SEQURE Taşınabilir Havyalar

volta

Kıdemli Üye
Katılım
31 Mart 2021
Mesajlar
1,907
JBC ve HAKKO gibi kaliteli (özellikle JBC) havyaları kullanmak isteyen ama bütçesi elvermediği için kullanamayan buna daha ekonomik çözüm arayan kişiler için üretilmiş havyalar var. Bunlar genelde istasyon şeklinde satılıyor ve bunların fiyatları da öyle çokta uygun değil(özellikle JBC klonları için pahalı bile denilebilir). Bu tip havyalara bakınırken SEQURE havyalarla karşılaştım. Hem T12 (Hakko) hem C210 ve C115 (JBC) uçlarla kullanmak için TS100 tarzı havyalar üretmişler. Yani hangi ucu kullanmak istiyorsak ona uygun havyayı alacağız ve buradan da orjinal bir uç alacağız ve güzel bir havyaya sahip olacağız. Tabii ben bu havyaların hiçbirini kullanmadım ama tahminen ortalamanın altında bir performans vereceğini sanmıyorum. Sizlerin de ilgisini çeker diye burada sizinle paylaşmak istedim. S20 modeli JBC C115 uçlarla S60 modeli JBC C210 uçlarla SI012 / SI012 Pro modelleri ise Hakko T12 uçlarla (Sanırım aynı zamanda TS100 uçlarla) uyumlu. Fiyatları kargo+gümrük dahil yaklaşık 1200-1400 TL arası. Bence eğer ortalama bir performans veriyorsa fiyatları çok uygun sunduğu olanakların yanında. Sonuçta TS100'ün toplamda 5-6 tane uç çeşidi var ama JBC ve Hakko T12 çok geniş uç çeşitliliğin sahip. Aşağıya ürünlerin aliexpress linkini bırakıyorum ilgilenenler için. Ama bir daha söylüyorum bunları hiç kullanmadım sadece bende iyi izlenim oluşturdu diyebilirim. Sonra sana güvendik aldık ürün tırt çıktı demeyin :) .



 
Bütçesi kısıtlı bir hobici için çok güzel bir çözüm bu havya. Orijinal JBC uç ile kullanılınca gerçek bir JBC makina ile arasında nasıl bir fark olabilir, aklıma birşey gelmiyor. Hatta üzerinde açık kaynak yazılım çalışıyorsa, birçok programcı tarafından gözden geçirildiği için PID gerçeğinden daha iyi de olabilir :)
 
Sanırım şu farklar olur:

1) Ayarlanan sıcaklığa daha geç ulaşır. Hobicinin o kadar acelesi yoktur :)
2) USB bazlı olduğu için maksimum güç USB portunun vereceği güç ile sınırlıdır. Ancak çok fazla katmanlı bir PCB nin ground plane ile iştigal ediyorsan bir fark görürsün.
3) Diğer seri üretime yönelik özelliklerden mahrum oluyorsun (ısı profili tanımlama, merkezi programlama, vs)
 
Bu markanın birde SQ001 diye bir modeli var. TS100 uçlarıyla çalışıyor. Şekil olarakta TS100'ün aynısı. Buna IronOS firmware'ini atmışlar. Kendi yazılımı açık kaynak mı bilmiyorum ama IronOS açık kaynak. Yani açık kaynak değilse bile açık kaynak haline getirilebiliyor. Belki diğer modellere de böyle firmware atılabiliyordur.


 
Son düzenleme:
IronOS'un github sayfasında S60 modeli ile tartışmalar dönüyor. Muhtemelen yakında S60 desteği gelecek.

 
Sequre yeni havya çıkartmış: Sequre S99. JBC C245 uç uyumlu. 150W güç desteği var . Fiyatı yine uygun.




Ayrıca S60'ın güncellenmiş verisyonunu çıkartmış: Sequre S60P.



 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
5,659
Mesajlar
97,350
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top