12V 20A girişli ayarlanabilir güç kaynağı için DC-DC regülatör tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar,

Amatör olarak ayarlanabilir bir güç kaynağı yapmaya çalışıyorum. Şu an elimde aşağıdaki ekipmanlar mevcut:

Mevcut Malzemeler:
12V 20A 300W güç adaptörü

Voltaj ve amper ölçüm ekranı

Banana jack çıkışlar

Henüz potansiyometre almadım (10K mı 100K mı uygun olur, karar veremedim)

Sorularım:
Potansiyometre olarak 10K mı 100K mı kullanmam daha sağlıklı olur? Ayar yaparken hangisiyle daha hassas ve rahat kontrol sağlanır?

Daha önce aşağıdaki ürünü satın almıştım:
300W 20A DC-DC voltaj düşürücü (buck converter)
Bu ürünü 12V 20A adaptörle çalıştırmaya çalıştığımda:

Voltmetre çok zayıf/parlaklığı düşük şekilde yanıyor

DC motoru çok güçsüz dönüyor

Potansiyometreyle voltaj ya da amper ayarı yapamıyorum

Bu normal bir durum mu yoksa cihaz arızalı olabilir mi?

Sizce bu kullanım için uygun ve gerçekten işe yarayan bir DC-DC voltaj regülatörü tavsiye edebilir misiniz?
Hedefim: 12V girişten ayarlanabilir çıkış (örneğin 1.25V - 36V arası) ve en az 10A çıkış verebilmesi.

Şimdiden önerileriniz ve yardımınız için teşekkür ederim!
Herkese kolay gelsin.

Bahsettiğiniz modül ile daha önce amatör bir güç kaynağı yapmıştım.

Sorunsuz çalışmakta.

Önce siz ne yaptınız bir resimlerin görelim. Modifiyeleri nasıl yaptınız onları da ekleyin.

Voltmetrelerin düşük ışık vermesi beslemesini ayrı yapmadığınız için olabilir.

Elinizdeki malzemeler ile istekleriniz arasında tutarsızlık var.

Giriş 12V ... Çıkış 1.25*36V ise hem buck hemde bust konvertör lazım. Sadece buck ile bu isteğinizi yapamazsınız.
Diğer bir husus: Giriş gücünüz 12Vx20A = 240Watt, çıkışta istediğiniz güç 36Vx10A = 360 Watt,
Uygun konvertörü bulsanız/yapsanız bile adaptörünüzü değiştirmeniz veya beklentilerinizi aşağıya çekmeniz gerekir.

Giriş 12V ... Çıkış 1.25*36V ise hem buck hemde bust konvertör lazım. Sadece buck ile bu isteğinizi yapamazsınız.
Diğer bir husus: Giriş gücünüz 12Vx20A = 240Watt, çıkışta istediğiniz güç 36Vx10A = 360 Watt,
Uygun konvertörü bulsanız/yapsanız bile adaptörünüzü değiştirmeniz veya beklentilerinizi aşağıya çekmeniz gerekir.
bana bir uygun liste yapabilirmisiniz

Bahsettiğiniz modül ile daha önce amatör bir güç kaynağı yapmıştım.

Sorunsuz çalışmakta.

Önce siz ne yaptınız bir resimlerin görelim. Modifiyeleri nasıl yaptınız onları da ekleyin.

Voltmetrelerin düşük ışık vermesi beslemesini ayrı yapmadığınız için olabilir.

bu videoyu izleyebilirmisiniz

Ekler

• video_2025-06-30_21-11-44.mp4
    26.1 MB

Forum istatistikleri

Konular
7,907
Üyeler
3,168
Son üye
zolotoy

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back