Yapay Zeka ve Kodlama yeteneği

Mucit23

Üye
Katılım
7 Ekim 2022
Mesajlar
108
Son zamanlarda Visual Studio Code ile baya haşır neşir oldum. VS Codeye 2026 yılı itibari ile yapay zeka desteği gelmiş. Github Copilot desteğiyle sadece openai değil birçok claude gibi birçok yapay zeka kodlama desteğini kullanıyor. Bende Bi arkadaşımın önerisi kullanmaya başladım. İlk başta ön yargılı davransamda birkaç haftada inanılmaz işlerimi kolaylaştırdığımı farkettim. Ne kadar verimli olduğunu anlamak için sıfırdan birkaç projeyi baştan sona beraber kodladık.

Ağırlıklı olarak STM32 ile projeler yapıyorum. Bazen yaptığım uygulamaları PC ile haberleştirmem gerekiyor. Bu durumda da C# ile pc tarafını yazıyordum.

Bu kadar yıldır uğraşırım STM ile ama kodlama konusunda bu kadar iyi olduğunu görünce artık kod yazasım gelmiyor. Cubemx ile giriş çıkışları ayarlayıp gerisini ona bırakıyoum. Bana şu lazım bu lazım giriş şöyle olacak böyle olacak demem yetiyor. Birkaç düzenleme istediğim çıktıyı çoğunlukla alıyorum.

Heleki c# tarafında inanılmaz iyi. Ben c# ı bu kadar iyi bilmiyorum.

Hata bulmada çok iyi saniyeler içinde problemleri bulup isteğe göre optimizasyon yapabiliyor.

Bunun dışında kütüphane geliştirmede çok iyi. Bana örneğin şu çip ile haberleşecek bir api yada haricî kütüphane yazarmısın diyorum. Kullandığım mcu ya göre giriş çıkış donanım yapılandırmalarından tut haberleşme fonksiyonlarına kadar birçok fonksiyonu totalde yüzlerce satırdan oluşan kütüphaneyi birkaç dakikada yazıp projeye ekleyip birde yazdığı kütüphaneyi test etmem için bir test kodu da yazıyor. Yani inanılmaz iyi. Birkaç günde halledilecek işleri birkaç saatte halledebiliyorsunuz.

Birde platformdan bağımsız çalışıyor. Ben sadece projenin klasörü bu diyorum kendisi analiz edip ha bak bu proje keil projesi girişler bunlar çıkışlar bunlar herşeyi çıkarıyor.

Denemeyen varsa tavsiye ederim. Ben baya alıştım
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
9,065
Mesajlar
146,414
Üyeler
3,663
Son üye
Vortex

Son kaynaklar

Back
Top