Yurtdışında PCB yaptırmanın güncel maliyeti

7 inci madde nasıl bir madde anlayamadım. Böyle birşey için hangimiz (Selçuk Bayraktar hariç) Cumhurbaşkanından özel muafiyet isteyebilir.

Bir ümit işte. Kişiler ve arge yapan 5'den az çalışanı olan şirketler bilimsel araştırma ve test cihazlarını, entegre, PCB vb malzemeleri belli bir tutara kadar gümrüksüz getirtebilir, gibi bir karar yayınlasalar, bu maddeye ithafen dedim, içimden.

Sonra "Biz Norveç miyiz, kendine gel" deyip uyandım tabi :)

O şekilde "gümrüksüz" "belli sayıya kadar" "şu amaçla" gibi ifadeler olan bir yönetmelik çıkarılırsa, bizim millet onu sonuna kadar kötüye kullanır. İhtiyacı olan da olmayan da yapar bunu.

Teknokentteki bir firmaya bu kadar bürokratik engel çıkarılması, gümrük maliyetlerini, personel, hizmet ve zaman maliyetine dönüştürüyor. Fayda elde edileceğine, yerine göre zarar bile edilir. Bırak teknokentteki adam istediği cihazı, komponenti ve hizmeti satın alsın. Satın alınan test cihazını ve komponenti de 5 yıl satamasın. Sadece ürün haline getirdiği şeyi satabilsin. Teknoketteki firmaya default olarak güven, ama denetle. Kötü niyetli bir faaliyeti de yakalayınca canına oku.

Forum istatistikleri

Konular
7,354
Üyeler
2,980
Son üye
osungu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back