Mini, reduktorlu DC motor hakkinda

Mikro Step

Kıdemli Üye
Asagida fotosu gorunen DC motorun arkasindaki sensor nasil bir seydir.
A ve B kanali olmak uzere quadrature calisan bir encodermi? Tur basina cozunurlugu nedir?

1750013188043.png

Ben enkodersiz halini manyetik karıştırıcıda kullanmıştım. Biraz sesli çalışıyor.

Asagida fotosu gorunen DC motorun arkasindaki sensor nasil bir seydir.
A ve B kanali olmak uzere quadrature calisan bir encodermi? Tur basina cozunurlugu nedir?

42345 eklentisine bak
Eğer bu motoru diğer konunuzdaki hassas projede kullanacaksanız bu şekil encoder sizin işinizi bozmaz mı ? motorun şaftında çünkü gearboxun değil. e arada backlash olacak ve bu motorlar zaten baya dandik arkada encoder 1 diyorsa 0.9 gidecek mesela

Saticinin sitesinde minik bir bilgi buldum fakat devir basina kac pals verdigini yazmamislar. Muhtemelen 1'dir belki de 2.

42346 eklentisine bak
Disk mıknatıs ise; manyetik kutuplar disk üzerinde nasıl oluşur? N-S iki kutup mu? N-S-N-S dört kutup mu?

@0xyit; mesela motor 7500 d/d ile dönerken, redüktör çıkışı 250d/d ise güzel olmaz mı?
Ayrıca iki pals arasında, mcu ile sayaç çalıştırırsanız hassas devir okuması yapılabilir.

Ek :
Birden fazla kutup çifti yapmak mümkünmüş:

Son düzenleme:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,920
Üyeler
3,173
Son üye
apnr

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back