PHP ide önerisi

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Katılım
27 Şubat 2019
Mesajlar
11,223
Eskiden "Atom" ve "Php Storm" kullanmışlığım var ama uzun zaman oldu. Şimdilerde tekrar kurcalayasım var. Eğer varsa özellikle visual studio tarzı bir ide ye ihtiyacım var. Buton, texbox gibi elemanları kod yazmadan mouse ile kendi koyan bir şey. Dreamviewer var ama o bana aşırı karmaşık geliyor.
 
Eclipse'de PHP desteği var gibi duruyor. IDE'leri seviyorsan Eclipse öğrenmen çok faydalı olur. C/C++, Java, ve birçok başka dilde yazılım geliştirmeye izin veriyor. Ben kendim IDE kullanmıyorum. Emacs yetiyor bana :)
 
Eclipse'de PHP desteği var gibi duruyor. IDE'leri seviyorsan Eclipse öğrenmen çok faydalı olur. C/C++, Java, ve birçok başka dilde yazılım geliştirmeye izin veriyor. Ben kendim IDE kullanmıyorum. Emacs yetiyor bana :)
İde ile diğerlerinin arasındaki farkı bilmiyorumki. Ben php öğrenirken ide kullanman gerek dediler. Benim için o gün bu gündür kodlama yapılan her programın adı ide dir. :D
 
Ben Notepadd++ kullanıyorum. Onun bile standart not defterinden yazdığın koda göre renklendirme ve gelişmiş arama seçenekleri dışında neredeyse hiç bir özelliğine ihtiyaç duymadım. Özellikle web kodları yazıyorsan IDE kullanmanı tavsiye etmem. Ctrl bilmem bir tuşa basınca parantezi kapatıyormuş, fonksiyonları otomatik listeliyormuş yok dahili apache varmış, tamam hoş da kullanmadığında bir süre sonra unutulacak bu kadar şeyi öğrenmeye gerek var mı? Yok, çünkü Apache kur, parantezi kapatmayı unutma (ya da unut iyice öğren)... IDE'nin pratik (özünü öğrenmeden) önüne sunduğu her işi, pratik bir şekilde yapmayı sen öğren ki sonunda işin özünü kavramış olasın.

IDE dediğin şey işi kavramış kişilerin bir süre sonra aynı şeyleri tekrar tekrar yapmak yerine hızlıca devam etmeleri için belki faydalı olabilir. Öğrenmek isteyenlere katsı WP'yi ya da benzer framework'u kurcalayan kişinin öğrendiği PHP'nin katkısı ne ise IDE'nin de ancak o kadar olur.

Yeri gelmişken sitem de edeyim; Sonra wp'i kuracak kadar PHP öğrenenler yüzünden iş yapamıyoruz. Adam 15 dolarlık temayı (ona da para vermeden) kuruyor, ben bu işi biliyorum diye ortaya çıkıyor. Sonra izahını yap(ama)mak da bize düşüyor. Her yer bunlarla dolu.

Kısaca PHP, Python gibi web dilleri öğreniyorsan IDE'den mümkün olduğunca uzak dur kafana taş değmesin! :D
 
Ben Notepad++ sı normal txt yerine kullanıyorum. Formattan sonra ilk kurduklarımdan biri o.
Son paragrafda yazdığın herşeyi yaptım. Ama hiç bir zaman ne birinden 1 lira istedim. Nede biliyorum diye böbürlendim. Zaten hiç bir zaman yaptığım hiç bir işten para talebim olmadı. En iyi bildiğim iş bilgisayar da arıza tespit, parça değiştirme, format işleri. Onlarıda bu güne kadar hiç kazanç amaçlı kullanmadım. Hep yardım amaçlı yapmışımdır.
Sözlerinin bana olmadığının farkındayım. Senin yazına ek olarak biraz da benim yazdıklarımdan utansınlar diye ekliyorum. :)

Benim istediğim aslında visual studio tarzı birşey.
Butonu elle <input type="submit" value="Giriş" /> şeklinde uzun uzun yazmaktansa kenardan sürükleyip bırakmak işleri daha hızlandırıyor. Bir de acemiysen eğer programın tamamlama özelliği sayesinde aklına gelmeyen şeyleri yapa yapa öğreniyorsun. Misal visual studio da "Convert." Den sonra ne yazacağını hatırlamıyorsan sana seçenekleri çıkarıyor. Ama php ide de bu özellik yoksa hatırlamadığın her kodu google da aramak zorundasın. Bu da ciddi vakit kaybı.
 
Bende senin öğrenmeye olan merakını bildiğim için yazıyorum. Zaten burada öğrenmek/gelişmek ve paylaşmak isteyen insan vakit geçirir, sitem ettiğim şeyin muhatabı burada değil. Keşke burada olsalar da sitem etmesem. :D
Misal visual studio da "Convert." Den sonra ne yazacağını hatırlamıyorsan sana seçenekleri çıkarıyor. Ama php ide de bu özellik yoksa hatırlamadığın her kodu google da aramak zorundasın. Bu da ciddi vakit kaybı.
Aslında tam olarak bunu söylüyorum, bir süre sonra bu kayıplar azalır, fonksiyonlar kafanda oturur. Sonra bunu ticari bir işe çevirirsen ve hıza ihtiyaç duyarsan IDE kullanmak daha rasyonel olur.
 
İşte ben google ararken kafam o kadar çok karışıyor ki bildiklerim de gidiyor o arada :D ama tamamlayınca orada 1-2 sefer gördüm mü daha unutmuyorum. ToString, ToDouble, ToFloat vs bunları dahada unutmam. Hatta ben bunları yazarken VS'da artık otomatik tamamlatmıyorum bile. Direk elle yazıyorum. Bende mantık ters işliyor sanırım :D
 
Bende mantık ters işliyor sanırım
Sende mantık ters işlemiyor. Yöntemine "kervan yolda düzülür" mantığı denebilir. Önce yapmak istediğin şeyin ne olduğunu öğrenip sonra yaparsan bahsettiğin olmaz. Sen kabiliyetlerin yatkın olduğu için yaparken öğrenmek istiyorsun gibi duruyor. Bende de var hiç iyi bir şey değil bu! :rolleyes:
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,865
Mesajlar
100,039
Üyeler
2,485
Son üye
viesva

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top