Yapay zekadan ilk kez bu kadar cok korktum.

Claude ile birkaç kelam..:
"-Bak at it :)

Hey! Welcome back! What are we working on today?

-yaw ben ata ite bak dedim sen ne diyon :)

Haha pardon, yanlış anladım! "Back at it" sandım da "bak at it" demişsin.

Evet efendim, bakıyorum! Ne var ne yapalım?

-Ata ite baktınmı?

Haha tamam tamam, şimdi anladım! At'a it'e baktım evet!

-Şaka bir yana, nasıl yardımcı olabilirim? Bir şey mi yapmak istiyorsun?"
===========
Arkadaşa yolladım söyleşiyi..
"Dalga geçme hayvanla" dedi.

"bana başta ilk açtığımda 'Back at it' yazıyodu :)
Aklıma muziplik geldi"

Her gün biraz daha akıllanmıyomu sizce?
Yakında "hastir lan senlemi uğraşacağım git işine" derlermi?
Dediklerinde işte korkun onlardan.

Person of interest diye bir dizi vardı 2010'lu yıllarda çıkmıştı. Bir yapay zeka tasarlıyorlardı ve Amerika'daki tüm insanların o anki telefon konuşmasına, nereye gittiklerine ne planladıklarına vakıftı. Tabi o dönemde izlerken aşırı bilim kurgu geliyordu ama artık değil. Jatson nano alıp kendim buna benzer bir yapay zeka denemek istiyorum açıkçası ama bütçem kısıtlı.

Sadece gün boyu kendimi görsel ve yazısal olarak takip ettirebileceğim bir sistem, bakalım beni ne kadar iyi analiz edip tavırlarıma hakim olabilir diye. Yani bir sonraki video oyunumu bilebilir mi? Ya da arkadaşa attığım mesaj hakkında ne cevap vereceğimi tahmin edebilir mi vs. vs. tabi bunun için önceden eğitilmiş açık kaynak bir modeli buna göre düzenlemek gerekli. İnternet erişiminin de kesilmesi lazım ki bu çaplı bir deneyi durduk yere internete düşürmesin.

Valla ne kadar akıllanırsa akıllansın. Fişi çektin mi bütün aklı gidiyor. Ama eğer sen ülkenin bütün alt sistemlerinin kontrolunu ona devredersen, tabi ki fişi çekemeyeceksin ve o andan itibaren başına gelecek bütün musibetleri hakediyor olacaksın :)

Person of interest diye bir dizi vardı 2010'lu yıllarda çıkmıştı. Bir yapay zeka tasarlıyorlardı ve Amerika'daki tüm insanların o anki telefon konuşmasına, nereye gittiklerine ne planladıklarına vakıftı. Tabi o dönemde izlerken aşırı bilim kurgu geliyordu ama artık değil. Jatson nano alıp kendim buna benzer bir yapay zeka denemek istiyorum açıkçası ama bütçem kısıtlı.

Sadece gün boyu kendimi görsel ve yazısal olarak takip ettirebileceğim bir sistem, bakalım beni ne kadar iyi analiz edip tavırlarıma hakim olabilir diye. Yani bir sonraki video oyunumu bilebilir mi? Ya da arkadaşa attığım mesaj hakkında ne cevap vereceğimi tahmin edebilir mi vs. vs. tabi bunun için önceden eğitilmiş açık kaynak bir modeli buna göre düzenlemek gerekli. İnternet erişiminin de kesilmesi lazım ki bu çaplı bir deneyi durduk yere internete düşürmesin.
O dizinin tamamını eksiksiz seyretmişimdir.
Çok sevdiklerimden biridir.
Bir diğeri ise "FRİNGE" Son sezonun sonunu görmezden geleceksiniz biraz zorlama ile yapılmış.
Kişisel yapay zeka ile pek biyere warılmaz.

Valla ne kadar akıllanırsa akıllansın. Fişi çektin mi bütün aklı gidiyor. Ama eğer sen ülkenin bütün alt sistemlerinin kontrolunu ona devredersen, tabi ki fişi çekemeyeceksin ve o andan itibaren başına gelecek bütün musibetleri hakediyor olacaksın :)
Ancak çok büyük altyapısı olan yüzbinlerce işlemci koşturan bir yapay zeka sistemi ise pek fiş çekince susacak cinsten olmaz.
Birden fazla kaynakla çalıştığını ve birden fazla paralel sistem olduğunu düşünüyorum. Ki bu henüz bebeklik hali.
Eminim yakında çok daha az enerji ve çok daha büyük kapasite ile yollarına devam edecekler.
Şüphesizki çok yakın gelecekte skynet'e dönüşmeyecektir. Ancak hiçbirzaman dönüşmeyeceğini iddia etmek ise mümkün değil.
Endüstri 6.0 bunun yolunu açıyor şimdiden.

Yapay zeka için, fazla kaynak tüketimi yerine, iş parçacıkları halinde görevler mevcut sunuculara dağıtılabilir. Meşgul olmayan sunucular düşünme işini yapabilir. Bildiğimiz web server gibi sunucular.

Son düzenleme:
O dizinin tamamını eksiksiz seyretmişimdir.
Çok sevdiklerimden biridir.
Bir diğeri ise "FRİNGE" Son sezonun sonunu görmezden geleceksiniz biraz zorlama ile yapılmış.
Kişisel yapay zeka ile pek biyere warılmaz.
Benim amacım bir yere varmak değil. Boş bir entelektüel çaba denebilir bu kişisel yapay zeka özelinde.

Isin ilginc yani su;

Bir suru teknik konu tartistik. Osiloskopumun markasini anlarim bu bilgiyi tuttu.
Bir ara reflu konusunu da konusmustuk. Reflu sorunum vardi demistim. Bunu ne diye tutup da hafizada yer kaplarsin?
Yarın "şuram ağrıyor" gibi bir şey sorduğunuzda, "sende reflü olduğundan kaynaklanıyor o ağrı" diyebilir mesela.

Yapay zeka için, fazla kaynak tüketimi yerine, iş parçacıkları halinde görevler mevcut sunuculara dağıtılabilir. Meşgul olmayan sunucular düşünme işini yapabilir. Bildiğimiz web server gibi sunucular.
Zaten öyle. ChatGPT'nin birçok sunucusu var ve siz sorduğunuzda boş olan sunucuya yönlendiriyor.

Forum istatistikleri

Konular
8,397
Üyeler
3,322
Son üye
asmukami

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back