Nerede hata yapıyorum? STM32F103 devresi.

2 tane sorum var. Reset kısmında bir hata olabilir mi? Direnci ve kondansatörü söküp dener misin? Bir de 32khz kristal kısmında neden 100nf kondansatör var?

2 tane sorum var. Reset kısmında bir hata olabilir mi? Direnci ve kondansatörü söküp dener misin? Bir de 32khz kristal kısmında neden 100nf kondansatör var?
Reset vccye cekili, pullup calisiyor. orda routingde hata oldugu icin decoupling kapasitoru soktum, RTC osilatorunu zaten kullanmiyorum ama kapasitoru kontrol edeyim

8mhz kristali söktüm, hala aynı.
1746357680480.png

şuan sadece kartta STM32, decoupling kapasitörler boot0 ve 1 için pulldownlar ve reset için pullup bağlı

Cipin tum Vdd ve Vdda pinlerinin 3v3 ile irtibatli oldugunu avometre duduk modunda emin ol.
Cipin tum Vss ve Vssa pinlerinin Gnd ile irtibatli oldugunu avometre duduk modunda emin ol.

Reset butona basinca RST pininin low, basilmadiginda 3v3 oldugundan emin ol.

STLinki PCye bagla ve cihazinin windows tarafindan algilandigindan emin ol.

Kartina beslemeyi ver. 3v3 Vdd voltajindan emin ol.

SWD baglantisini yap.

Target/Setting menude ayarlamalari asagidaki gibi yap.

1746358009476.png

STlink programinda Target/Connect yapip Programin ciple baglanti kurmasini dene. Bir kac kez dene.

Olmuyorsa reset butonu basili iken ayni islemi yap (Target/Connect butonuna bas) ardindan T kadar sure sonra reset butonundan parmagini cek. (Once Connect diyorsun sonra reseti serbest birakiyorsun)

Burdaki T icin sayisal deger veremeyecegim ama mesela 1/4 sn dene. diger denemelerde biraz daha kisa biraz daha uzun dene.
En az 10 kez dene.

Birinden birinde baglanti kurmasi lazim.

Halen kurmuyorsa kartta cok ciddi bir temizlik yap.

Cipin tum Vdd ve Vdda pinlerinin 3v3 ile irtibatli oldugunu avometre duduk modunda emin ol.
Cipin tum Vss ve Vssa pinlerinin Gnd ile irtibatli oldugunu avometre duduk modunda emin ol.

Reset butona basinca RST pininin low, basilmadiginda 3v3 oldugundan emin ol.

STLinki PCye bagla ve cihazinin windows tarafindan algilandigindan emin ol.

Kartina beslemeyi ver. 3v3 Vdd voltajindan emin ol.

SWD baglantisini yap.

Target/Setting menude ayarlamalari asagidaki gibi yap.

41790 eklentisine bak

STlink programinda Target/Connect yapip Programin ciple baglanti kurmasini dene. Bir kac kez dene.

Olmuyorsa reset butonu basili iken ayni islemi yap (Target/Connect butonuna bas) ardindan T kadar sure sonra reset butonundan parmagini cek. (Once Connect diyorsun sonra reseti serbest birakiyorsun)

Burdaki T icin sayisal deger veremeyecegim ama mesela 1/4 sn dene. diger denemelerde biraz daha kisa biraz daha uzun dene.
En az 10 kez dene.

Birinden birinde baglanti kurmasi lazim.

Halen kurmuyorsa kartta cok ciddi bir temizlik yap.
Resete basili tutarken ilk basta karti algiladi,
14:37:34 : ST-LINK SN : 28003500032D353436455744
14:37:34 : V2J37S7
14:37:34 : Connected via SWD.
14:37:34 : SWD Frequency = 4,0 MHz.
14:37:34 : Connection mode : Connect Under Reset.
14:37:34 : Debug in Low Power mode enabled.
14:37:34 : Device ID:0x410
14:37:34 : Device family :STM32F10xx Medium-density
14:37:35 : Can not read memory!
Disable Read Out Protection and retry.

bu logu verdi
basili tutup cekince, 1sn 2sn 1/2sn vb denedim hicbirinde baglanti kuramadi.
resetten cekiliyken zaten kuramiyordu. ama en azindan bir yanit alabildim. umutluyum :D

Fakat dusununce, neden boyle yapiyor ki? islemci ayni islemci, reset ayni reset. bir sey fark etmiyor. bluepillde sak diye baglanirken kendi pcbmde neden sıkıntı cekiyorum?

Sanırım cozdum, ilk connecte basip sonra resete basip cekince stm32f103 oldugunu algiliyor, fakat icini okuyamiyor, cok kisa sureli baglaniyor sanirim, cunku eger resete surekli basarsam algilamiyor bile. ama reseti cekip birakinca da sadece stm32f103 oldugunu algiliyor ve icini okuyamadan connectedden disconnectede geciyor. neden mi yapiyor? hic bir fikrim yok. arastiracagim simdi.

Tamam simdi STLink programinda Erase chip yap.

JTAG engine ve MCU birbirinden buyuk olcude bagimsiz cihazlar.

SWD pullup ve SWCLK pulldown icin 10K inatci durumlarda bazen faydali oluyor.

Keza SWD ve CWCLK hatlarina scop probu ile dokunmakta inatci durumlarda cok faydali oluyor.

Son düzenleme:
Tamam simdi STLink programinda Erase chip yap.

JTAG engine ve MCU birbirinden buyuk olcude bagimsiz cihazlar.

SWD pullup ve SWCLK pulldown icin 10K inatci durumlarda bazen faydali oluyor.

Keza SWD ve CWCLK hatlarina scop probu ile dokunmakta inatci durumlarda cok faydali oluyor.
Saniyorum ki ST-Link sorunlu bendeki, calisan bluepillere baglamayi denedim baglanmadi. Ayni sekilde onceki postta dedigim cok kisa sureli baglanma olayini bazen yapiyor bazen yapmiyor . yeni bir tane alip dediginizi deneyecegim.

Saniyorum ki ST-Link sorunlu bendeki, calisan bluepillere baglamayi denedim baglanmadi. Ayni sekilde onceki postta dedigim cok kisa sureli baglanma olayini bazen yapiyor bazen yapmiyor . yeni bir tane alip dediginizi deneyecegim.
Tavsiyem empastordan ucuz bir st linkli nucleo alın çok daha sorunsuz çalişirsiniz

Stlinkle bozuk olmasına rağmen uğraşmaya devam ederken... bir saniyeliğine içindeki veriyi okudu. garip. sonradan tekrar bağlantısı kesildi ama.

Forum istatistikleri

Konular
7,713
Üyeler
3,115
Son üye
Ömer şahin

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back