WİN 11 YÜKLEME YAPILABİLİRMİ ?

tabs

Üye
Herkese merhaba, Uzun yıllardır ekranı kırık olarak duran HP Pavilion dv6 laptopum vardı.
Geçen ay ekran satın alıp değiştirdim. Laptop şu an sorunsuz çalışıyor. Ama benim bir sorunum var o da şu bu laptop da win 7 home Premium sürümü var. Bunu bir servise götürsem win 11 sürümünü yükleyebilirlermi ? Yüklendiğinde interneti yavaşlarmı ? Ve win 11 olduğunda Freecad’i yüklemek istiyorum, bu proğram düzgün ve normal hızında çalışırmı ? Maalesef ki Freecad win 11 den daha alt sürümlere yüklenemiyor.

Kendi kendime win 11 nasıl yüklerim diye Youtube’da birkaç win 11 yükleme videosu seyrettim, anlatımlarında yüklemeyi basit gösteriyorlar. Ama yapabilirmiyim bilmiyorum

HP PAVİLİON DV6 SİSTEM BİLGİLERİ.jpg

Herkese merhaba, Uzun yıllardır ekranı kırık olarak duran HP Pavilion dv6 laptopum vardı.
Geçen ay ekran satın alıp değiştirdim. Laptop şu an sorunsuz çalışıyor. Ama benim bir sorunum var o da şu bu laptop da win 7 home Premium sürümü var. Bunu bir servise götürsem win 11 sürümünü yükleyebilirlermi ? Yüklendiğinde interneti yavaşlarmı ? Ve win 11 olduğunda Freecad’i yüklemek istiyorum, bu proğram düzgün ve normal hızında çalışırmı ? Maalesef ki Freecad win 11 den daha alt sürümlere yüklenemiyor.

Kendi kendime win 11 nasıl yüklerim diye Youtube’da birkaç win 11 yükleme videosu seyrettim, anlatımlarında yüklemeyi basit gösteriyorlar. Ama yapabilirmiyim bilmiyorum

44304 eklentisine bak
Yeni windows11 ürün kodu alman lazım.
Wİndows 7 den yükseltme yapılamıyor.
Windows 11 çalışır. Yüklemesi basitte formatı temiz atman lazım.
Gpt ise efi ile microsoft diye tam adını unuttum küçük gizli bölümler var onlarıda temizlemek lazım.
mbr olunca gene gizli boot bölümü var.
Bunlar olmazsa linux yükleyebilirsin.
Linuxda freecad çalışıyor.

Pardus linuxun depolarında var.

Pardusun depolarındaki son sürüm değilmiş.

Linux için yeni sürümü buradan indiriliyor.

Son düzenleme:

Pardus linuxun depolarında var.

Pardusun depolarındaki son sürüm değilmiş.

Linux için yeni sürümü buradan indiriliyor.
Cevap için teşekkür ederim. Linux düşünmüyorum. Demekki yeni win 11 ürün kodu almam gerekiyor. Yazdıklarınızı okuyunca bu kodu aldığımda kemdim yükleyemeyeceğimi anladım.
İstanbul da özellikle anadolu yakasında bu yükleme işini yapabilecek bir bilgisayar servisini bilen var mı acaba ?
Bende gördüğüm veya nette adresini bulduğum bir servise gidebilirim ama tavsiye edilen bir servise gitmeyi tercih ederim.

Windows 11 in donanim gereksinimleri farklı. Üzerinde TPU denen bir hardware biriminin olduğu anakartlarda çalışıyor sadece. TPU ne işe yarar dersen, bizim işimize yaramaz, Microsoft'un işine yarar. Senin bilgisayarda neler yapıp yapamayacağını daha iyi kontrol eder.

Rufus ile tpm 2.0 gereksinimleri atlatılıyor. Her bilgisayara yükleniyor w11 ama ram yüksek ve ssd olması lazım. Yoksa eziyet olabilir.

Rufus ile tpm 2.0 gereksinimleri atlatılıyor. Her bilgisayara yükleniyor w11 ama ram yüksek ve ssd olması lazım. Yoksa eziyet olabilir.
Cevaplar için teşekkür ederim. Öncelikle anadolu yakasında tavsiyeleriniz üzerine bir bilgisayar servisi bulduğumda onlara laptopu götürüp win 11 yüklenip yüklenemeyeceğini herhalde kesin olarak öğrenebilirim. Sizlerden her hangi bir tavsiye gelmez ise her halükarda ben kendi bulduğum bir servise laptopu götürecem.

Ben İstanbul'da değilim.

8 GB Ram Win11 için sınırda sayılır. İnternete girmek için Win7 yeterli olabilir. Sorun yaşamıyorsan hiç kurcalama. İllaki Win11 yükleyeceksen kaliteli bir SSD al. (Samsung evo gibi) Yoksa çok hantallaşabilir. Ram yükseltme yapabiliyorsan yap.

Ayrıca yükleme sonrası Win11'de sürücü hatalarıyla karşılaşabilirsin.

Windows masaüstündeki Bilgisayar özelliklerinden donanımsal yapısını görebilirsin.
Özel bir ekran kartı ve özel UEFİ destekli bir işlemci serisinden eskisini kabul etmez windows 11.
Gerekçesi de microsofta giriş yaparak yüz tanıma ve grafik tanımlama gereksinimidir.
Eski Ekran kartlarında yüztanıma yazılımı donanımsal olarak çalıştırılamıyor.
Mesela bu benim masa üstü sistemim.
Buna kurulamıyormuş.
1760289238882.png

Cevaplar için tekrar teşekkür ederim. Yazılardan anladığım laptopu her hangi bir bilgisayar servisine götürmemin bir mantığı yok. Çünkü win 11 için donanımda yetersizlikler ve uyumsuzluklar var. Serviste win 11 yüklense bile sorun çıktıkca ki bu durumda çıkma olasılığı çok yüksek o sebepten her sefer servise gitmeye hiç gerek yok.

Esasında bende win7 sürümünü kullanan başka bir laptop daha var ve bu laptopta 5 veya 6 senedir Freecad programı zaten yüklü ve sorunsuz şekilde çalışıyor. Fakat freecad 0.21 versiyonu dahil win7 ye rahatça yüklenirken daha sonra cıkan 1.0 versiyonuna geçtiğinde bu yeni versiyon sadece win 11 sürümünde yükleniyor. Sebebide her halde win 11 den önçeki versiyonların geleçek olan güncellemeleri otomatik olarak alamayacak olması.

Bende win 7'ye nasıl 1.0 versiyonunu yükleyebileçeğimi bulmak için freecad forumuna yazdım ve bir üye bana yol gösterdi.
O üyenin anlattığı şekilde yapınca win 11 den başka bir sürüme yüklenemeyen freecad 1.0 versiyonunu win7 ye yüklemeyi başardım ve şu ana kadar da proğram sorunsuz çalışıyor.

Bende şimdi madem bu laptopta win 11 yüklemesi sorun çıkartacak, o zaman diğer laptopta yaptığım tüm işlemleri bu laptoptada yapıcam ve win 7 altında freecad 1.0 versiyonunu çalıştıracam.

W10 kuracaksan windows 10 ltsc sürülerinden birine geçebilirsin. daha hafif ve kararlıdır ayrıca güncelleme almaz.

i7 işlemcili bir bilgisayarı işlevsiz hale nasıl getiriyorlar anlamıyorum.
ilerde sorun olursa linuxa geçersin.

Cevaplar için tekrar teşekkür ederim. Yazılardan anladığım laptopu her hangi bir bilgisayar servisine götürmemin bir mantığı yok. Çünkü win 11 için donanımda yetersizlikler ve uyumsuzluklar var. Serviste win 11 yüklense bile sorun çıktıkca ki bu durumda çıkma olasılığı çok yüksek o sebepten her sefer servise gitmeye hiç gerek yok.

Esasında bende win7 sürümünü kullanan başka bir laptop daha var ve bu laptopta 5 veya 6 senedir Freecad programı zaten yüklü ve sorunsuz şekilde çalışıyor. Fakat freecad 0.21 versiyonu dahil win7 ye rahatça yüklenirken daha sonra cıkan 1.0 versiyonuna geçtiğinde bu yeni versiyon sadece win 11 sürümünde yükleniyor. Sebebide her halde win 11 den önçeki versiyonların geleçek olan güncellemeleri otomatik olarak alamayacak olması.

Bende win 7'ye nasıl 1.0 versiyonunu yükleyebileçeğimi bulmak için freecad forumuna yazdım ve bir üye bana yol gösterdi.
O üyenin anlattığı şekilde yapınca win 11 den başka bir sürüme yüklenemeyen freecad 1.0 versiyonunu win7 ye yüklemeyi başardım ve şu ana kadar da proğram sorunsuz çalışıyor.

Bende şimdi madem bu laptopta win 11 yüklemesi sorun çıkartacak, o zaman diğer laptopta yaptığım tüm işlemleri bu laptoptada yapıcam ve win 7 altında freecad 1.0 versiyonunu çalıştıracam.

W10 kuracaksan windows 10 ltsc sürülerinden birine geçebilirsin. daha hafif ve kararlıdır ayrıca güncelleme almaz.
Benim amacım yıllardır ekranı kırık vaziyette duran ve geçen ay yeni bir ekran alıp çalışır hale getirdiğim hp laptopuma win 11 sürümünü yüklemek ve böylece Freecad'in son sürümü 1.0'ı ve daha sonra cıkacak yeni sürümleri direkt sorunsuzca indirip proğramı kullanmaktı. Win 10 yüklesem değişen bir şey olmayacak yine freecad'in 1.0 ve sonraki sürümlerini direkt indiremiyecem. Bu durumda laptopun şu anki win 7 sürümünde kalması daha iyi çünkü win 7'de freecad 1.0'ı nasıl yükleyeçeğimi calıştırabileçeğimi biliyorum.

Üstte yazdığım konuda anlattığım gibi diğer laptopumda yine win 7 kurulu ve Freecad 1.0 yüklü ve sorunsuz çalışıyor.

Vallahi ne yalan söyliyeyim bu saaten sonra ne linux'u nede başka bir sistemi yeniden öğrenmek için uğraşamam. Daha windows'u bile tam manası ile bilmiyorum.
Benimde hafızam kötü.
Not defterine yazıyorum öğrendiğim şeyleri. :)
Freecad ile uğraştığına göre hafızan kötü değildir.
Bende onu bilmiyorum.

Benimde hafızam kötü.
Not defterine yazıyorum öğrendiğim şeyleri. :)
Freecad ile uğraştığına göre hafızan kötü değildir.
Bende onu bilmiyorum.
Arkadaşım yaşım itibari ile benim de hafızam çok iyi değil. Hafızanı nasıl taze tutuyorsun dersen aklıma geleni yada yapacağım işler aklıma geldiği anda hemen yazıyorum ve yazının yanına o günün tarihini atıyorum. Ben aklıma geleni sonradan hatırlamamayı veya unutkanlığımı böyle yeniyorum. Bu sistem benim için şu ana kadar çok iyi gitti.

Freecad'e gelince çok kompleks çizimler yapmayacak isen inan zor değil. İlk başlarda biraz boçalıyorsum ama çizdikçe öğreniyorsun, öğrendikçe daha iyi çiziyorsun.

Ya satın al ya da bir yerlerden w11 enterprise bul .
İnternette rufus diye bir program var ücretsiz ufacık bir şey.
İndir kurulum filan istemez.
W11 bootable diskini(dosyasını) göster ve onu 15-30 gb bir usb ye kaydet.
Hiç anlamayan için bile rufus ve bootable disk kullanımı bir çok yerde var , bir kaçını izlesen yeter.
Rufus da , tpm olmayan eski oyuncaklar içinde seçenekler var ve sorunsuz çalışıyor.

Yukarılarda anlatmaya çalıştılar zaten.
Olmaz değil ama önerilere uyup ssd takarsan ki 128gb bile yeter 256 iyidir 512 birde samsun üfff , farkı ancak kullanınca anlarsın.
Hazırlığın tamamlanınca usb den w11 kur kullan.

Birde bu forumda , dünkü bebelerin ihtiyarladım muhabbetini anlayamıyorum garibime gidiyor , sakıncası yoksa tabii .

Maalesef ki Freecad win 11 den daha alt sürümlere yüklenemiyor.
FreeCad'in kendi sitesindeki bilgi... FreeCAD 1.0.2 için,

Notes for Windows users

• The following Windows versions are supported: 64-bit 8/10/11.
Windows 7 makinanıza Windows 8.1 kurun/kurdurun. Windows 8.1'de, makinanızın Windows 7 aygıt sürücülerinin büyük kısmını kullanırsınız. 4-5 yıl kadar Windows 8.1 kullandım, bana göre performans bakımından aynı makinada çalışmış Windows 7'den daha performanslı idi.

Son düzenleme:
Ya satın al ya da bir yerlerden w11 enterprise bul .
İnternette rufus diye bir program var ücretsiz ufacık bir şey.
İndir kurulum filan istemez.
W11 bootable diskini(dosyasını) göster ve onu 15-30 gb bir usb ye kaydet.
Hiç anlamayan için bile rufus ve bootable disk kullanımı bir çok yerde var , bir kaçını izlesen yeter.
Rufus da , tpm olmayan eski oyuncaklar içinde seçenekler var ve sorunsuz çalışıyor.

Yukarılarda anlatmaya çalıştılar zaten.
Olmaz değil ama önerilere uyup ssd takarsan ki 128gb bile yeter 256 iyidir 512 birde samsun üfff , farkı ancak kullanınca anlarsın.
Hazırlığın tamamlanınca usb den w11 kur kullan.

Birde bu forumda , dünkü bebelerin ihtiyarladım muhabbetini anlayamıyorum garibime gidiyor , sakıncası yoksa tabii .
Yazdıklarınızı okuyunca anlattığınız işlemleri çok zorlanmadan yapabileceğim kanısına vardım. En az 32 yada 64 GB usb bellek birde 256 veya 512 ssd (tabiki samsung) almak ve tüm bu işler için zaman yaratmak. Neden olmasın..!

FreeCad'in kendi sitesindeki bilgi... FreeCAD 1.0.2 için,

Notes for Windows users

• The following Windows versions are supported: 64-bit 8/10/11.
Windows 7 makinanıza Windows 8.1 kurun/kurdurun. Windows 8.1'de, makinanızın Windows 7 aygıt sürücülerinin büyük kısmını kullanırsınız. 4-5 yıl kadar Windows 8.1 kullandım, bana göre performans bakımından aynı makinada çalışmış Windows 7'den daha performanslı idi.
Buda güzel bir öneri seçeneklerden biri olarak değerlendirebilirim.

Forum istatistikleri

Konular
8,392
Üyeler
3,321
Son üye
osarbusa

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back