Uzaktan akü voltaj takibi

aküyü ve paneli bir direğe monte et, direğe de hareket sensörü ile elektrik ver, üstüne de yüksek voltaj - ölüm tehlikesi uyarı levhası ekle. direkteki elektriğin çok yüksek olmasına gerek yok dokununca hissedecek kadar çarpması yeterli. önemli olan korkutma faktörü.

tabi direğin de sağlam olması lazım. yoksa inat eder kürekle falan devirirler.

zaten elektrik öldürmeyecek ama korkutacak seviyede olacak. sistemin esası hayvanlar içim elektrikli çit. oraya dokunup kalp hastası vs. ise de ölebilir. aynı risk değil mi, hatta daha büyük risk ?

Yine küçük bir uyarı: LoRa kullanım için herhangi bir lisansa gerek yok. Ama göndermene izin verilen paket boyutu ve sıklığı sınırılı. Tabii ki dağın tepesinde bunun ile kimse ilgilenmez. Ama başka bir zaman ve başka bir ortamlarda bu önemli olabilir.

Betona gömülmese de öyle gösterilebilir. Üzerine kapanmış beton kutu olacak. Fakat altı açık. Aküyü taşımak gerekirse betonu kaldırabilirsiniz. Kötü amaçlı kişi betonu görünce belki vaz geçer

Net söyleyemem, ama fikrimce, elektrik çarpması sonucu ölümle veya hasarla neticelenen kaza olursa mekan sahibinin başı derde girer.
Valla ben bu sene başta ayı kapanı felan düşündüm o saatte benim arazimde ki aküyü koyduğumuz arazinin yolla olan kısmının diğer ucu diğer ucuda dereye ve büyük hendeklere bakıyor zaten hani zaten oradan niye girdi diye kimse şey olmaz ama şu tabela işini düşünüyorum aslında çok mantıklı hem uyarı olur böyle göz korkutmaya hem paneli ve alıcı verici anteni oraya koyup iletimi sağlarım diye düşnüyorum.

Lora'nın işte dezavantajı sadece basit komutlar vs. gönderiliyor o da aslında bana yeter yani şuanlık 2 alternatif kafama oturdu bugün itibariyle.

1. yol : eve bi 4g modem alıp wifi açıp, evin garajı (yaklaşık yükseklik 5mt'den de fazlaydı) oraya bi tane cpe 210 gibi sinyal yükseltici bir şey koysam direkt 1 tane tarlaya bakacak şekilde (700mt'de olan en yakın olana yani) acaba o tarladaki şeye takacağım bi 5-10km iletim sağlayan wifi modül ile diğer tarlalara her birine yani şey gibi düşünün bunu en uzağa 4 yakın olana da 1 . tarla diyeeyim. 1. tarla evdeki wifi'e bağlı, 2. tarla 1. tarlaya 3, 2. tarlaya ve 4, 3. tarlaya bağlı wifi olacak (hepsinin arası yaklaşık 700-1000mt arası) böylece hem bi wifi kamera sensörler anlık bildirim gibi alarm sistemi vs. koyabilirim gibi düşündüm. (Kamerayı çaldırmasak bari :D) Bi direk yapıp anten ve kamera oraya tarlayı ve aküleri görecek şekilde.

2. yol : lora'laral beraber 4 tarla birbiri ile iletişim kuracak 1. yakın olan tarlaya kadar veri gelecek evden o lora'ya gene bağlantı gibi en azından 4 tane akü şarj durumunu bana atıyorum 4 saatte bir güncellese bile kafi wifi işine veya 4g modeme sonra da bakarım.

Ben olsam 2 farklı ve birbirinden bağımsız yoldan ilerlerdim:
- Öncelik olarak akünün şarj seviye kontrolünü sağlardım. Herhalde ESP32 ve ESP-NOW kullanırdım. İyi bir anten ve arada bir engel olmayınca 16km aşan testler var.
- Bundan bağımsız hırsızlığa karşı uygun bir yöntem bulmaya çalışırdım.

Ben olsam 2 farklı ve birbirinden bağımsız yoldan ilerlerdim:
- Öncelik olarak akünün şarj seviye kontrolünü sağlardım. Herhalde ESP32 ve ESP-NOW kullanırdım. İyi bir anten ve arada bir engel olmayınca 16km aşan testler var.
- Bundan bağımsız hırsızlığa karşı uygun bir yöntem bulmaya çalışırdım.
En başta bende bundan başlayım hocam belki proje hoşumuza giderse eğer patrondan onay çıkarsa 4 tarlaya 4 wifi kamera + sim kartını yapıştırız. Peki Bu akü şarj kontrol şeyi ve bunun iletimi için neler gerkeiyor bana tam liste olarak :D

En başta bende bundan başlayım hocam belki proje hoşumuza giderse eğer patrondan onay çıkarsa 4 tarlaya 4 wifi kamera + sim kartını yapıştırız. Peki Bu akü şarj kontrol şeyi ve bunun iletimi için neler gerkeiyor bana tam liste olarak :D
Aslında bu isteğime benzer emsal proje de varsa onu da aratıp bakarak hem kod kısmında hem kurulum kısmında kolaylık olur bana ama sizin varsa öneriniz?

Bunun maliyeti epey yüksek olacaktır bir de bu techizatlar çalınöaya daha elverişli aküyü bırakıp bunları toplayıp gidebilirler :katil2:

Aslında uygun dron programlama ile domuzlara bile müdahale edilebilir. Hareket algılandı, dron havalandı ve tarlaya ulaştı. Görüntü işleme ile domuzun lokasyonu tespit edildi ve domuza doğru dalışa geçildi. Domuz neye uğradığını şaşırdı ve topukladı. Dron, domuzu tarla sınırlarının dışına eskort etti ve üsse geri döndü :D

Aslında uygun dron programlama ile domuzlara bile müdahale edilebilir. Hareket algılandı, dron havalandı ve tarlaya ulaştı. Görüntü işleme ile domuzun lokasyonu tespit edildi ve domuza doğru dalışa geçildi. Domuz neye uğradığını şaşırdı ve topukladı. Dron, domuzu tarla sınırlarının dışına eskort etti ve üsse geri döndü :D
Vay be aslında çok iyi proje çıkar bundan böyle, bide drone için kablosuz şarjlı otomatik kalkış inişli bir pist yaparım. Bide eğer taşıma kapasitesi olursa mesela hazneye böyle zararsız ama hani domuzun olduğu yere atınca ses çıkartacak korkutacak bir şeyler yükleriz bide of of projeye gel :) Ama işte maliyetler biraz bu iş abartı olur aslında bi drone olsa diğer şeyler çok sorun değilde.

Bence hiçbir ikna unsuruna gerek yok. Dronun sesi ve rüzgarının yakınında hiçbir domuz rahat edemez ve kaçar.

Ama insan şeklindeki domuzlar için belki de yanıp sönen kırmızı mavi ışık, siren sesi ve "teslim ol!" çağrısı eklenebilir :katil2:

fikrimce, yabancılara safari turları organize edilirse, tarla da sağ kalır, domuz başına para da öderler. :)

Alternatif çözüm olarak aküye airtag eklenebilir yanına bir iphone gelince konum bilgisi güncellenir

Forum istatistikleri

Konular
7,726
Üyeler
3,119
Son üye
İsmail16

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back