince sıcaklık dip yapıyor ve sonra hızla toparlıyor.

Şimdi benim havyada süreklilik modunda ölçtüm, sapın ucundaki yüzük şase gibi duruyor. Eğer stand'daki geçen yer de "pull up" yapılmış bir dijital sinyal girişi ise, al sana sap dedektörü :)

Şimdi benim havyada süreklilik modunda ölçtüm, sapın ucundaki yüzük şase gibi duruyor. Eğer stand'daki geçen yer de "pull up" yapılmış bir dijital sinyal girişi ise, al sana sap dedektörü :)
Helal sana abi muhtemelende öyle çünkü oraya sadece tek kablo geliyo :D

Sanmam. WRX3 de yapıyor, sendeki de yapıyordur. Ama kontrol döngüsü çok iyi çalışıyor o yüzden değişim çok nadir görüyorsun. Islak süngere değdirince sıcaklık dip yapıyor ve sonra hızla toparlıyor.
Evet yapıyormuş abi ben sünger hiç kullanmadığım için farketmemişim ama jbc sanki bu anlık sıcaklık konusunda daha iyi gibi her an düşüş ve yükselişi ekranda gösteriyo

929B15B8-056C-44CD-9E08-F0E385AA2264.jpeg

Şöyle bi sistemi bizde yapabilsek veya satılan yeri bulabilsek bence çok hoş olur.

Abi weller wrx3 le jbc dde-2 dme fln aynı kulvarda yürür die düşünüyorum ve bunlara t470 de takılıyo lehim sökme ucuda

Bende DMSE-2QA var. Buna T470 taksan bile 250 W alamıyorsun. Almak için HDE ana makinasını AYRI olarak alman lazım. Buna lehim emme de takamıyorsun. Lehim emme için AYRI pompa ünitesini satın alman gerekiyor. WRX3 de hepsi var, ayrı birşey alman gerekmiyor. Anlıyorum, senin JBC ye özel bir sevgin var :D ama hem Weller, hem Ersa, hem JBC onlarca yıldır piyasada. Birkaç sene öncesine kadar piyasada en yaygın olarak benim gördüğüm hep Weller ve Hakko idi. Son zamanlarda youtube'da şurada burada JBC ler görmeye başlıyorsan, bunun anlamı, insanlar burnunun dibindeki SÜPER bir ürünü yıllarca farketmedi ve yeni farkediyorlar değil :) Herhalde JBC bir pazarlama atağı başlatmış demektir. Yoksa piyasaları alt üst eden yeni ve üstün birşey çıkardıklarından değil.

Dediğim gibi lehimleme performansında birbirlerine çok yakın bunlar. Ama Weller ve Ersa ile çalışmak bana daha fazla keyif veriyor.

Weller havya'yı 1.5 yıl abartısız haftanın 5 günü kullandım çok iyi ve kaliteli bir ürün bu gün parasına bakmadan bir havya alacak olsam weller'e basarım bütün parayı :katil2: :D

Bende DMSE-2QA var. Buna T470 taksan bile 250 W alamıyorsun. Almak için HDE ana makinasını AYRI olarak alman lazım. Buna lehim emme de takamıyorsun. Lehim emme için AYRI pompa ünitesini satın alman gerekiyor. WRX3 de hepsi var, ayrı birşey alman gerekmiyor. Anlıyorum, senin JBC ye özel bir sevgin var :D ama hem Weller, hem Ersa, hem JBC onlarca yıldır piyasada. Birkaç sene öncesine kadar piyasada en yaygın olarak benim gördüğüm hep Weller ve Hakko idi. Son zamanlarda youtube'da şurada burada JBC ler görmeye başlıyorsan, bunun anlamı, insanlar burnunun dibindeki SÜPER bir ürünü yıllarca farketmedi ve yeni farkediyorlar değil :) Herhalde JBC bir pazarlama atağı başlatmış demektir. Yoksa piyasaları alt üst eden yeni ve üstün birşey çıkardıklarından değil.

Dediğim gibi lehimleme performansında birbirlerine çok yakın bunlar. Ama Weller ve Ersa ile çalışmak bana daha fazla keyif veriyor.
Çok mantıklı bi açıklama abi haklısında benim jbc ye ayrı duygularım var asıl gerçekte şuki benim gözümde jbc aşırı pahalı olduğu için insanlar çok eğilmiyor sanıyorum

c aşırı pahalı olduğu için insanlar çok eğilmiyor sanıyorum

Eşdeğer özellik ve işlevli bir set hazırlarsan, Weller ve Ersa, JBC'ye göre çok daha pahalı çıkıyor. Mesela 1000 TL ye JBC sap alabiliyorsun. Eşdeğer Weller sapların fiyatına bir bak istersen :D

Bende de Hakko FX888D var. Hakko'nun en alt seviye ürünü olmasına rağmen kullanımı çok keyifli. Fiyat açısından da diğer kaliteli istasyonlara göre daha ulaşılabilir. JBC hem uç hem akseuar çeşitliliği açısından diğerlerine göre biraz üstün gibi. Ama kim lehim yaparken 50 tane uca ihtiyaç duyuyor. Yani bence Hakko,Ersa,Weller,JBC hepsi üç aşağı beş yukarı benzer kaliteye sahip geriye kalan sadece kullanım alışkanlığı ve estetik zevk.

Bende de Hakko FX888D var. Hakko'nun en alt seviye ürünü olmasına rağmen kullanımı çok keyifli. Fiyat açısından da diğer kaliteli istasyonlara göre daha ulaşılabilir. JBC hem uç hem akseuar çeşitliliği açısından diğerlerine göre biraz üstün gibi. Ama kim lehim yaparken 50 tane uca ihtiyaç duyuyor. Yani bence Hakko,Ersa,Weller,JBC hepsi üç aşağı beş yukarı benzer kaliteye sahip geriye kalan sadece kullanım alışkanlığı ve estetik zevk.

Hakko endüstrinin belki de en yaygın kullanılan ürünü. Sendeki FX888D nin bendeki Weller'e göre tek eksiği gücüdür. Yani çok geniş bakır yüzeylerde zorlanır. Onun dışında lehimleme kalitesi açısından fark olmaz.

neyse weller mı Jbc mi hakkomu derken bu konu uzar ortadaki sonuç üç aşşağı beş yukarı hepsi aynı @volta dediği gibi

uçlarım gelsin o iyi istasyonlar listesine bizde gireceğiz.
ama @Endorfin35+ abimin bir sözü var iş görüyorsa en iyisi odur.
sözü tam olarak böyle miydi hatırlamıyorum ama buna benziyordu

onlar to92 kılıfta hall efect sensör abi.
hall efect ile de olur.

mıknatıs varsa üstünde reed röle ile de olur.
veya havyanın gövdesine gnd varsa havya gövdesini metal bir standa oturtup standa @taydin abinin dediği gibi P-UP yapıp algılayabilriz.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,958
Üyeler
2,825
Son üye
bekinci

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back