Yamaha XMAX 250 2015 Ateşleme Bobini Sorunu

Bana öyle geliyor ki motor, gece soğuk havada daha uzun süre beklediğinde akü zayıflıyor. Gündüz işe giderken bir miktar şarj olduktan sonra ise, gün içindeki ısıyla birlikte görece kısa sürede daha az zayıflıyor ve yormadan çalıştırıyor.

Benzinli motorda ateşleme sorunu olduğunda tekleme yapar, performans kaybı olur. Bunlar yoksa bobinde olma ihtimali de zayıflıyor.

Ben olsam akü ile başlardım.

Mesela komşunun aracından takviye yapma imkanın varsa, soğuk bir gecenin sabahında takviye ile çalıştırmayı dene.

İlk seferde çalışırsa, sorun net şekilde ortaya çıkar.

Bana öyle geliyor ki motor, gece soğuk havada daha uzun süre beklediğinde akü zayıflıyor. Gündüz işe giderken bir miktar şarj olduktan sonra ise, gün içindeki ısıyla birlikte görece kısa sürede daha az zayıflıyor ve yormadan çalıştırıyor.

Benzinli motorda ateşleme sorunu olduğunda tekleme yapar, performans kaybı olur. Bunlar yoksa bobinde olma ihtimali de zayıflıyor.

Ben olsam akü ile başlardım.

Mesela komşunun aracından takviye yapma imkanın varsa, soğuk bir gecenin sabahında takviye ile çalıştırmayı dene.

İlk seferde çalışırsa, sorun net şekilde ortaya çıkar.
Bu ihtimal hem olası hem değil.
Çünkü en son çalışmadığında akü 10v'a düşüp akım veremez hale gelene kadar marş bastım. Sonra çalışmayınca aküyü söküp evde şarj ettim. Ertesi gün taktığımda öğlen saatleriydi ve motor çalıştı.

Ancak akü 3 aylık Bosch marka iyi bir akü. Bir önceki aküyü de 2-3 kullanıp aynı sorunu yaşayınca bosch ile değiştirmiştim. Kısacası 2 tane sıfır akü ile aynı sorunu yaşadım. Belkide aküyü şarj eden tertibatta sorun vardır ama hiç anlamıyorum sistemden. Boş vakit bulup komple dağıtmam lazım motoru.

Ateşleme tertibatında sorun var görünüyor. Genelde ateşleme bobini bağlantısı gevşiyor-oksitleniyor, enjektörde tıkanıklık olabiliyor (karbüratör yok o modelde). Bir ustaya gösterseniz çözülür gibi.

aslında ilk adım bujiyi sökerek, marş basınca sağlıklı kıvılcım çıkıp çıkmadığına bakmak olmalı. kıvılcım var ama marş basmıyorsa hava kelebeği, enjektör ve yakıt pompası olabilir.

aslında ilk adım bujiyi sökerek, marş basınca sağlıklı kıvılcım çıkıp çıkmadığına bakmak olmalı. kıvılcım var ama marş basmıyorsa hava kelebeği, enjektör ve yakıt pompası olabilir.
Bujiyi söküp baktım. Kıvılcım var. Diğerlerine yabancıyım. Az vakit bulsam uğraşacağım da vakit yok şuan. Harıl harıl çalışıyorum.

ateşleme varsa bobin olasılığı düşük. xmax250 forumlarında vs. bilgi yok mu ? yıllara göre bilinen kronik sorunlar vardır mutlaka. oradan başlamak lazım.

Bujiyi söküp baktım. Kıvılcım var. Diğerlerine yabancıyım. Az vakit bulsam uğraşacağım da vakit yok şuan. Harıl harıl çalışıyorum.
Bujiyi benzinle ıslatıp takınca çalışıyorsa benzin geç geliyordur ilk çalıştırmada.
Akü şarjı için ise en az 15 dakika çalışmalı diyorlar.
15 dakikadan kısa yol gidiyorsan akü tam şarj olmaz. :)

ateşleme varsa bobin olasılığı düşük. xmax250 forumlarında vs. bilgi yok mu ? yıllara göre bilinen kronik sorunlar vardır mutlaka. oradan başlamak lazım.
Yarın biraz boş vaktim olacak forumları dolaşayım. Youtube dan biraz baktım ama hiç detay yok. Genelde yüzeysel inlceme videoları var. Menüsü, özellikleri vs.

Bujiyi benzinle ıslatıp takınca çalışıyorsa benzin geç geliyordur ilk çalıştırmada.
Akü şarjı için ise en az 15 dakika çalışmalı diyorlar.
15 dakikadan kısa yol gidiyorsan akü tam şarj olmaz. :)
15dk da şehir değiştiririm ben. :katil2:
Şaka bir yana trafik olmazsa 8dk sürüyor mesafe. Ama arada bir akü şarj olsun diye bir kaç saat gezmeye çıkıyorum.
Sorun doğrudan soğuk hava ile ilgili.

Mesela bu gün hava güzeldi. Motor 8 saat kadar yattıktan sonra iş çıkışı tek marşta çalıştı. Sabahçı olduğum bir gün de video çekeceğim.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,709
Üyeler
3,476
Son üye
mekan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back