Vidalı mil yataklama

0xyit

Aktif Üye
Vidalı milleri güzelce aldık ve boyutuna göre kestirdik, şimdi uçlarını yataklamak istiyoruz, fakat uçları düz olmadığı için tabii ki uç yataklarının hiç birine uymayacak ölçüsü. uç tarafları tornalattırmadan yataklamak mümkün değil mi? tornacılar çok pahalı fiyat çekiyor 3 tane olunca parça.

1755312085646.jpeg

Ultra precision bir durum yoksa bunlar iş görür. Eğer daha profesyonel durum varsa

1755312168097.png

Buraya bakılabilir.

43358 eklentisine bak

Ultra precision bir durum yoksa bunlar iş görür. Eğer daha profesyonel durum varsa

43359 eklentisine bak

Buraya bakılabilir.
Hocam konu hakkında hiç bilgim yok ama aklıma şöyle bir şey geldi. Mil uçlarına diş ölçüsünde somun koyularak somunda zemine bir şekilde sabitlenerek sonsuz civata mantığıyla çalıştırılsa çok mu uyduruk olur.

Hocam burada görseller var. Fikir verebilir.

Evet bu kadar güzel-hassas ve estetik cihaza benimki biraz kamyoncu kafası olmuş. Ne de olsa babamdan amcam da 40 ar sene kamyonculuk yaptı. Genler çekiyor herhalde.

Vidalı miller yüzey sertleştirmesine tabi tutuluyor, o yüzden fiyatları çok pahalı olan seramik kater ucu ile işlenmesi gerekiyor. Bu meretleri de çok dikkatli katere sıkmak gerekiyor. Az sıkarsan titreşimden çatlıyor. Çok sıkarsan vida çatlatıyor. Keserken fazla hızlı ayarlarsan çatlıyor. Kesme derinliği fazla ise çatlıyor. Devir çok az ise çatlıyor.

Belki çok sayıda uç harcayarak normal kater ucu ile de kesilebilir, denemek lazım.

bu zaten trapez somunlarda böyle çalışıyor, ama ballscrew dediğimiz meretlerde hiç böyle yapanı görmedim bir nedeni vardır herhalde

Vidalı miller yüzey sertleştirmesine tabi tutuluyor, o yüzden fiyatları çok pahalı olan seramik kater ucu ile işlenmesi gerekiyor. Bu meretleri de çok dikkatli katere sıkmak gerekiyor. Az sıkarsan titreşimden çatlıyor. Çok sıkarsan vida çatlatıyor. Keserken fazla hızlı ayarlarsan çatlıyor. Kesme derinliği fazla ise çatlıyor. Devir çok az ise çatlıyor.

Belki çok sayıda uç harcayarak normal kater ucu ile de kesilebilir, denemek lazım.
sıcaklığa maruz bırakılıp yumuşatılıp öyle tornalanması gerek değil mi

Sanırım bunu sanayide bulmak çok zor özellikle benim yaşadığım küçük şehirde

Belki bakırdan bir çene yaparsın, bu çene de mili çepeçevre sarar, her yerine temas eder. Bu çeneye mili sıktıktan sonra, ucunu hızlıca oksi asetilen ile portakal kırmızısı yaparsan olur. Bakır çene ısının çoğunu emer ve böylece sadece işlenecek yer yumuşamış olur.

Ama çok hassas iş istiyorsan, ısıtmanın yaratacağı şekil değişikliğini ve iç gerilmeleri istemezsin. Bende var bu seramik kater uçlarından. Daha önce bir mili işlemiştim, ama doğru parametreleri yakalayana kadar da birkaç uç heba etmiştim. Şimdi parametreleri unuttum tabi, tekrar gerekse gene aynı süreçten geçeceğim :)

Sertleştirilmiş tabaka kalınlığı birkaç milimetre. Aşırı ısıtmadan taşlamak çok sabır ister. Sürekli suyla soğutmak lazım.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,138
Üyeler
3,241
Son üye
eec

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back