Vida boyunu kisaltmak icin alet

Mikro Step

Kıdemli Üye
Cogu durumda ihtiyacim olan vida boyu standart vida boylarindan farkli oluyor.

Bu durumda ihtiyacim olan boyun bir ustunu alip bileme tasi makinasinda kesiyorum.
Fakat bu zorlu bir islem. Isinan vidayi tutmak, parmaklarin arasindan firlamasina engel olmak, duz sekilde tutmak, vida boyu kisaltildiktan sonra en uc kisimda pah kirmak, somunla alistirma yapmak gibi oyalayici ve can sikici islemler gerekiyor.

Genellikle sert metalinden oturu kullandigim alyan basli vidalarin caplari 3, 4, 5 ve 6mm.

Celigi cok sert olmayan vidalari kesmek icin zamaninda aparat kullaniyordum fakat arada bir sert vida kesmeye kalktigim icin kisa zamanda alet elden cikiyordu.

3, 4, 5, ve 6 mm capli sert vidalari kesmek icin onereceginiz vida kesme cihazi var mi?

Son düzenleme:
Ben somunu takıp mengeneye bağlayıp demir testeresi ile veya küçük spiral kesme taşı ile kesiyorum.
Somunu takmayınca dişleri bozuluyor. :)

Hemen hemen ayni isi yapiyoruz iste.

Bahsettigim zahmetten kacmak istiyorum.

Minimum sarti saglayabileceksen istedigin boyda urettirebiliyorsun. Ama bu ancak uretim asamasina gectiginde olabilecek bir sey.

Hemen hemen ayni isi yapiyoruz iste.

Bahsettigim zahmetten kacmak istiyorum.

Minimum sarti saglayabileceksen istedigin boyda urettirebiliyorsun. Ama bu ancak uretim asamasina gectiginde olabilecek bir sey.
Bir plakaya çeşitli çaplarda delik delinip diş açılır.
vidaların taşan kısımları kesme taşı ile kesilir.
Pah kırmaya bile gerek kalmaz.
Kötü tarafı zamanla plaka taşa sürtündüğü için zamanla aşınması.

Bu işlemde yine zorlu gibi görünebilir ama pratiğe dönüştükçe faydası görülür.
Sağlam birşey olsun deyince @mechanic ustanın dediği mantıklı.
5-6 mm bir plakaya gereken vida çaplarına uygun dişler açılabilir.
M3 M4 M5 M6 M7 M8 gibi.
Taslama makinasına inox kesici takılarak kesme işlemi yapılırsa çok temiz olur.
Taşlama ile vida yada saplama kesimi yapınca pah kırma işlemi yapınca somun daha kolay takılıyor gibi bir algı var.
Aslında kesimden sonra hiç pah kırmadan somunu kolayca vidaya takıp sonra ez bişey pah kırma yapıp somun çıkarılıp tekrar takılmalı.
Taşlamanın açılı şekilde kesim yapması plakaya zarar verir ama plaka ince olursa kesici taş yüzeye fazla zarar vermeden vidayı keser.
Knipex in çok amaçlı bir pensesi var bende oda vida kesiyor ama M3 M4 en fazla

Uygun boyda vida alınabilir yada tasarımı vida standardına göre uyarlayabilirsiniz. Eğer adetli ise vidalar istanbul karaköydeki vidacılar size tornalatıp uygun hale getirip temin sağlayabilir.

Forum istatistikleri

Konular
8,785
Üyeler
3,522
Son üye
S.YUCE

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back