semasını bakıyorum sımdi bulabilirsem elbette koyarımYani özet olarak, C3'leri sök ve ortak uç tekli taraf, iki diyot şeklinde ölç. Sonra D9'u da sök (o da bir diyot) onu da ölç. Aynı şekilde Q2 ve Q3, Q8 ve Q9 ve Q5'in de sağlam olduğundan emin ol. Eğer bunlar sağlam ise, LCD ekranın altındaki devreye bakmak lazım.
Şimdi tabi bu multimetrenin devre şeması elimizde yok. O yüzden devre'deki ana bileşenleri işlevlerine göre, tamamen tecrübeye dayanarak tespit edip olası arızalar üzerinden gidiyoruz. Eğer yeterince azimli isen, bunun şemasını da çıkarabilirsin ve burada forumda kaynak olarak koyarız. Çok karmaşık değildir bu devre.
sol üstteki direnc kodu 01f yazıyordu her kademede olctum bır deger gostermedi 1 om taktım
semasını bakıyorum sımdi bulabilirsem elbette koyarım
O kadar kafam olsa mühendis olurdum zatenŞemasını internette bulabileceğini sanmıyorum. Benim bahsettiğim, PCB'deki yolları takip edip şemayı senin çıkarman
Evet haklısınız benim alet 2m om ölçüyor en fazla son olarak bana tavsiyeniz nedir ...101 yazan direnç 100 Ω dur.
01F ise EIA standardına göre kodlanmış direnç değeri.
Calculate EIA-96 SMD resistor: 01F
kiloohm.info
Ve buna göre o direncin değeri 10 MΩ. Yani sanki sağlam dirençleri söküp çok düşük direnç bağlamışsın. Umarım bu yüzden yeni bir arıza ortaya çıkmamıştır. O söktüğün dirençler duruyorsa onları tekrar yerine tak. Ama multimetre ile ölçünce 10 MΩ niye göremedin acaba? Eğer elindeki diğer multimetre 10 TL lik Çin malı multimetre ise belki bu değeri ölçememiş olabilir.
Evet haklısınız benim alet 3 m om ölçüyor en fazla son olarak bana tavsiyeniz nedir ...