yok öyle bedava alışveriş, limit 27 euroya düşürüldü.

czorgormez

Temporary user
Sağolsun devletimiz bizleri düşünerek kargo ücreti faturaya dahil edilmeyen ürünlerde de otomatik olarak 3 euro sayıyor, yani kargo bedava ürünlerde limit 27 euroya düşmüş oldu. hepimize hayırlı olsun.

şimdi sorum lu jlc'den bir sürü alışveriş yaptım ama vergisini öderken faturada kargo dahil miydi, ayrıca belirtilmiş miydi hiç fark etmedim. bir şekilde jlc ile görüşüp kargo ücretini faturalamama opsiyonu varsa (çünkü o mal olarak satılmıyor) belki toplam pcb siparişi 25 euro kadar arttırılabilir. çünkü 6 layer 12*12 sipariş etsem bu limit yetmiyor. en ucuz kargo fedex ve fiyatı 18 usd.

tabi bu limitin önümüzdeki ay 20 euro, 3 ay sonra da 5 euroya kadar inmeyeceğinin garantisi yok. bir tepki almadıkça benim görüşün ufak ufak bu limit azaltılacaktır.

1734878988319.png

Son düzenleme:
Kargo gerektirmeyen, yazılım ürünlerine ağırlık vermeli. 5bin euro değerinde yazılım lisans almış olsak gümrük sıfır olur(zannediyorum)

Değil midir?

Kargo gerektirmeyen, yazılım ürünlerine ağırlık vermeli. 5bin euro değerinde yazılım lisans almış olsak gümrük sıfır olur(zannediyorum)

Değil midir?
soruyu ve öneriyi tam anlamadım, bu devletimiz için yeni bir vergi teşviki mi ? bence mantıklı kredi kartı ve banka hesap hareketleri takip edilip ödemelerden böyle bir vergi kesilebilir. cimer üzerinden bu öneriyi yapabiliriz.

Türkiye'deki aracılar ile 6 layer PCB yaptırmak ile doğrudan Çin'e PCB yaptırmak arasındaki fiyat farkı kabaca ne durumda şu anda?

ucc256403
az once bu urunden siparis vereyim diye baktim urun fiyati kadar vergi cikiyor, yani bir bana birde sana al diyor, vergi %30 degilmiydi, hadi %60 olsun, %100 gibi bir durum var.

Türkiye'deki aracılar ile 6 layer PCB yaptırmak ile doğrudan Çin'e PCB yaptırmak arasındaki fiyat farkı kabaca ne durumda şu anda?
bu tamamen miktara bağlı. hacimli siparişlerde özdisan oldukça iyi fiyatlar veriyor. ama numune yaptırılacaksa ortalık çok karışık.

Cok eski tarihli Irlanda koy evlerini incelerseniz evlerin pencerelerinin sadece 15 cm capinda oldugunu goruyoruz.

Sebebi Ingilizler Irlandalilardan eve giren gunesten dolayi vergi aliyorlarmis. Hesaplamayı da pencere camı olculerınden yapıyorlarmıs. Koylu de cozumu pencere boyutunu kucultmekte bulmus.

Son düzenleme:
Cok eski tarihli Irlanda koy evlerini incelerseniz evlerin pencerelerinin sadece 15 cm capinda oldugunu goruyoruz.

Sebebi Ingilizler Irlandalilardan eve giren gunesten dolayi vergi aliyorlarmis. Koylu de cozumu pencere boyutunu kucultmekte bulmus.
ingiliz farklı bir zihniyet https://eksisozluk.com/bbcnin-halka-her-yil-150-pound-vergi-kesmesi--5334898

almanın da benzer uygulaması varmış https://eksisozluk.com/televizyon-vergisi--1328748

neyse çok fikir vermeyelim de :temkinli1:

Forum istatistikleri

Konular
7,110
Üyeler
2,880
Son üye
onur1986

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back