Visual Studio Code'a Deepseek entegre etme

Altair

Kıdemli Üye
CS Code icin offline A.I. code yardimcisi olarak DeepSeek-R1'i entegre kullanabilirsiniz. Bunun icin oncelikle https://ollama.com/ sitesinden OS'unuza uygun client'i indirin ve kurun. daha sonra komut satirindan

ollama pull DeepSeek-R1

komutunu girerek modeli yukleyin. Yukleme tamamlandiktan sonra deneme yapin ve modelin calistigindan emin olun.

VS Code'u acin ve continue.dev eklentisini yukleyin. Eklentinin arayuzunu acip provider olarak ollama, model olarak deepseek coder'i secin ve connect deyin. Artik VS Code uzerinde Deepseek yardimi ile kod gelistirebilirsiniz.

Telemetry kapatılabiliyor.

How to Opt Out​

You can disable anonymous telemetry by visiting the User Settings Page and toggling "Allow Anonymous Telemetry" off.

Alternatively in VS Code, you can disable telemetry through your VS Code settings by unchecking the "Continue: Telemetry Enabled" box (this will override the Settings Page settings).

Telemetry kapatılabiliyor.

How to Opt Out​

You can disable anonymous telemetry by visiting the User Settings Page and toggling "Allow Anonymous Telemetry" off.

Alternatively in VS Code, you can disable telemetry through your VS Code settings by unchecking the "Continue: Telemetry Enabled" box (this will override the Settings Page settings).
Aynı ayar extension için de geçerli mi? Mesajıma eklenen link extension'a ait.
Ben linux bazlı vscodium kullanıyorum. Vscode'un telemetri callhome yapmayan forku.

Extension bende kurulu olmadığı için kendim test edemiyorum.

Şu konuda sorulabilir, ben ilgili ayarı kapatıyorum, uygulama bu ayarı gerçekten dikkate alıyormu?

Geçenlerde Firefox da olan "Dont track me" / "Beni takip etme" özelliğini tarayıcıdan çıkarttılar. Çünkü sitelere firefox bu ayar seçili olduğunda bu isteği gönderiyor ama siteler bu isteği umursamıyorlardı. Mozillada pratik hayatta çalışmayan bu özelliği tarayıcıdan çıkarttı.

CS Code icin offline A.I. code yardimcisi olarak DeepSeek-R1'i entegre kullanabilirsiniz. Bunun icin oncelikle https://ollama.com/ sitesinden OS'unuza uygun client'i indirin ve kurun. daha sonra komut satirindan

ollama pull DeepSeek-R1

komutunu girerek modeli yukleyin. Yukleme tamamlandiktan sonra deneme yapin ve modelin calistigindan emin olun.

VS Code'u acin ve continue.dev eklentisini yukleyin. Eklentinin arayuzunu acip provider olarak ollama, model olarak deepseek coder'i secin ve connect deyin. Artik VS Code uzerinde Deepseek yardimi ile kod gelistirebilirsiniz.
Görmeyeli cehenneme(!) doğru yolu yarılamışsındır diyordum :seytan1:. Sağlık sıhhat iyi mi?

github'ın copilot'una göre nasıl bu deepseek entegrasyonu?

Görmeyeli cehenneme(!) doğru yolu yarılamışsındır diyordum :seytan1:. Sağlık sıhhat iyi mi?
Hic Israil'e gitmedim, gitmeyi de dusunmuyorum. Cehennem yani Gehenna Vadisi oldukca sicakmis. Masallari yazanlarad burayi ref almis olmalilar. Vİkinglerde de cezalandirma buz collerinde yapiliyor. Adamlarin ceza anlayislari bilgileri ile kisitli. Neyse masallar guzel ama Deepseek daha gercek.

Edit : O zamanki Yahudiler gercekten tam deli bir toplulukmus anlasilan. Burada cocuklari yakarak kurban ediyorlarmis tanrilarina. Cehennemde yanmanin kokeni bu olsa gerek.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back