3S 40A BMS Çıkış vermeme sorunu

hexsagon

Üye
Merhabalar iyi forumlar dilerim,

Geçen günlerde matkabımın bataryasını yeniledim ilk başta herşey güzeldi çalışıyordu sonradan giriş çıkış uçlarını söküp yeniden takmam gerekti. Lehimlemeden sonra bms çalışmamaya başladı

Çıkıştan boşta ölçülen voltaj;

WhatsApp Image 2025-07-18 at 16.28.10.jpeg

BMS öncesi voltaj;

WhatsApp Image 2025-07-18 at 16.28.09(1).jpeg

Yükte voltaj;

WhatsApp Image 2025-07-18 at 16.28.07.jpeg

BMS bağlantıları;

WhatsApp Image 2025-07-18 at 16.38.07.jpeg

Bağlantılarda herhangi bir kopma vs. söz konusu değil hatta hücreler şarj da oldu bms üstünden ama yük bindiği zaman voltaj kesiyor sorunun ne olduğunu anlayamadım ? (Kısa devre vs. gibi bir olay gerçekleşmedi) yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Çıkış uçlarına, polariteye dikkat ederek, 100 UF 25 v kondansatör takın.
Sonucu buradan paylaşırsınız.

16V 220uF bulabildim çıkışta yine problem var kondansatörü bile doldurmuyor hatta takalı 5 dk dan fazla oldu kondansatör 6.3V civarında yavaş yavaş artıyor.
WhatsApp Image 2025-07-18 at 18.00.37.jpeg

Hatta kondansatör dolsun diye şarja taktım ama kondansatör ısınınca çıkardım şarj kaynağının voltajı yüksekti sanırım

B
16V 220uF bulabildim çıkışta yine problem var kondansatörü bile doldurmuyor hatta takalı 5 dk dan fazla oldu kondansatör 6.3V civarında yavaş yavaş artıyor.
42871 eklentisine bak

Hatta kondansatör dolsun diye şarja taktım ama kondansatör ısınınca çıkardım şarj kaynağının voltajı yüksekti sanırım
BMS kartta arıza var. Bağlantıları kontrol edin.

Üstadım bu kartın arkasında da birşeyler olma ihtimali var mı?
Çıkışta 6v3 olmamalı.
Bağlantıların kontrol edilmesi gerekir.
1- 4v2
2- 8v4
3- 12v6
Hücrelerin doluluğuna göre biraz eksik değerler olabilir.
Çıkış 6v3 se bir şeyler ters gidiyordur.

Önce bağlantıları kontrol edip, voltajların tam çıkmasını sağlayın.
Sonra kondansatörü takıp anlık yüklenmeler de bms kartın çıkışı kapatmasını atlatırsınız.

Kolay gelsin.

Forum istatistikleri

Konular
8,008
Üyeler
3,191
Son üye
iclal

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back