İşlemcinin besleme pinlerini multimetre de kısa devre modunda bakar mısın? Yani işlemcinin üzerindeki 3.3v ile gnd arasında kısa devre vb var mı ona bir bak.
İşlemcinin besleme pinlerini multimetre de kısa devre modunda bakar mısın? Yani işlemcinin üzerindeki 3.3v ile gnd arasında kısa devre vb var mı ona bir bak.
hayır yok hepsini kontrol ettimİşlemcinin besleme pinlerini multimetre de kısa devre modunda bakar mısın? Yani işlemcinin üzerindeki 3.3v ile gnd arasında kısa devre vb var mı ona bir bak.
Yukarıda bahsettiğim appnote'da reference design var. Ona bakabilirsin.bluepillin internetteki çoğu şeması doğru değil, zaten bu tasarimi o dogru olmayan semalardan birinden referans alarak yaptigim icin supheliyim
teşekkürler, kontrol edeyimYukarıda bahsettiğim appnote'da reference design var. Ona bakabilirsin.
evet, ilk orda flashladim sokup pcbme aldim sonra acaba yaktim mi diye geri bluepille lehimledim icini okuyabiliyordum, geri pcbye takinca yine okuyamiyorum.İşlemciyi bir bluepill kartına takıp denedin mi?
O zaman PCB de bir hata olabilir. Tam inceleyip döneyim.evet, ilk orda flashladim sokup pcbme aldim sonra acaba yaktim mi diye geri bluepille lehimledim icini okuyabiliyordum, geri pcbye takinca yine okuyamiyorum.
Reset vccye cekili, pullup calisiyor. orda routingde hata oldugu icin decoupling kapasitoru soktum, RTC osilatorunu zaten kullanmiyorum ama kapasitoru kontrol edeyim2 tane sorum var. Reset kısmında bir hata olabilir mi? Direnci ve kondansatörü söküp dener misin? Bir de 32khz kristal kısmında neden 100nf kondansatör var?
Resete basili tutarken ilk basta karti algiladi,Cipin tum Vdd ve Vdda pinlerinin 3v3 ile irtibatli oldugunu avometre duduk modunda emin ol.
Cipin tum Vss ve Vssa pinlerinin Gnd ile irtibatli oldugunu avometre duduk modunda emin ol.
Reset butona basinca RST pininin low, basilmadiginda 3v3 oldugundan emin ol.
STLinki PCye bagla ve cihazinin windows tarafindan algilandigindan emin ol.
Kartina beslemeyi ver. 3v3 Vdd voltajindan emin ol.
SWD baglantisini yap.
Target/Setting menude ayarlamalari asagidaki gibi yap.
41790 eklentisine bak
STlink programinda Target/Connect yapip Programin ciple baglanti kurmasini dene. Bir kac kez dene.
Olmuyorsa reset butonu basili iken ayni islemi yap (Target/Connect butonuna bas) ardindan T kadar sure sonra reset butonundan parmagini cek. (Once Connect diyorsun sonra reseti serbest birakiyorsun)
Burdaki T icin sayisal deger veremeyecegim ama mesela 1/4 sn dene. diger denemelerde biraz daha kisa biraz daha uzun dene.
En az 10 kez dene.
Birinden birinde baglanti kurmasi lazim.
Halen kurmuyorsa kartta cok ciddi bir temizlik yap.
Saniyorum ki ST-Link sorunlu bendeki, calisan bluepillere baglamayi denedim baglanmadi. Ayni sekilde onceki postta dedigim cok kisa sureli baglanma olayini bazen yapiyor bazen yapmiyor . yeni bir tane alip dediginizi deneyecegim.Tamam simdi STLink programinda Erase chip yap.
JTAG engine ve MCU birbirinden buyuk olcude bagimsiz cihazlar.
SWD pullup ve SWCLK pulldown icin 10K inatci durumlarda bazen faydali oluyor.
Keza SWD ve CWCLK hatlarina scop probu ile dokunmakta inatci durumlarda cok faydali oluyor.
Tavsiyem empastordan ucuz bir st linkli nucleo alın çok daha sorunsuz çalişirsinizSaniyorum ki ST-Link sorunlu bendeki, calisan bluepillere baglamayi denedim baglanmadi. Ayni sekilde onceki postta dedigim cok kisa sureli baglanma olayini bazen yapiyor bazen yapmiyor . yeni bir tane alip dediginizi deneyecegim.