Demonte laboratuvar güç kaynağı sorunu

Devre şeması okuyabildiğini belirtmedin, ama ben gene de devre şemasını koyayım. Devrede sadece U1 kalsın, U2 ve U3 sök. U1 çıkşında 10V gibi bir değer olması lazım. Ölçümü şaseye göre yap, yani güç kaynağının eksi çıkışı.

Bu şekilde aşama aşama gitmen lazım. U1, voltaj referansını üretiyor ve bağımsız olarak doğru çalıştığını test edebilirsin.

Her şeyi monte edip test edersen, ya çalışır, ya çalışmaz. Çalışırsa sorun yok, çalışmazsa problemi bulmak daha zor olur.

1752329870701.png

Ölçmeye devam...
öncelikle bu transistörün altındaki opamp'ın beslemelerini kontrol et. Sonra da diğer opampların beslemesini kontrol et. 4 nolu bacaklarında -2.1V civarı voltaj olmalı. Diğer bacağı unttum. 7 yada 8 nolu bacak olması lazım. Ve orada olması gereken voltajıda unuttum. :)
Teşekkürler TL081 4 bacakta4,3 civarında - voltaj var 6 bacakta 3 volt civarı 7 bacakta 26 volt 8 bacakta 0,5 volt gibi bir değer var

Last edited by a moderator:
Devre şeması okuyabildiğini belirtmedin, ama ben gene de devre şemasını koyayım. Devrede sadece U1 kalsın, U2 ve U3 sök. U1 çıkşında 10V gibi bir değer olması lazım. Ölçümü şaseye göre yap, yani güç kaynağının eksi çıkışı.

Bu şekilde aşama aşama gitmen lazım. U1, voltaj referansını üretiyor ve bağımsız olarak doğru çalıştığını test edebilirsin.

Her şeyi monte edip test edersen, ya çalışır, ya çalışmaz. Çalışırsa sorun yok, çalışmazsa problemi bulmak daha zor olur.

42750 eklentisine bak
Merhaba Teşekürler Bilginiz İçin Devre şeması okuma olayı zayıf diyebilirim. Asil Meslek elektrik Elektronik Amatör olarak çalışmak bazı şeyleri çözüme ulaştırmak. Artık çoğu elektrikli aletleride elektronik devreler yerini aldı ikisini bir yürütmek amacım elimden geldiğince ama tekniğini anlayarak kolay gelsin emeğinize sağlık

Teşekkürler TL081 4 bacakta4,3 civarında - voltaj var 6 bacakta 3 volt civarı 7 bacakta 26 volt 8 bacakta 0,5 volt gibi bir değer var
Bir konuda hem benim hem Taydinin mesajlarını görüyorsan, beni boş ver Taydin ne söylüyorsa onu yap. Onun söylediği ölçümleri yap. Ben dereysem o deniz. :)

42750 eklentisine bak
Merhaba u1 çıkışta (6 . bacakta) hiç voltaj yok 8 bacak ve 1. bacakta 25 voltaj alabiliyorum

Merhaba u1 çıkışta (6 . bacakta) hiç voltaj yok 8 bacak ve 1. bacakta 25 voltaj alabiliyorum

U2 ve U3 sökülü iken mi denedin? Bu önemli. Eğer U2 ve U3 sökülü iken U1 çıkışında voltaj yoksa, U1 in kendisi bozuk olabilir. Veya etrafındaki komponentler yanlış lehimlenmiştir (D8 doğru yönde mi bağlı?), lehimler iyi değildir (göz kontrolü) veya dirençler yanlış yere bağlanmıştır.

U1 in merkezinde olduğu devre, referans voltajını üretiyor. Onu tek başına çalışır hale getirmeden başka hiçbir ölçümü yapmanın bir anlamı yok.

U2 ve U3 sökülü iken mi denedin? Bu önemli. Eğer U2 ve U3 sökülü iken U1 çıkışında voltaj yoksa, U1 in kendisi bozuk olabilir. Veya etrafındaki komponentler yanlış lehimlenmiştir (D8 doğru yönde mi bağlı?), lehimler iyi değildir (göz kontrolü) veya dirençler yanlış yere bağlanmıştır.

U1 in merkezinde olduğu devre, referans voltajını üretiyor. Onu tek başına çalışır hale getirmeden başka hiçbir ölçümü yapmanın bir anlamı yok.
Evet u2 ve u3 sökülü iken u1 çıkışında voltaj alamadım. Etrafındaki kompanatları tekrar kontrol edeceğim. D8 doğru yönde. Devre ilk geldiğinde montaj ettiğimde çalışıyordur sanıırm sonradan kısa devreden sonra böyle olmuştu bende tek tek kontrol ettim hatta u1 hariç diğer u2 ve u3 soketli yapmıştım sok tak test daha kolay olsun diye. Şimdi öncelikle u1 de söküp soketli yapmak istiyorum.oraya yeni entegre takıp dediğiniz 10 volt testine bakıp diğer entegreleri takacağım duruma göre yazacağım tşkler. Not olarakta r1 drenci 2,2k de hafif ısınma oluyor bu normalmidir

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
7,984
Üyeler
3,187
Son üye
greenman

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back